Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość jakikolwiek

Cisnienie a kawa - dziwna zaleznosc

Polecane posty

Gość jakikolwiek

Hejka. Nie znalazlem nic w necie na ten temat, wiec postanowilem napisac tutaj. Nie wiem jakim cudem tak sie dzieje, ale u mnie kawa OBNIZA cisnienie krwi. To nie jest glupi zart, sprawdzalem nie 1 raz. W skrocie: mam problem z nadcisnieniem i jak mam wysokie cisnienie to po wypiciu kazdej szklanki z lyzeczki sypanej kawy cisnienie krwi spada po 10 min o 10. Wypilem z ciekawosci za moment druga szklanke bo mialem jeszcze za wysokie i znowu jak zmierzylem cisnienie zmniejszylo sie o 10, tetno tez mam wysokie i rowniez sie zmniejsza. Dopiero kiedy cisnienie mam juz w normie to kolejna kawa zaczyna mnie pobudzac (inaczej nie czuje zadnego dzialania) Nie moge tego zrozumiec to przeciez wbrew teorii wrecz odwrotnie. Ktos tak w ogole mial? Kawy nie pije duzo, niedawno zaczalem, bo odkrylem ze pomaga kiedy zaczalem miec problemy z nadcisnieniem (kiedy jeszcze nie wiedzialem o nadcisnieniu - zanim kupilem cisnieniomierz) myslalem ze mam za niskie i chcialem to sprawdzic - bylem u lekarza, cienieniomierz ten co kupilem sprawdzony dobry, lekarzowi nie mowilem ze tak jest w moim przypadku, zabronil pic kawy i zapisal leki, leki biore ale to i tak nie wystarcza bo czasami potrzebna jest kawa. Dlaczego tak w ogole sie dzieje? Moglby mi ktos madry to wyjasnic? Jesli bedzie trzeba jakichs dodatkowych informacji - napisze

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować