Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wózekkkkkkk

kompletna laiczka!!!!! wózek

Polecane posty

Gość wózekkkkkkk

poradzcie błagam, na jakiej zasadzie kierowac się wyborem wózka muszę kupic wózek dla noworodka, jak rozpoznać czy jest funkcjonalny, wytrzymały...i nie najdroższy. Ja kompletnie nie wiem. nie chces ie sugerowac modą itd. ma byc dobry. srednio 1300-1600, nie mam pojęcia nawet czy to wystarczający budżet :(

Gość tam powinna być podana norma
Na porę jesienno-zimową przede wszystkim musi mieć pompowane koła i dosyć dużą gondolę, bo dziecko będzie grubo ubrane + kocyk lub kołderka.

Gość wózekkkkkkk
up

to zależy od tego czego oczekujesz. Gdzie mieszkasz, czy chcesz wielofunkcyjny ( osobiście nie polecam 3w1 ), kiedy rodzisz itp.

Gość wózekkkkkkk
rodzę pod koniec stycznia, mieszkam w miescie.

W mieście można sobie pozwolić np na koła piankowe. To jest zaleta jeśli mieszkasz w bloku bez windy bo wózek jest lżejszy. Jeśli dla Ciebie to nie jest problem (waga nie gra roli ) to śmiało pompowane. Nie polecam trójkołowców bo wg mnie są wywrotne. Fajnie (przynajmniej dla mnie ) sprawdzają się skrętne koła. Ja stawiałam też na spacerówke rozkładaną na płasko i dobrze zrobiłam bo mały gondoli nie cierpiał i szybko go tam przeniosłam. Duży kosz na zakupy to podstawa. Najlepiej wiedzieć czego nie chcesz :P ja nie chciałam kubełkowej spacerówki, trójkołowca, wózka niskiego i cięzkiego a także 3w1. Te wózki odpadały. potem jeździłam i próbowałam te które wg mnie były ok aż trafiłam na swój :)

ja zawaliłam sprawę ze swoim wózkiem,ale nie o tym mowa.Wpływ na wybór wózka wg mnie mają:pora roku(im zimniejsza tym lepiej aby dziecko jeździło w głębokim) koła(ja mam piankowe,skrętne,ale poruszam się po mieście więc są znośne) po wyboistych powierzchniach polecane są pompowane.nam akurat nie przydał się fotelik,bo wszędzie poruszam się z dzieckiem na piechotę.Jak dla mnie wózek powinien mieć dużo kieszeni.bardzo przydatna jest torba wieszana na rączkę wózka.Duży bagażnik.Waga-dla mnie bez większego znaczenia,ponieważ mieszkam na parterze,ciężko pod górki (wózek,dziecko,zakupy) ale daję radę.Jeśli jednak musisz znosić wózek to trzeba poszukać czegoś lżejszego.Dobra amortyzacja.jeśli wózek 2 lub 3w1-fajna jest opcja spacerówki rozkładanej na płasko,aby dziecko mogło leżeć.

Gość wózekkkkkkk
a jakies konkretne firmy??

Gość Monika_83
ja miałam wózek Jedo 3w 1 z gondoli byłam bardzo zadowolona, duża podobno największa na rynku więc super na zimę, kiedy dziecko trzeba ubrać w spiworki itp. do tego duże pompowane koła. Ze spacerówki mniej, bo zaraz wymieniłam ją na spacerówke x-landera, który również się nie sprawdził, dopiero spacerówka maclarena jest idealna.gdybym miała jeszcze raz kupować gondole to wybrałabym też Jedo.

Gość ja tez mam jedo
i tez jestem bardzo zadowolona, tylko żałuję ze nie kupiłam ze skretnymi kolami bo jednak corcia swoje juz waży i niewygodnie jest podnosic wozek przy kazdym zakrecie

Faktycznie wózki 3 w 1 są niepraktyczne. Mają duże spacerówki i najczęściej nieporęczne. Ja kupiłam wózek Baby Active Jet. Skrętne koła. Bardzo zwrotny i niezbyt ciężki. Gondola co prawda mała ale wystarczy na pół roku. Spacerówka trochę dziwna. Buda mi w niej latała. Teraz mam spacerówkę Espiro Magic 4. Jestem bardzo zadowolona