Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Laurent

czy test ciazowy moze sie mylic?

Polecane posty

witam od ok 3 mies nie mam okresu zrobiłam oczywiście testy ciążowe 3 wszystkie negatywne, troszke mi sie przytyło, białe geste plamienie,zmienne nastroje oddawanie moczu często, wizyte u lekarza mam w piątek i troche się denerwuje czy ktoś miał podobne doswiadczenia?

Gość sprawdź sobie poziom TSH
od tego zaczęłabym

poziom hormonów tarczycy

jak najbardziej:) również fakt, że przybrałaś na wadze jak domniemam bez powodu i te zmienne nastroje mogą świadczyć o tym, że masz niedoczynność tarczycy dlatego zrób sobie to badanie w pierwszej kolejności

poproś swojego internistę o skierowanie na to badanie, a potem ewentualnie do endokrynologa

jak pisze poprzedniczka, raczej jakieś zaburzenia hormonalne. Jak powiesz ginowi, że nie masz 3mies. @ powinien sam dac skierowanie na badania hormonów. Jeśli tego nie zrobi, poproś

możesz również zrobić je na własną rękę kosztuje około 18 zł tylko nie daj się zwieść normom jakie zobaczysz na wyniku ponieważ mają się one nijak do tego jak być powinno;) domniemam, że jesteś młodą osobą, która na dodatek chciałaby zajść w ciążę zatem w Twojej sytuacji TSH powinno wynosić około 1 jeśli będzie wyższe niż 2 powinnaś ten wynik skonsultować już z endokrynologiem normy podają, że wyniki mogą się mieścić pomiędzy 0,27 a 4,20, ale wynik TSH powyżej 2,5 zwłaszcza jeśli chcesz mieć dziecko musi zostać obniżony farmakologicznie powodzenia:)

Gość sdfgsdgsdfgsdf
raczej nie, ja tez kiedys przez 2 miesiace nie mialam okresu, poszlam do ginekologa i on zrobil mi usg na ktorym wyszlo ze komorki sie nie polaczyly i nie mialam jajeczka,dostalam tabletki ktore bralam przez 2 tygodnie i po 2 tygodniach dostalam okres

mam 21 lat, w przyszłym roku mam wyznaczona datę ślubu więc z dzieckiem wole jeszcze poczekać ale dziękuje bardzo za odpowiedzi na moje pytanie....