Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdfsdsdfsdf

co na obiad?

Polecane posty

Gość fdfsdsdfsdf

witam miłe Panie i nie tylko, podsuńcie proszę pomysł, co dziś zrobić na obiad, coś mało pracochłonnego...

Gość 1144sdrftgyh
makaron z sosem bolognese

Gość fdfsdsdfsdf
schabowe ostatnio robiłem, naleśniki też, ale risotto albo makaron z sosem to super pomysł! Dzięki wielkie!

spoko ja polecam risoto albo z papryka zarwona piersiami kurzymi i pieczarkami i cebulka albo wersja wegetarianska bez kurzych cycow smacznego ja bede robic jutro :)

Proponuję paluszki rybne ze świeżymi warzywami (papryka, ogórek) i do tego np.ziemniaki.

Albo ziemniaki posypane koperkiem , a do tego kefir lub zsiadłe mleko. Można jeszcze z jajkiem sadzonym.

Gość kdkfncnslskdkglg
Kaciaa jak robisz to risotto w pierwszej wersji?

Gość fdfsdsdfsdf
najbardziej mi się podobają ziemniaki z koperkiem:) super danie i genialne w swojej prostocie, ziemniaki w domu mam, to lecę po koperek i jakiś kefir albo maślankę, przynajmniej mi nie będą marudzili, że znowu mięso

drobniutko siekam pieczarki cebule biala papryke i pieczarki kurze cycki kroje w drobna kostke na masle lub niewielkiej ilosci oleju podsmazam najpierw cebulke potem papryke potem pieczarki a na koncu mieso ( wszystko osbno podsmzam ) do garnka wrzucam skladniki zalewam niewielka iloscia bulionu zawsze sama robie nigdy z kostki przyprawiam lubczym pieprz bialy tymianek rozmaryn estragon czaber mieszam gotuje na wolnym ogniu po jakichs 20 minutach dodaje wczesniej ugotowany ryz :) mieszam gotuje jeszcze ok 5-10 minut max :) pyszotka jest

Gość kdkfncnslskdkglg
Dzięki:)

nie ma sprawy smacznego zycze :) bez kurzych cyckow tez pycha mozna tez dodac cebulke czerwona :)

Gość fdfsdsdfsdf
a ryż to jakoś specjalnie traktujesz? Pytam, bo pamiętam jak mama zawijała garnek z ryżem kołdrą, żeby nie wystygł i przez ileś tam godzin się wygrzewał, żeby był sypki bardziej, czy jakoś tak:)

nie po co?? nie kupuje tez zadnego ryzu do risotto zreszta powinno byc ono kleiste :)