Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gooosiaa889o

kto sie zna na samochodach chyba kupilam kombinowane auto eh?

Polecane posty

Gość gooosiaa889o

wczoraj pojechalam bardzo daleko po samochod bo jechalismy z mężem pociągiem az 6h nie wiem czy to przez zmeczenie czy co ale jakos tak wyszlo ze.. go kupilismy nie zwracajac uwagi na pewne rzeczy .. dzisiaj rano patrzymy a tam na umowie z tym facetem są jego dane ale nie ma jego peselu.......??.. do tego powiedzial ze samochod jest ubespieczony do grudnia ale zgubił gdzies ta karteczke i dal nam nr na jaki mamy zadzownic to nam wystawia drugi ten papierek od ubespieczenia.. cos mi tu smierdzi .. to nasze pierwsze auto i spradzwilismy tylko silnik i nr nadwozia czy sie zgadza z nr w karcie pojazdu i się zgadzal ale z tym brakiem pselu co to moze znaczyc bo juz się boje a mój mąż tez jakis jest ciemny w tych sprawach i boje sie ze się wpakowalismy w jakies bagno jak to sprawdzic..

Gość kjnnjnjn
moze zadzwon i popros o pesel?

Gość gooosiaa889o
dzwonilam nie odbiera napisal ze jest w pracy nie moze gadac zeby napisac smsa albo zadzownic po 17 nie wiem cos mi tu smierszi az cala się trzese w srodku do tego na umowie jest podane stargard szczescisnki a bylismy po samochod w jego domu w pile nie wiem juz o co tu może chodzic..

Gość Emmett Fitz-Hume
No to co, że nie ma PESELU? Może gość nie ma polskiego obywatelstwa i PESELU też nie posiada :P

Gość poznanianka Anka
do Piły mam ze 100 km ale mozge jechac sie z nim rozprawic :P Piła czy okolice ? znam te tereny

Zadzwoń tak jak mówił i poproś o pesel. UbeZpieczenie i tak musicie przepisać na siebie. Dużo miało go być? Jeśli końcówka to nie przejmuj się. Dowiedz się tylko w której firmie było zawarte i idź do nich rozwiązać bądź przepisać na siebie polisę.

Gość poznanianka Anka
ubezpieczenia musi wam dac - to obowiazek to jak dojechaliscie do domu ? bez oc ?

Gość Uczynny Praktyk
Wyślij formularz kontaktowy do Link4: http://lsex.pl/ktebex :) Oddzwoni jakiś cieć. Powiedz, że chcesz u nich ubezpieczyć furę i opisz swoją sytuację. Ww. cieć- za prowizję od sprzedaży Ci polisy- stanie na chuju żeby Ci pomóc. :) Powodzenia :)

Gość gooosiaa889o
koles jest z niby czarnków cos takiego taka miejscowosc czy czarnowek nie pamietam tam byl jego dom ale na umowie jest inny adres sama nie wiem juz.. ubespieczenie to tam maly pikus ale bardziej boje sie o ten brak peselu a nawet jak mi go poda przez tel to jaka mam teraz pewnosc ze on mi podal poprawny..eh

Gość poznanianka Anka
czarnków no to tym bardziej znam i to bardzo dobrze , podaj pierwsza litere nazwiska i ulice na jakiej byliscie

Gość Emmett Fitz-Hume
Pesel nie jest potrzebny. Zrób jak radzi Uczynny Praktyk.

Wyjdzie przy rejestracji czy jest poprawny. Co się łamiesz. Adres spisywaliście z dowodu osobistego?

Gość Sierżant Pepper
Panie uczynny ? W Link 4 pracują konsultanci na umowę o pracę o jakiej więc ty prowizji mówisz ? Do wystraszonej ! Koleżanko !, pesel zbywcy pojazdu masz w dowodzie rejestracyjnym ! No chyba, że dowód jest na inną osobę niż wymieniona w umowie To jak jest ?

Gość poznanianka Anka
znam przypadek kiedy auto zarejestrowali i wszystko acy a podczas kontroli policji ( ubrani na czarno ) okazłąo sie ze auto kradzione i 25 tys poszło w las

Gość Uczynny Praktyk
A świstak siedzi z nimi bo sreberka były kradzione :P

dziewczyon OLEJ PESEL...mam nadzieję , żę sprawdziliście jego dowód - tak poza tym ;) jak dane się zgadzały to tutaj się nie ma co martwić - poda wam ten pesel na pewno ale dzwoń z tym OC na pewno - to trzeba sprawdzić czy jest ubezpieczony - jeśli was złapią a się okaże że NIE JEST - to zapłacicie większą karę niż pewnie warte to auto Pesel jewst nieistotny 😴

Gość gooosiaa889o
kolezanko z czarnkowka - M.J // ale ja juz sama nie wiem czy to byl czarnkowek tak bylo na oto moto wpisane ale koles jest michał niby tak ma na imie..

Jak się wywala dużą kasę na auto to się sprawdza. Serwis, telefon na policję nie kosztują aż tak dużo... Sprzedać auto może osoba/y widniejąca/y na dowodzie rejestracyjnym. Ewentualnie pełnomocnik z odpowiednim kwitem z pieczątką notariusza.

Gość poznanianka Anka
mysle ze chodzi o Czarnków jesli koło Piły ( 30 km od Piły ) a ulice pamietasz na jakiej byliscie ?

gooosiaa889o Jak "chyba"???? To ty nawet jego dokumentów nie miałaś w ręku??? O_O Sami się prosicie o wydymanie...

Gość gooosiaa889o
Nie chciał dymania, zrobiłam mu tylko loda po transakcji.

pieczątka notariusza nie jest potrzebna wystarczy zwykłe upoważnienie 😴 to nie nieruchomość :P ;) ale swoją drogą podziwiam - zamiast siąść i sprawdzić spokojnie wszystkie dokumenty to żeście się tak podniecili :D że nie wiadomo co i jak :D ale jak żeście stamtąd wrócili - tym samochodem???? 6h pociągciem to conajmniej 300 km - bez OC?

Gość Sierżant Pepper
Do wystraszonej ! Koleżanko !, pesel zbywcy pojazdu masz w dowodzie rejestracyjnym ! No chyba, że dowód jest na inną osobę niż wymieniona w umowie To jak jest ?

Gość poznanianka Anka
no dyrektorke Ameryka ! ona jakos ulicy nie umie odszukac :(

"pieczątka notariusza nie jest potrzebna wystarczy zwykłe upoważnienie" No to spróbuj tak kupiony samochód u mnie w mieście zarejestrować...

Gość gooosiaa889o
nie pamietam ulicy, tak to 30 min kolo pily bylo chyba.. /co do peselu znalazl sie juz w karcie pojazdu wiec moze nie jest kradziony tylko ciekawe jak z tym ubespieczeniem.. samochod kupilismy za 8500 to jest i mało i dużo zalezy jak na kogo to starsze bmw jak dla nas to jest sporo i tak.. nie wiem czy mam sie martwic czy nie..

Gość gooosiaa889o
dowod rejestracyjny ma doslac poczta. Mamy tylko umowe ale najbardziej martwi mnie ubespieczenie i pesel.

Gość Sierżant Pepper
To jak ? Zapłaciliście za samochód bez dowodu rejestracyjnego ???? :O

Gość poznanianka Anka
bedzie dobrze , szkoda ze nie pamietasz ulicy :( jedyne co moge zapytac to w jakiej czesci Czarnkowa byliscie : czesc połozona jest w dolinie a czesc na " górze " ? w bloku czy dom jednorodzinny ?

Gość Sierżant Pepper
A co mówił zbywca ?, że gdzie niby jest ten dowód ? Eeeech , ludzie, ludzie, tak jak ktoś tu pisał, sami prosicie się o wydymanie :O