Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kropcia88

Suknia skrócona z rozmiaru na 180 cm na 160-kilka cm + obcas?

Polecane posty

Gość Kropcia88

Znalazłam cudną suknię. Problem w tym, że jestem niskiego wzrostu, niewiele ponad 160 cm, a w tym salonie zamawiają dla klientek różne rozmiary sukienek, jednak wszystkie są szyte na 180 cm. Dopiero na miejscu w salonie suknia jest dopasowywana do klientki. Czy w większości salonów tak jest? Jak było u was? W innym salonie szyją od początku suknie w Krakowie, od początku dopasowane do klientki - ale nie ma tam takiego modelu jak w poprzednim salonie. I w związku z tym zastanawiam się, czy suknia nie straci fasonu po takim jej skróceniu. Jak było u was?

Gość paulina_malina
najlepiej przymierz i sie przekonasz

Gość żę tak powiem
ja przerabiałam gotową suknię kupioną w salonie tzn zmniejszałam i skracałam. Też jestem niewysoka mam 163, ale miałam dość wysokie buty. Także może pomyśl o wysokich butach jeśli koniecznie zależy Ci na tej sukience? Czy straci fason to dużo zależy od modelu, u mnie było tak że sukienka była sporo zmniejszana, maxymalnie jak się tylko dało, ale krawcowe zrobiły to tak, że pratycznie nie było tego widać!!! Skracanie też wyszło dobrze, suknia prezentowała się nawet lepiej niż na zdjęciach firmowych.