Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opóznienie w spłacie raty

11 dni po terminie spłaty-dzwonią i straszą

Polecane posty

niestety sytuacja życiowa zmusiła mnie do niespłacenia jednej raty, w tej chwili jestem 11 dni po terminie a oni wydzwaniają i grożą, postaram się spłacić jak najszybciej w najgorszym przypadku opóżnię tę ratę o jeden miesiąc, postaram się nie przekroczyć magicznych 30 dni, bo podobno może być na racie 30dniowe opóżnienie bez większych konsekwencji-nie liczę oczywiście odsetek i ew monitu, czym może mi zagrozić bank w takiej sytuacji, dodam że pan windykator bardzo nieuprzejmy, nie chcą iść na żadną ugodę wyznaczyli tylko jedniodniowy termin, co radzicie?

Gość gfdsfg
pewnie City ?

Gość radzimy
zapłacić!!

eurobank, zastanawiam się czy nie napisać pisemnej prośby i takiego zobowiązania że co miesiąc będę robić jakąś tam kwotę nadpłaty i w ten sposób w ciągu kilku miesięcy spłacę tę ratę z odsetkami, miał ktoś z nimi do czynienia?

Gość to zapłać
Odroczenie raty można załatwić PRZED terminem spłaty, teraz pozostaje Ci tylko pokryć wszelkie zaległości i dodatkowe koszty, a następnym razem PRZEWIDYWAĆ i ewentualnie rozmawiać z bankiem przed, a nie po terminie spłaty.

Nie mogą ci grozić. Jak zadzwoni i będzie nieuprzejmy nagraj rozmowę ale najpierw ich o tym uprzedź. Na pewno spuści z tonu.

tylko 11 dni a oni już grożą wielkimi kosztami, informacjami do innych banków itp , jak to się ma do prawa i procedur bankowych bo słyszałam że do 30 dni opóznienia to jest tzw tolerancja

Gość ptasiek nastroszony
jak nie masz na spłatę golasie - dziadu to już bank powinien uruchomic procedury egzekucyjne łacznie z komornikiem. trza przed myśleć a nie wziac a potem dziadować

Gość olej ich
znam to z autopsji ...nie martw sie oni tak mają w tym eurobanku ,jak się bierze kredyt to po palcu do dupy wchodzą a wystarczy tylko parę dni opóźnienia i od razu zaczynają sie telefony i groźby ,do mnie też dzwonili ale ja mam ich w nosie ,zapłaciłam wtedy jak miałam

do olej ich, jeśli mogę wiedzieć ile dni miałaś opóżnienia w spłacie? ja nie zamierzam przekraczać tych 30 dni ale ich sposób rozmowy to jakaś paranoja, było o tym glośno w tvnie ale od tego czasu widzę że nic się nie zmieniło

Gość Emmett Fitz-Hume
Bez względu na opóźnienie nie mogą Ci grozić. Nagraj rozmowę i PO nagraniu, w czesie rozmowy powiedz o tym natrętowi. Sytuacja więcej się nie powtórzy.

mnie to zastanawia, człowiek pożycza pieniądze, potem nie spłaca i jest oburzony że ktoś go ściga

Gość Emmett Fitz-Hume
Dareios, zapewniam Cię, że gdyby wszyscy w PL zarabiali jak pOsłowie, to firmami windykacyjnymi władaliby syndycy mas upadłościowych ;)

Gość olej ich
to nie chodzi o to że nie chce się spłacić kredytu matole...tylko ja doskonale wiem jak działają w eurobanku gdy dzwonią parę dni po terminie z mordą jak pitbul w czasie ataku ,ktoś powinien ich tam przytemperować

do mnie też dzwonili, jak zapomniałem spłacić jednej raty. jak widać dobrą wolę człowieka to raczej nie krzyczą. jakby wszyscy w PL zarabiali jak poslowie? posłowie nie zarabiają wcale tak dużo, co drugi prawnik czy menedżer zarabia więcej

Gość Emmett Fitz-Hume
Ale prawnik cze menedżer musi coś robić (a nie "cośtam, cośtam") a poseł rodzi się zmęczony i żyje aby odpocząć ;)

Gość katastrofa budowlana
nie tylko z eurobanku dzwonią - teraz wszyscy bardzo szybko chca odzyskac swoją kasę. Wszyscy straszą tez krd i big - a nawet zewnetrzna firmą windykacyjną. ale ile spraw trafia rzeczywiscie do komornika i sądu i po jakim czasie to nie wiem....? inna sprawa,że można wpłącic część i powołać się na tzw. dobrą wolę pożyczkobiorcy czy jakoś tak - ktoś tu pisał o tym. jak nie miał na całośc raty to wpłacił połowę .

"Ale prawnik cze menedżer musi coś robić (a nie "cośtam, cośtam") a poseł rodzi się zmęczony i żyje aby odpocząć " jakie społeczeństwo tacy posłowie.

Gość nasturcja zielonkawa
@ lata temu wzięłam mały kredycik w mbanku. Sami sciagali sobie raty w konta i było super. Nawet nie zagladałam za zakładke kredyt, bo po co? Sami sciagają. Pewnego popołudnia dzwoni do mnie panienka i twierdzi, ze jestem ratę do tyłu i jeżeli jej nie spłacę to będę miała duze nieprzyjemnosci, zgloszą mnie do biku itp. Więc mówię, ze sie zaloguje i już płacę (zdziwiona, bo przecież sami sobie sciagaja 10, ale moze no nie wiem kasy na ror zabrakło). Wiec loguję się i co widzę? Że bank już sobie pobrał kasę 10. Czyli zgodnie z rozkładem jazdy. Więc olałam sprawę. Za 2 dni, dzwoni ta sama laska i z ryjem (inaczej tego nie nazwę), ze mam natychmaist zapłacić, bo oni zglaszają mie do biku. Więc ja do niej że sami sobie pobrali kasę. W końcu sprawę wyjaśniłam na zwykłej infolinii banku. Konsultant wyjaśnił sprawę, przeprosił w imieniu banku. Ale nie smak pozostał.