Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulusia509

BADANIA WSTĘPNE DO PRACY

Polecane posty

Gość paulusia509

Witam. Mam małe pytanko .Zostałam zatrudniona 31.08.2011 r. I dostałam tego dnia skierowanie na badania wstępne do pracy i dopiero jutro pójdę do lekarza aby te badania zrobić. Czy lekarz mi normalnie przeprowadzi te badania skoro mam na skierowaniu date 31.08 a jest dzis 21.09 ?? czy bedzie miał jakiś problem? Pozdrawiam

Gość fuhughreugh8tr
Ważne jest miesiąc. Swoją drogą czemu tak późno robisz? jak wpadnie PIP zabulisz mandat bo pracodawca dał Ci skierowanie w terminie

Gość fuhughreugh8tr
No i idziesz do lekarza medycyny pracy, który ma uprawnienia a nie do zwykłego rodzinnego.

Gość paulusia509
czyli nie powinno być problemu jak pojde do lekarz medycyny pracy ?

Gość fuhughreugh8tr
Tak, spokojnie. On dalej Cię skieruje, przynosisz mu wyniki badań a on wydaje zaświadczenie, albo wypisuje zaświadczenie od razu. Zależy na kogo trafisz. U mnie w mieście jest 2 lekarzy. jak chcesz sie przebadać to idziesz do jednego a jeżeli zależy Ci na czasie i nie chcesz latać po przychodniach to idziesz do drugiego. Zaśawiadczenie wypisuje od ręki.

a u mnie w mieście jest tak,że najpierw idzie się do rejestracji.. i tam pani ci mówi, jakie badania masz zrobić, zeby móc pójśc do lekarza.. robisz zalecone badania, idziesz z wynikami z powrotem do pielegniarki i ona uzupełnia karte przy tobie i wtedy dopiero idziesz do lekarza..

Gość paulusia509
ok dziękuje bardzoo za pomoc :)

Gość fuhughreugh8tr
O tym jakie badania się wykonuje decyduje lekarz, każde stanowsiko pracy ma swoją specyfikę i z nim wiąże się rózne ryzyko zawodowe. Np. jeżeli ktoś pracuje przed komputerem koniecznie idzie do okulisty, ktoś kto pracuje w hałasie do laryngologa, jeszcze inni dodatkowo robią próby wątrobowe. Klasyczny zestaw to: morfologia krwi, mocz, rtg płuc

O tym jakie badania się wykonuje decyduje lekarz, - tak, ale u naS robi to pielegniarka, zeby szybciej było..

Gość paulusia509
ja mam stanowisko pracownik administracyjno biurowy i mam wskazane ze ponad 4h dziennie przed komputerem. wiec pewnie mi zbada wzrok tak?

Gość fjgv
Ja też jestem pracownikiem administracyjno-biurowym a dokładniej archiwistą. No i do pracy potrzebne mi było zaświadczenie, że się nadaję na to stanowisko, czyli np. że mogę pracować na wysokości powyżej 3 m (wchodzenie na drabinę - półki z aktami) choć naprawdę to jest praca na wysokości do 3 m. Musiałam iść do lek. medycyny pracy a potem do okulisty, laryngologa i neurologa i z zaświadczeniami od nich znowu do lek. medycyny pracy.

Gość paulusia509
o kurcze to ciekawie ;-p myślałam ze tylko do okulisty:P

Gość gość
Hej kochane! Własnie dostałam pracę jaką sekretarka na pół etatu i muszę iść do lekarza medycyny pracy, wiecie może gdzie jest taki w Augustowie?

Gość gość
miesiąc jest ważne. Ja mam pracę biurową i miałam okuliste tylko:)

Gość paulusia509
A czy do pracy biurowej trzeba badać stolca?