Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madzia_20

Proszę o pomoc. Coldrex w ciąży?

Polecane posty

Witam. Jestem w 4 tygodiu ciaży i czepia sie mnie jakies choróbsko.Wie może któraś z WAS? Czy można brać Coldrex w ciaży? na ulotce nie ma wzmianki o kobiecie w ciaży wiec nie wiem co mam robić... Wizyte u lekarza mam dopiero w pniedziałek... Jak narazie lecze sie domowymi sposobami np. gorace mleczko czosnek i miodek...

Gość miałam tak samo
witam, raczej nie mozesz nic takiego brac, propouje czosnek,miod,witamina c,na katar euphorbium :)

Gość ja bym ni eryzykowała
ale moze zapytaj w aptece

Gość nast i azja
Jak nie ma kofeiny to tak. Ale najbezpieczniej jest brac paracetamol od przynajmniej 7-8 tygodnia.

Gość miałam tak samo
ewentualnie np herbate zkwatu lipy z syropem z malin :) na samym poczatku ciazy lepiej nie ryzykowac

Gość z tego co znalazłam to nie
coldrex nie jest dla dzieci poniżej 12lat, ciężarnych oraz karmiących.

Gość _MMORELKA_
nie bierz nic na własną reke szczególnie jak jestes w pierwszym trymestrze to bardzo szczegolny okres kiedy wszystko co bierzesz moze miec wplyw na funckjonowanie ogranizmu twoego dziecka. Lecz sie domowymi sposobami jezeli bardzo zle sie poczujesz to jedz na pogotowie ale nie bierz nic tym bardziej "poleconego" przez osoby z kafe

dzieki dziewczyny:) to lepiej zostawie to dla mojego jak zachoruje:) tak właśnie sie leczę mleczko miodek i czornek... ciekawe po jakim czasie mi przejdzie:) juz 2 dzień tak robię...

po co od samego poczatku ingerować chemią??? mi gin powiedział, że właśnie wszystkie coldrexy gripexy i inne fervexy nie są wskazane;-( polecam gorące mleko z miodem i czosnkiem, dużo czosnku dodawaj do wszystkiego - sałatki mięso kanapki - ja tak jem od zawsze i nigdy nie choruję;-) mam piekne wlosy i paznokcie bo czosnek szczypior cebula i inne z tej rodziny warzyw maja mnóstwo siarki i naturalne fitoncydy. zrób syrop z cebuli na gardło,pij herbatkę z miodem - nie dość że szybko dojdziesz do siebie to zaoszczedzisz;-)

Gość jestem w ciąży_pomagam
Możesz brać oprócz oczywiscie czosnku itp. leki homeopatyczne np. syrop stodal, do ssania lub psikacz tantum verde.

właśnie głównie katar mi dokucza z samego rana a tak przez caly dzień jakos leci, ale sie boje włąśnie o to moje maleństwo... Dziękuje jeszcze raz:)

poczytaj sobie artykuł zalinkowany w moim poprzednim poście. :)

Gość jak to lekarza masz dopiero
w poniedziałek??? internista przyjmuje każdego dnia wiec idź i powiedz, że jesteś w ciąży by przyjął Cię natychmiast w ciąży NIE WOLNO BRAĆ ZADNYCH LEKÓW na własna rękę!!! ŻADNYCH!

Ja w ciazy kiedy bylam przeziebiona pilam herbate z konfitura z pigwy dziala super od razu puscila mnie goraczka i poczulam sie o niebo lepiej. pozdrawiam :)

spokojnie -skoro dopiero co ją coś zaczyna brać to nie ma sensu lecieć w te pędy do lekarza bo przecież lekarz na początek i tak jej zaproponuje domowe sposoby jak to w ciąży, a po drugie siedząc w poczekalni z chorymi ludźmi to tylko jeszcze coś gorszego złapie. Tak wiec domowe sposoby a gdyby było gorzej to wizyta u lekarza i konkretne leki. Bez poważnych przyczyn lekarz nie bedzie ciężarnej faszerował lekami.

Gość Andzia z parku
Madziu, witaminy C też bym nie brała - mam na myśli te wszystkie reklamowane . Bo to niestety jest sam syntetyk, który niewiele daje. Witaminy C w nim niewiele. Lepiej bierz to, co dziewczyny wyżej napisały. Co do tej witaminy, to kiedyś rozmawiałam z farmaceutą i on stwierdził, że te wszystkie reklamowane witaminy niewiele są warte. Niestety.

acha... to jakies inhalacje sobie jeszcze później zrobie:) i mam nadzieje, ze mnie puści:)