Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chory na ten kraj

Absurd goni absurd

Polecane posty

Gość Chory na ten kraj

Mam firmę, która zatrudniała 25 osób, zawsze pracowałem. Dziś zatrudniam już niestety 4 osoby. Mój dylemat jest taki, że następną osobę muszę zwolnić. Pytanie do Was jest takie?! Kogo mam zwolnić!. Jeden ma do emerytury 10 lat! Drugi młody i ma 2 dzieci! To państwo absolutnie nie sprzyja nikomu, wręcz przeciwnie nastawia przedsiębiorców przeciw reszty społeczeństwa! Szereg biurokracji zarzyna nasz potencjał i kapitał, każe nam konkurować z chińszczyzną i marketami, które są zwolnione z podatków i mają mnóstwo przywilejów, których ja niestety nie mam! Nie stać mnie na z-usy! Całą otoczkę wymyślonej biurokracji!, którą ja muszę utrzymywać! Prosty przykład: zatrudniając pracownika, on musi mieć przeprowadzone badania lekarskie i mieć zaświadczenie od lekarza, że jest zdolny do pracy na "X" lat. Powiedzmy 5 i przychodzi mi z takim zaświadczeniem. Czy lekarz, ku...a to wróżka. Ten pracownik może się rozchorować za pół roku! Jednak brak takiego zaświadczenia w papierach powoduje karę, bo kontrola to wyłapie np. Jak ja sam mogę to kontrolować, że mi się k.. a skończyła ważność zdolności pracownika do pracy, skoro jest zdrowy! Właśnie za to otrzymałem dziś karę! Chcecie jeszcze wqięcej z 2 podszewki usłyszeć!

Gość zbita z tropu:P
możesz coś wiecej napisac? ja jestem pracownikiem .

Gość Chory na ten kraj
Dodam, że zwalniając wcześniej pracownika, załatwiałem mu sam osobiście pracę gdzie indziej! Może jestem chory psychicznie ale na nikim nigdy nie żerowałem i dotychczas z moimi byłymi pracownikami żyję w przyjaźni.! Kiedyś mogłem chociaż załatwić im pracę, dziś już pracy tu nie ma nigdzie w okolicy!

Oho, tego jeszcze nie było. Do tej pory wybierać można było tylko między tym, która rozklapiocha i lafirynda i jest brzydsza, bądź ładniejsza, jaki prezent dla chłopaka wybrać, która kiecka bardziej seksi, który chłopak przystojniejszy, a tutaj? Tutaj możemy wybrać którego pracownika ma wyjebać z roboty szef! Mocne! Proponuję założyć dwa numery premium na które można by wysyłać smsy w celu głosowania. Po za tym podałeś za mało szczegółów. Najlepiej wklej ich zdjęcia, niech wygra najlepszy, a ostatnie ogniwo dostanie wypowiedzenie!

Gość Chory na ten kraj
Co byś chciała wiedzieć, że nad każdym przedsiębiorcą w Polsce wisi co najmniej 15 instytytucjii, żeby go wykończyć! I o zgrozo są opłacani z naszych podatków!

Gość Chory na ten kraj
do samiec alfa a słyszałeś o tym piekarzu, co oddawał chleb co mu został do domu dziecka, dziś jest dziadem!. Cała Polska o tym wie!

nie jestem pracodawcą-wiem jednak,że tacy -szczególnie małych firm-ok powiedzmy 5 osobowych-mają trudno.wiem podatki i tysiąc innych wydatkow-wnioskuje po moim ROMUa czy jak to tam-5000 oplat i moja pensja Dużżżżżo niższa.firma w ktorej pracuje zatrudnia duzo wiecej osob-ale to nie wazne.zatem podziwiam tych ktorzy otwierają małe-i jeszcze wogole istnieją.miło czytac,że wogole umiesz się tym przejąc kogo zwolnic-to nie jest proste-a recepty nikt nie da.nie istnieje.musisz poprostu sam podjąc decyzję....i nikt Ci niestety nie będzie umial pomoc..

Gość Chory na ten kraj
Dziś się dowiedziałem, że jestem bandytą! Oddawałem złom takim co przychodzili, żeby się dziadostwa pozbyć! Oni mieli na chleb! Ja natomiast miałem to odwozić sam i to miał być mój przychód!

Gość Chory na ten kraj
Siedzę i myślę, co mi za to k..a grozi!

nie mysl:) czasem to najlepsza terapia...a tak powaznie-jak cos chcesz zrobic dobrze-pomoc i nie beknąc ....sprawdz jak to obejsc.

Gość Chory na ten kraj
do alfa że jesteś gnuśnym człowiekiem co mu się nudzi!

Gość romania
smutna to prawda , ale niesterty tak jest - żeby przeżyć trzeba obchodzić przepisy , szczególnie fiskalne .

Chory na ten kraj Odezwał się pseudo rozżalony facet wszystkie swoje nieudacznictwa zwalający na system państwa i nie potrafiący podjąć własnej, męskiej decyzji. :D

Gość romania
alfa - a ty bezrobotny jesteś czy na mamusinym garnuszku ? bo pitolisz jak potłuczony

Gość Chory na ten kraj
Może wpiszą się na listę inni przedsiębiorcy z czym się borykają!

Gość romania
a nie jest prawdą ,zę markety śa zwolnione z podatków ?> szczególnie dochodowego ?

Nie jestem ani bezrobotnym, ani na utrzymaniu mamusi. Zresztą to drugie byłoby trudne zważywszy na to, że na cmentarzu mieszka.

Gość romania
przyszła do mnie baba z jakiejś inspekcji BHP i doczepiła sie ,zę próg pomiędzy łązienkami a pom socjalnym ma 3 cm . róznicy i trzeba go pomalować w ostrzegawczym kolorze :D no , niby głupota , ale kogoś musze do tego poszukać :D a czasu nie mam .

Gość romania
ZUS bez przerwy ma jakieś braki a jak tAM PÓJDĘ TO BABY SIEDZĄ Z TAKIMI MINAMI ,ZE BEZ KIIJA NIE PODCHODŹ :D to w końcu biuro zatrudniłam ,bo nie mam już do nich siły

Gość elemele....
tylko uważaj z tym biurem, bo ja przez biuro księgowe mam teraz taki dlug w zus-ie, ze chyba sobie w łeb palne. do końca życia będę spłacać błąd księgowej a ta tylko ręce rozłożyła i mówi, że to moja wina tylko za co brała kasę?

Gość romania
ale umowy nie mialaś ?

Gość elemele....
ależ miałam, prawnik z którym się skonsultowałam powiedział, że mam marne szanse by wygrać z babą, po za tym mogłabym ją tylko pociągnąć o odsetki

Gość romania
czemu marne szanse ? umowa określa wyraźnie ,ze księgowa o ile dostaje kompletne dokumenyu to ma sie nimi kompetentnie zająć . A kompetentnie znaczy bez błędów . Zresztą w mojej jest teś określona odpowiedzialność za pomyłki i błędy . Może chodzi o rodzaj umowy jaki zawarłaś . Ale już wolę płacić biuru niż użerać siez tą bandą w zusie i nie tylko .