Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sie zastanawiam i mysle

tak sie zastanawiam i mysle

Polecane posty

Kurcze, tak czytam te topiki i tak sobie mysle, Boze ile tu mam, dla ktorych mleko za drogie, pieluchy za drogie, ubranka za drogie...Nie maja w zasadzie pieniedzy na podstawowe artykuly dla dzieci...Jak to mozliwe, zeby takie osoby decydowaly sie na dzieci? Ja nie mowie, ze kazdy ma miec chate, dwa samochody i 100.000 odlozone na koncie zanim zdecyduje sie na dziecko, ale zeby nie miec na mleko HA czy na badanie prenatalne? To dla mnie juz przegiecie. :o Ludzie, dlaczego wy sie decydujecie na dzieci nie majac pieniedzy na podstawowe produkty? Ja nie pisze tu o zadnych luksusach, ale o zwyklych normalnych podstawowych rzeczach!! Czym wy sie kierujecie decydujac sie na dziecko????

Gość szkada że nie masz lekarza z
gdyby dzieci mieli ludzie których stać na najlepsze pampersy najdroższe mleko i markowe ciuszki to niewiele by nas było. takie czasy , że trzeba oszczędzać jeśli się da.

a no i kwestia tego , że czasem się nikt nie decyduje:p po prostu dziecko się pojawia i trzeba sobie jakoś radzić.

A gdzie ja napisalam o markowych ciuszkach, pieluchach i mleku??? POakz mi, bo nie widze :o Czyli co, sugerujesz, ze wszystki piszace tu mamy zaliczyly wpadke?? :o

umiesz czytać ze zrozumieniem ? napisałam wyraźnie CZASEM , a nie za każdym razem.

A ja zgadzam się z autorką. Dziecko kosztuje, ale ludzie o tym zapominają, a potem, gdy jest za późno - płaczą.

Umiem czytac ze zrozumieniem, ale ty chyba niebardzo :o Zobacz ile tu tematow, ze mamy nie stac na to czy na tamto, to nie sa jednostki na kafeterii, a bardzo wiele mam! I co, wedlug ciebie one wszystkie wpadly??? Watpie...Jakas czesc z nich swiadomie sie na dziecko zdecydowala, a dziecko to droga impreza - i wiem doskonale jak droga, bo mam dwie sztuki w domu. Stad zastanawiam sie, czym kieruja sie takie kobiety decydujac sie na dziecko?

Gość smerfetkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
najlepiej to nie rodźmy dzieci i wtedy nasz kraj umrze śmiercią "naturalną" bo kto będzie pracować na wszystkich emerytów ? Zdecydowałam się na dziecko chociaż dla niektórych nie powinnam go mieć bo nie mam własnego mieszkania, mam stary samochód, pracuje tylko mąż itd. Decyzji nie żałuję , pampersy kupuję biedronkowe, słoiczki w rossmanie, ubranka w grosiku - niejedna by mnie zwyzywała jednak dzięki temu jestem w stanie odłożyć zaoszczędzone pieniądze na czarną godzinę. Niestety w dzisiejszych czasach trzeba wybierać gorsze zło i nieźle sie nakombinować żeby żyć na dobrym poziomie. Oceniać jest łatwo gorzej jest przyjrzeć się bliżej danej rodzinie z dystansem. Nigdy nie wiadomo kiedy stracimy pracę, kiedy dziecko zachoruje ...

Gość smerfetkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
* nie gorsze zło tylko mniejsze zło