Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawiona1922

Chrzciny dziecka a koperty

Polecane posty

Gość zaciekawiona1922

Witam Was wszystkie kobitki mam pytanko ile mniej wiecej dostawały wasze dzieci na chrzciny bo my organizowalismy w niedziele i zdziwilam sie iloscia pieniedzy jakie znajdowaly sie w kopertach a do tego w kazdym opakowaniu była dodatkowo zabawka bądź ubranko. Nie nalezymy do rodzin bogatych a jednak rodzina nas zaskoczyła bardzo. Chcę tylko tak porownac z gory dziekuje

Gość Uleńńńńńka
Ale o co konkretnie pytasz? Ile wogóle zrbrały dzieci na chrzest? Bo to przecież zalęzy, jedni mają 12 gości inni 30.

Gość mamamamamamamamama
dzadkowie najwiecej dali ale to wiadome jedni 2 tyś drudzy 1,8 plus prezent chrzestny sie nie popisał bo 300 zł al eza to chrzestna dała 800 zł plus prezent wartości 500 zł (złoty komplet) ogólnie preznty tak w cenach od 200 do 400 zł zalezy kto jak bliski chrzciny były duże były wyjatki którzy dali 500 zł a to np siostra meza albo moja sisotra a czemu pytasz?? rodzina zaskoczyła cię tzn??

Gość ta ta buahhaa
2tys na chrzest tyle daje się na ślub macie dziewczyny wyobraźnie

między 200-500 od gości, chrzestny 600, chrzestna złoty komplet i pamiątki, rodzice po 1000

Gość mamamamamamamamama
tzn nie byc smieszna skoro dziadkowie maja jeden raz w zyciu chrzciny wnuczki to dlaczego nie????akurat rodzice nie narzekaja na brakieniedzy oboje na emeryturze i oboje dorabiają i to całkeim sporo jestem jedynaczka i mają tylko 2 wnuków mojemy synowi cały pokój wyremojntowali i jakoś to jest normalne dziwna jestes

Gość mamamamamamamamama
no rodzice po 1000zł i jakoś dziadkowie z reguły nie żałują kasy na wnuczka

fajnie jak dziadkowie są chojni, zawsze to mniejsze obciążenie finansowe dla rodziców jak kupia jakiś ciuch np..

Gość mamamamamamamamama
no dokładnie jak ich stac to czemu nie , nie rozumiem moi dają rzadko ale porzadnie np teraz do świat raczej okazji na prezent nie bedzie ale za to wiem że na mikołaja dostana super zabawki

Gość mamamamamacoś tam
w porządku - jeśli twoich rodziców stac niech bulą nawet po 5000 tylko nie bardzo rozumiem wpis - chrzestny się nie popisał tylko 300 zł , to rozumiem że wybierając ojca chrzestnego liczyłaś na to że będzie w pełni partycypował w utrzymaniu cudzego dziecka ?

do mamamamamamamam chrzestny sie nie popisał bo 300 zł chrzestny sie nie popisał? a to chrzestny jest od dawania pieniędzy twojemu bachorowi? równie dobrze mógł nic nie dac tylko pamiątkę bo prezent to nie jest obowiązek. a poza tym po co chrzciłaś dzieciaka bo chyba nie ze względu na wiarę, jak teraz ludzi odrabiasz. w życiu bym nie dała tysiąc zł na chrzciny żeby taka tępa krowa sobie przywłaszczyła kase dziecka, chora jesteś

Gość mamamamamamamamama
nie cudzego tylko bratanka a sama kultura tego wymaga, żeby nie dac tyle co na zwykła okazje a skoro na urodzenie kupił zabawke za 250 zł to na chrzciny 300 zł to raczej smiesznie wyszło tym bardziej że kasy ma 20 razy wiecej od nas poza tym jak uwazasz że chrześniak to cudze dziecko to powodzenia

Gość ta ta buahhaa
nie znoszę ludzi którzy uważają że dziadkowie i rodzice są od dawania kasy i jak dadzą mniej to należy zrobić krzywą minę

obowiązkiem chrzestnych nie jest dawanie nie wiadomo ile pieniędzy... każdy daje tyle ile uważa/na ile go stać!

Gość zaciekawiona1922
no to jednak u was dawali wiecej chodzi mi o to ze u nas jest duzo chrzcin tzn tescie nie mają łatwo bo w ty roku bylo juz 2 chrzty ich wnuczek i jeszcze jeden bedzie po drodze byl tez slub syna i wszystko w ciagu 2 miesiecy u nas w 8 kopertach lacznie bylo 2650 wiec bylam w szoku ale widze ze wasi goscie i tak byli chojniejsi ale mowie nasza rodzina nie jest bogata a jednak mieli gest

Gość ta ta buahhaa
widać że jesteś materialistką, chrzestny do nie bankomat który ma dawać ci kasę w takiej ilości ile sobie wymarzysz. to że ma kase nie znaczy że musi ją dawać twojemu dziecku. byś później mogła sobie kupić nową sukienkę opanuj się kobieto

suka mówisz? suka to ty jesteś i to zakłamana suka. pluje na takich ludzi jak ty

Gość zaciekawiona1922
nie którzy rodzice sa gorsi od dzieci 300 zł to sie na wesele daje nie na chrzciny bo dla mnie to kupa kasy

Gość ajankldfasfnkljioenlsefnklsdfn
No i naszej jedynaczce słoma z butów wylazła, rodzice może i kasę dają,ale kultury Cię nie nauczyli. to do mamamamamamamamama

Gość ta ta buahhaa
jak sie wybiera chrzestnych z kasą to ma się i duże wymagania. szkoda tylko że ty pojęcia wiara nie rozumiesz. pewnie jak by nic nie dali to byś ich z tej funkcji zwolniła

Gość zaciekawiona1922
a swoja droga pamietam sytuacje u kojej kolezanki jak byla na chrzcinach gdzie brat ojca dziecka chrzczonego dał w koperte 500 zł to go wysmial i powiedzial ze ojciec chrzestny nie powinien dac mniej niz 1000 zł (a to przeciez chrzest) w obecnosci wszystkich gosci dodam ze chrzciny skonczylly sie bardzo szybko a chrzesnik raczej juz chrzestnego czesto nie widywal

Gość ta ta buahhaa
u mnie fakt rodzice i dziadkowie również dali bardzo dużo ale po co tym sie chwalić. od chrzestnych córka dostała złoty naszyjnik z medalikiem i złote kolczyki wole takie prezenty niz kasę która zazwyczaj trafia do portfela rodziców

wiecie co ja mojemu chrzesniakowi na chrzciny kupiłam wózek spacerowy za 230 i jego rodzice strasznie się cieszyli z prezentu mówili że super pomyślałam bo im się przyda. a ty przyjdzie taka idiotka i komentuje że się chrzestny nie popisał bo 300zł dał i wielce zawiedziona. i tak za dużo ci dal krowo

Gość zmartwiona1234
no dobrze to moze mi poradzicie. zostałam wybrana na chrzestną dziecka mojej matki chrzestnej z kolei (urodziła dopiero w wieku 45) ale nieistotne. kupiłam dziecku sukieneczkę na chrzest+ płaszczyk około 150 zł, kupuje jeszcze biała szatkę plus świeca 60 zł, srebrny medalik plus łańcuszek (mysle ze około 150zł). razem 460 zł. czy mam dawac jeszcze pieniądze w takiej sytuacji jeśli tak to ile.

Gość ta ta buahhaa
mysle ze wystarczy , kup jakas grzechotke i bedzie

myslę ze pieniądze już nie. kupiłas ubranko dla dziecka, szatkę i w prezencie ten łancuszek z medalikiem tak? świecę powinien kupic chrzestny.

Gość zmartwiona1234
dzieki za rady - świecę kupuję ja bo tak się umówiłam z chrzestnym, wybrałam taki zestaw szatka i świeca gdzie jest nadrukowane imię chrześniaczki i data chrztu więc dlatego. medalik na pewno tez z łańcuszkiem będzie. dokupię więc jeszcze jakąś zabawkę i powinno wystarczyć. jestem w sumie zdania ze bardzo małemu dziecku powinno sie raczej kupowac prezenty niż dawać pieniądze ale to już moje zdanie. a z wózkiem jak ktoś pisał - gratuluje pomysłu świetny prezent :)

fajnym prezentem od chrzestnej naszego synka była tez Biblia dla dzieci, z rysunkami itp...