Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łeeeeee.....

krostki na plecach i biuście :(

Polecane posty

Gość łeeeeee.....

od ponad tygodnia mam wysyp. dekolt już mam do wymiany, bo na prawej pierści mam 9 rozdrapanych strupków - wczesniej to były wielkie pryszczoły :( Na plecach szkoda gadać, śpię w długiej koszulce - chłopak mnie zwykle drapał po plecach przed snem a teraz co chwila "ooo krostka" i ją tak zdrapuje i się ze mnie śmieje... nie zmieniałam leków, trybu życia, jedzenia, mydła, proszku do prania, nie mam nowych ubrań.... w ciąży nie jestem A dermatolog przyjme mnie za kilka tygodni, więc w sumie zrezygnowałam z zapisu... co z tym zrobić...? nie pomagają środki dla nastolatków, przeszłam 3 dni temu na dietę praktycznie bez soli i cukru, ale nadal się nowe pojawiają.

Gość łeeeee.....
Nie, to są oddzielne pryszcze - takie same robiły mi sięjak byłam nastolatką. Zaczęłam brać tabletki anty jak miałam 17 lat i już po miesiącu miałąm śliczną cerę. A teraz wróciło ;/

Gość moja kumpela tak miala
kap sie w zielu uczepu i zrezygnuj z balsamow na silikonach i parafinie czy olejach mineralnych bo one zapychaja

doibrze unikac sls i sles. z tymi chemikaliami w skladzie jest tak, ze dla jedych ludzi nie maja kompletnie zadnego znaczenia, dla innych z kolei od razu sa negatywne efekty, jeszcze inni efekty negatywne beda widzieli po dlugim czasie stosowania. tak czy inaczej zwroc na to uwage, bo nawet jesli nie jest to glowna przyczyna, to zawsze dodatkowo moze pogaraszac sprawe. a skoro mozna tego unikac, to po co uzywac i narazac sie na jakiekolwiek negatywne skutki?

oczywiscie uczep mozna tez pic

Gość dhbgkh
1. Nie wyciskaj, chyba, że jest ropny czop, ale rób to w miarę higienicznie, po czym dezynfekuj rankę. 2. Myj się w mydle siarkowym. 3. Smaruj to wodą utleniona bądź spirytusem salicylowym. 4. Często zmieniaj bieliznę także nocną i pościelową, noś ubrania z naturalnych tkanin. 5. Kup jakieś maści np. maść cynkową, pastę cynkową, albo taki krem z apteki z siarką producent Farmaceutyki Aleksandra - bardzo dobry na pryszcze. 6. Ogranicz słodycze, sól, cukier, przyprawy. 7. Kup w aptece ziółka z bratka lub pokrzywy i to pij, bo oczyszczają organizm. Podobno dobre właściwości ma też łopian (picie soku itd.) http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81opian_wi%C4%99kszy