Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erwewftrw

Pisze prace licencjacką i mam pytanie w sprawie przypisów !!!

Polecane posty

Gość erwewftrw

chodzi mi o to że na kazdym stronie na dole są przypisy i wszystkie z tych przypisów chcę mieć ich na koncu pracy w bibliografii ! idzie to zrobic czy musze samemu recznie skopiować ?

Nie robi się przypisów dwa razy. Albo na końcu albo pod tekstem na każdej stronie. Promotor nie mówił? Albo prowadzący seminarium?

Gość erwewftrw
nie chodzi mi o to :) chodzi mi o to że przeciez musze zrobic na koncu bibliografie nie ?

Gość erwewftrw
Chodzi mi konkretnie o to, że już mam prawie skończoną pracę i jak ją pisałam to tylko robiłam sobie przypisy wordowskie. Czy da się z tych przypisów jakoś automatycznie utworzyć bibliografię czy trzeba to zrobić ręcznie

Gość stefan batorychory
ja robiłem ręcznie

To pisze się: Bibliografia , Literatura i zbierasz to, co w indeksie. Polecam przypisy oxfordzkie. Najwygodniejsze!

Gość erwewftrw
widzę że jesteś nie kumata...

Gość stefan batorychory
przede wszystkim przypisy na dole strony zaczynasz od imienia tzn literka, a bibliografie zaczynasz spis od nazwiska alfabetycznie.

Gość Word to program
ktory "lubi" robic nieprzyjemne niespodzianki. Pamietam, ze kiedy poprawialam przypisy, to sam zmienil ich numery... :-\ ale najwazniejsze: przypisy i bibliografia to dwie rozne rzeczy. Pierwsze to zbior oznaczen cytatow. Drugie - zestaw przeczytanych ksiazek, ktore mialy wplyw na sama prace (nie musza byc cytowane).