Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heeeelllp

Czym pomalować element srebrnej biżuterii, żeby był złoty ?

Polecane posty

Gość heeeelllp

Tak jak w temacie. Potrzebuję pomalować ramkę pewnego srebrnego wisiorka tak, żeby miał złoty kolor. Nie musi to być tak piękny złoty jak prawdziwe złoto, ale po prostu srebrny kolor mi nie pasuje do reszty. Już myślałam o lakierze do paznokci, ale nie mogę znaleźć takiego prawdziwego, ładnego złotego. Czy są jakieś takie małe farby złote, żeby były dość trwałe ?

Gość heeeelllp
Hmmm, no właśnie o tym co się literki maluje na grobach też myślałam....a czy pozłocić można u każdego jubilera np ?

Gość heeeelllp
A ten marker jest w miarę trwały? W sumie na grobach wytrzymuje dość długo. Pewnie jest trwalszy niż zwykły lakier do paznokci. A można to kupić w takich zakładach robiących pomniki np?

Gość najlapiej popytaj
w sklepie dla plastyków. Dość dobrze się sprawuje farbka nitro przezroczysta zmieszana ze sproszkowanym złotolem. Są różne odcienie tego złotolu, popytaj, ale Calluna też dobrze radzi - oksyda do srebra, bo farby witrażowe pod palcami mogą się okazać najmniej trwałe

Gość heeeelllp
Acha, dziękuję za rady. W takim razie pozostaje mi poszukać jakiegoś sklepu dla plastyków w pobliżu :) Ten marker olejny mnie zaciekawił, jakby to jeszcze np bezbarwnym pomalować ?

Gość Milka1987
Dziękuję za rady! jesteście niezastąpione w pomocy :) Pozdrawiam