Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała_kierownica

kupiłam używany samochód, czy muszę go przerejestrować ?

Polecane posty

Gość mała_kierownica

jeśli tak to w jakim czasie ? coś mi nie pasuje. Właściciele powiedzieli, że spokojnie mogę jeździć na ich ubezpieczeniu, które jest opłacone, ale teraz zdałam sobie sprawę, że jak przerejestruję to nic z tego nie będzie przecież

Gość 12345u473490
jak masz kwietek mozesz w ubezpieczalni je przepisac an siebie idz sie dowiedz ja w pon robie to samo z brata autem :)

a co ma ubezpieczenia do rejestracji? Ubezpieczony jest samochód a nie jego właściciel. A przerejestrować powinnaś w przeciągu 30 dni.

Gość kimonko*
Ja jeździłam prze 10 miesiecy samochodem zarejestrowanym na poprzedniego właściciela. Ale w wydziale komuniakcji przy rejestracji dałam umowę, którą napisałam sama później, zeby się nie czepiali. I tyle.

Gość blablabla....
masz 7 dni na przerejestrowanie samochodu w urzędzie, poinformowanie ubezpieczyciela o zmianie właściciela i zapłacenie podatku do US. Ubezpieczenie OC możesz zostawić jeśli jest opłacona lub wypowiedzieć, wtedy jednak pieniądze wracają do poprzedniego właściciela. Musisz poinformować Wydział Komunikacji w Urzędzie Miast (czy gdzie tam masz) o kupnie samochodu i go zarejestrować na siebie, poprzedni właściciel na pewno już poinformował o sprzedaży. No i zapłacić podatek do US. Pozdrawiam

Gość 12345u473490
no jakto co ma takto umowa jets rozwiazana i musi jeszce raz na siebie ubezpieczyc a jak przerejestruje -masz an to 30 dni od daty na umowie idzesz do ubezpeiczalni BO NAKIWITKU SIE BLACHY NIE ZGADZAJA!!!! i przpiesujesz na NOWE BLACHY!

Gość ewfewfeefwfeew
Ja kupiłem samochód u siebie w mieście i rejestracja została ta sama, więc niekoniecznie dostanie nowe blachy.

Gość 12345u473490
ciekawe jakim cudem ja tez kupowalam w tym samymmiescie i dostalam nowe bo blachy sa na osobe a nie auto przeciez,

Gość 12345u473490
w dowowdzie mozesz dobic wpsolwasciciela a nie ze zmieniasz:/

Gość mała_kierownica
acha czyli nawet jak przerejestruję auto, to nadal mogę jeździć na ubezpieczeniu poprzedniego właściciela (zgodził się na to) podatku nie zapłacę, bo w umowie wpisaliśmy odpowiednią kwotę ;)

Gość mała_kierownica
ej ja też słyszałam, że istnieje możliwość że numery rejestracyjne zostaną te same, trzeba tylko zgłosić zmianę właściciela btw. ile to kosztuje ?

Gość 12345u473490
a czemu podatku nie zaplacisz? obojetnie jaka kwota to musisz zaplacic ten 1% czy teraz 2% chyba nie? w ciagu dwoch tygodni ja pierwsze slysze nowe blachy cos kolo 100zł kosztowały plus podatek

Gość mała_kierownica
jak w umowie jest poniżej tysiąca wpisana kwota, to nie trzeba płacić podatku

Gość 12345u473490
a ile na prawde zaqplaciałas? bo oni maja takie tabelki ze takie auto np nie moze byc tak tanie i placisz podatek idz do ubezpieczalni albo zadzwon to ci powiedza co masz zrobic bo pewnie masz kilka dni zebys nie straciła tego ubepizeczenia

Gość mała_kierownica
ale to ubezpieczenie jest opłacone, mam je, jest data, do kiedy i wpisana kwota którą zapłacił poprzedni właściciel auto które kupiłam to cc zapłaciłam ponad tysiąc

Gość 12345u473490
no to masz je i musisz je przepisac na siebie w ubezpieczalni

Gość mała_kierownica
jak przepisze na siebie to bede musiała dopłacić bo nie mam zadnych zniżek

Gość mała_kierownica
to moje 1 auto wiec za samo ubezpieczenie obliczyłam sobie kiedyś musiałabym wyłżyć z 8 stówek rocznie :O teraz jestem spłukana więc ucieszyłm się ze gość pozwolił mi przez kilka miesiecy korzystać z jego ubezpiecz

Gość 12345u473490
no nie czego nie rozumiesz przepidujesz jego ubezpieczenie na swoje nowe blachy i nic nie placisz

Gość mała_kierownica
on mówił że nikogo to nie obchodzi kto płacił ubezpieczenie wiec moge jezdzic w kazdym razie dzieki za rade

Gość 12345u473490
to po co chcesz wogole przerejstrowac jak przerejstrujesz dane sie nie beda zgadzały i bedzie nie wazne jezdzij na jego az sie skonczy oc 30 dni to nie nakaz tylko w polskim prawie sugestia

Gość d23
Skontaktuj się z firmą s-car z nami a przeprowadzimy cię przez sprzedaż samochodu szybko, fachowo i bez stresu. Działamy na terenie Kielc. Zapraszamy do kontaktu z nami. http://s-car.pl/