Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hawajska koszula

jakim cudem tak jest???? wytłumaczy mi ktos?

Polecane posty

Gość hawajska koszula

próg na socjologie wynosi 113okt a na technologie zywnosci i zywienia człowieka 87pkt??? dodam ze punkty to suma procent trzech wybranych wyników matur np. matma 50%+polak50%=anglik50%=150 pkt czyli jakim cudem próg jest 87? przecież najniższy próg powinien byc 90pkt, bo 30%+30%=30%=90pkt nizszych wyników z matury zdanej przeciez miec nie mozna:O o co tu chodzi?????????

Gość hawajska koszula
w pierwszym moim zdaniu nie powinno byc znaków zapytania sorki

Gość bo punktów się tak nie liczy!
:)

Gość hawajska koszula
jak to się tak nie liczy? na stronie tego uniwersytetu jest tak własnie napisane, ze tak się liczy. Jest to UWM

Gość hawajska koszula
up

wynik z matury z polskiego np 70% z matematyki np 48 % z ang np 66 % to liczą zazwyczaj + - jakoś tak np na polibudzie: polski * 0,2 (to najnizej na polibudzie) + matma *0,5 (najwiecej) + ang * 0,3 to masz 14+ 24+ 19,8= 57,8 pkt

Gość hawajska koszula
PODNOSZĘ

Gość gnop
nikt nie wie? bo tez mnie to zainteresowalo :)

różne mają przeliczniki ale to jest nie mozliwe zeby procenty dodawali i na tym koniec musiałeś coś zle przeczytac :)

Gość hawajska koszula
Ale na UWM-ie tak nie liczą przeciez jest napisane, zarz znajde i wkleje

Gość ddddddddddddddd
1 pkt rekrutacyjny to nie musi byc 1% z wynikow maturalnych. Uczelnia za 1% z matematyki moze dac 1.5 pkt a z matury rozszerzonej np 2,8pkt, moze nie brac wogole pod uwage j.polskiego a brac wyniki z ustnego angileskiego. Na stronie kazdej uczelni jest podany sposob punktacji wiec nie za bardzo rozumiem twoje rozterki

Gość gnop
przeciez ona napisala ze wlasnie tak sie tam na uczelni liczy . ludzie czytajcie ze zrozumieniem

Gość hawajska koszula
no wiem ze jest podany i własnie tam jest podany taki jaki przedstawiłam!

Gość gnop
pokaz ta strone :) daj linka

to jest nie realne zeby dodawali procenty sobie i na tym koniec, zrozum. jestem studentką III roku. I naprawde jestem pewna tego co mówie mamy obowiązkowe 3 przedmioty, polski , matma i jezyk więc trzeba miec min 90% by znac mature jak masz mniej to nie masz swiadectwa maturalnego więc nie mozesz się dostac na studia mając 87 taki jak prób z technologi żywności bo nie masz matury wtedy. Cos nie doczytałaś.

Gość hawajska koszula
"Nabór na studia kandydatów legitymujących się świadectwem dojrzałości uzyskanym w systemie „nowej matury następuje na podstawie konkursu (rankingu) sumy % punktów uzyskanych na świadectwie dojrzałości z trzech przedmiotów objętych postępowaniem kwalifikacyjnym (określonych w kryteriach kwalifikacji)."

Gość hawajska koszula
i jest jeszcze napisane ze jak rozszerzenie to mnożą uzyskany wynik przez 2. I TO WSZYTSKO

Gość gnop
"jak masz mniej to nie masz swiadectwa maturalnego więc nie mozesz się dostac na studia mając 87 taki jak prób z technologi żywności bo nie masz matury wtedy. Cos nie doczytałaś." no przeciez ona to wie ! dlatego ja to dziwi i pyta jak to mozliwe

Gość gnop
odpowiedz jes chyba w tym zdaniu ale nie potrafie tego wytlumaczyc Kandydatowi na studia - do obliczenia sumy % punktów uwzględnia się 0 (zero) % punktów z danego przedmiotu - jeżeli egzamin z tego przedmiotu złożony został na poziomie poniżej 30% punktów lub przedmiot nie występuje na świadectwie dojrzałości.

Gość gnop
dziwne to jakies

ale czasem sa tez inne wymogi tzn np przemioty scisle sa razy 2 a inne dzielone na pol i dlatego tak wychodzi

Gość kkkkkaaaww
z dodatkowych przedmiotów nie trzeba mieć 30% żeby zdac .zdaje sie zawsze. tylko polski jezyk matma I przedmiot główny po 30% jest potrzebne do zalicznia

Gość gnop
czasem czasem ale tam jest wyraznie napisane: "Nabór na studia kandydatów legitymujących się świadectwem dojrzałości uzyskanym w systemie „nowej matury następuje na podstawie konkursu (rankingu) sumy % punktów uzyskanych na świadectwie dojrzałości z trzech przedmiotów objętych postępowaniem kwalifikacyjnym (określonych w kryteriach kwalifikacji)." wiec jak to mozliwe??

Gość kkkkkaaaww
moze ktos zdawal dwa jezyki i wybrał ten slabszy tylko nie wiem po co

Gość hawajska koszula
no to te inne wymogi powinni wymienic, a tam nic innego nie ma! przegladałam strony innych uczelni i tam jest ze np. wynik mnozy sie przez 0,3 itp. a tu nic a nic

Gość hawajska koszula
no własnie to zdanie: sumy % punktów uzyskanych na świadectwie dojrzałości z trzech przedmiotów objętych postępowaniem kwalifikacyjnym (określonych w kryteriach kwalifikacji) wyraznie tu jest napisane ze % z 3 przedmiotów trzeba dodać

Gość gnop
ale w sumie nie jest tam napisane ze biora pod uwage akurat polski mate i jezyk ( czyli przedmioty które sa obowiazkowe aby zdac) moze biora pod uwage np polski matematyke i powiedzmy wos , który ktos mógł zdac ( czyt. nie zdac) np na 20 % i wtedy musi miec tez wiecej z tamtych dwochprzedmiotów , ale to tez sie kupy nie trzyma bo jaki w tym sens zeby przyjmowac ludzi którzy nie zdali ... ? masakra

Gość hawajska koszula
oni biorą pod uwagę np. na technologię takie przedmioty jak: 1. Chemia 2. Fizyka i astronomia 3. Geografia 4. Język polski 5. Język obcy nowożytny 6. Matematyka 7. Biologia mam wybrac 3 z tych przedmiotów