Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuśkaaaa

Mamuśki poradzcie coś

Polecane posty

Gość mamuśkaaaa

Kochane moje dziecko ma 9 miesięcy , waży tak koło 8,5. Od jakiegoś czasu nie mowy o jeździe samochodem w nosidełku. Płacze denerwuje się.... Nosidło mamy do 10 kg. Ktoś poradził mi, żeby kupiła już fotelik te co są od 9 kg. Ja mam wątpliwości bo po pierwsze dziecko nie ma jeszcze 9 kg a po drugie z tego co czytałam dziecko jak nadłużej powinno jeździć tyłem do kierunku jazdy. Z drugiej strony ma mi niuniek przeżywać horror w samochodzie jeźdżąc w nosidle to też się mija z celem. Nosidło które mamy jest takiej średniej klasy prawie z niego wyrosła więc niewiele ją chroni w samochodzie. Fotelik który chcę kupić to Recaro Young Sport z wkładką. Może wy mi coś kochane poradzicie. wiadomo dla mnie najważniejsze jest zdrowie i bezpieczeństwo mojego skarba.

Gość waga to jedno ale
jest jeszcze wzrost -popatrz na ten wymiar. Jeśli dziecko ci wyrosło z nosidła to nie ma co się kurczowo trzymać wagi tylko kupić nowy fotelik wygodny dla dziecka.

Gość mamuśkaaaa
A Wy kiedy swoje maleństwa przekładałyście do fotelików. Kurcze tyle się czyta ,że bezpieczniejsze dla dziecka siedzenie tyłem ponieważ siedząc przodem przy hamowaniu leci główka i mogą mieśnie karku nie wytrzymać. Czy faktycznie tak jest? Czy chodzi tu o zwykłe hamowanie czy gwałtowne?

Gość waga to jedno ale
a czy twoje dziecko siedzi już stabilnie? Bo jeśli nie to nawet nie ma co go przesadzać.

nie mieszkam w Polsce.. tu foteliki sa tak zaprojektowane ze praktycznie WSZYSTKIE musza byc skierowane przodem do kierunku jazdy !! moj maluszek od urodzenia jezdzil tak.... fotelik zmienilam gdzy maly mial chyba 9mcy bo po prostu wyrosl z niego. Kupilismy dobry fotelik, jednak dla malucha niezbyt wygodny bo jedynie jest pozycja siedzaca i jak zasypial to musialam mu trzymac glowke. Ale teraz ma 3 lata i jest ok :) Zmien fotelik, skoro dziecko nie chce w nim jezdzic !! ja mialam tak z wozkiem. w jednym ryk, histeria itp. doprowadzalo mnei to do szalu. wkoncu kupilismy inny i synus do tej pory uwielbia w nim jezdzic :) dzieci tez chca miec wygode i komfort jazdy ;)

Gość mamuśkaaaa
sama nie siada ale posadzona siedzi bardzo sztywno

Gość no i jak
http://fotelik.info/ moja córcia była wysoka jako dziecko (było jej nie wygodnie w foteliku 0-13kg) , więc jak miała 9 mc kupiłam fotelik Chicco od 9-18 kg, ale siedział stabilnie i już prawie chodziła. Była bardzo zadowolona :)

Gość wycieńczona mama..
co za poranek, z kawą i pampersem w dłoni , mój bachor już drze ryja, mój mąż spuścił mi się na szyje, hektolitrami soczystej, pachnącej norweskim śledziem spermy, nocka w pracy, bardzo udana, ogólnie duży ruch, porządnie mnie wyruchali, szkoda tylko , że to głównie panowie po 50 i mieli już troche sflaczałe fujarki, ale to nic , trzeba żyć dalej i pracować, no bo sami wiecie kasa !!!!!!!!!!!!!!111 kurde coś mnie swędzi piczka i chyba będę musiała dziś nowy temat załozyć jakieś wszy łonowe albo grzybica sromu a może złapałam jakiego syfa ech ryzykowne jest życie pani domu i robotnej kobiety boję się o męża żeby go nie zarazić, za chwilę jedzie do teściowej na sniadanko a po śniadanku wiadomo z teściową ruchanko no i skończy się na tym , że cała rodzina będzie upie**olona jakimś syfem nie wiem co mam robić pomózcie j**ana wykończona sexi mama oł yeees

Gość mamuśkaaaa
czarodziejka88 a powiedz mi kochana jak to jest z tym hamowaniem i główką?

Gość no i jak
przy wyborze fotelika patrz ile ma poziomów obniżania oparcia, żeby dziecku podczas jazdy nie spadała główka

Gość no i jak
podczas jazdy jak spi oczywiście :)

Gość mamuśkaaaa
fotelik romero fajny ale jak dla nas za drogi trochę. a co myślicie o recaro yung sport?

Gość mamuśkaaaa
co myślicie?