Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 malina 121

anemia

Polecane posty

Go艣膰 pijaczkibe
o i jeszcze retikulocyty powinna艣 zbada膰 a keidy by艂y robione te wyniki z 11,4?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 malina 121
te wyniki by艂y robione jak mia艂am 16 lat czyli jakies 3 lata temu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pijaczkibe
aaaaaaa zr贸b dodatkowo te badania co ci napisa艂am i wtedy mo偶na co艣 my艣le膰 a mo偶e taka Twoja uroda, w ko艅cu jaka艣 poprawa jest, bo my艣la艂am, ze wi臋cej razy ta anemia wraca艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malina 121
pierwsze wyniki robione 3 lata temu to w艂asnie 11.4 nastepne 11.9robione jakies p贸艂 roku temu po pierwszym zazywaniu lek贸w wynik poprawi艂 sie do 12.3 a po nastepnym do 12.6

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pijaczkibe
no a te 11,9 to z kiedy, bo ju偶 si臋 pogubilam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malina 121
podej偶ewam ze jesli teraz zrobie wyniki bedzie to samo a wola艂abym juz miec z tym spok贸j

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pijaczkibe
zr贸b wszystko to co Ci napisa艂am i b臋dzie wiadomo czy jest 藕le, czy ok

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malina 121
te 11.9 to sa ostatnie wyniki potem bra艂am leki i posz艂am na badanie kontrolne kt贸re pokaza艂o poprawe 12.6

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pijaczkibe
no to luzik zr贸b teraz i zobaczymy a t膮 bia艂aczk膮 si臋 nie przejmuj, nie masz jej w 100%

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malina 121
a mog臋 wiedziec sk膮d posiadasz tak obszern膮 wiedze na ten temat :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malina 121
i wielkie dzieki za porady :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pijaczkibe
no c贸偶, lekarzem nie jestem, ale na do艣wiadczeniach z moim dzieckiem du偶o si臋 nauczy艂am, 艂膮cznie z pobytem na hematologii w szpitalu dla dzieci

Udost臋pnij ten post

Dziewczyny!!! Ostatnio bardzo s艂abo si臋 czu艂am, podejrzewa艂am niedob贸r 偶elaza. Potwierdzi艂 to lekarz i zaproponowa艂, abym zaopatrzy艂a si臋 w 偶elazo. Martwi mnie tylko fakt, 偶e moja znajoma z pracy po stosowaniu takiej "kuracji" bardzo 藕le si臋 czu艂a ( nudno艣ci, biegunka... ) . Czy znacie mo偶e jaki艣 suplement, kt贸ry nie powoduje takich "atrakcji" ??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alusia27
Je艣li rzeczywi艣cie tak jest to powinna udac sie ponownie do lekarza i powiedziec jaka jest sytuacja. 呕elazo to witaminy wiec nie powinna si臋 tak czuc chyba ze laki zosta艂y 藕le dobrane...

Udost臋pnij ten post

krista33, biegunki zdarzaj膮 si臋 gdy 偶elazo ma k艂opot z przyswojeniem go przez organizm, dlatego 偶elazo trzeba przyjmowa膰 w kompleksie z witaminami! Polecam chelaferr forte, ja dodatkowo rozpuszczam je w soku pomara艅czowym

Udost臋pnij ten post

s艂ysza艂am w艂asnie o tym 偶elazie, tylko czym ono r贸偶ni si臋 od pozosta艂ych suplement贸w tego typu i co to s膮 te chelaty???

Udost臋pnij ten post

Witam serdecznie. Chelat aminokwasowy danego minera艂u jest to taki zwi膮zek, w kt贸rym jon minera艂u otaczaj膮 pier艣cienie aminokwasu. Minera艂 jest wi臋c maskowany przez aminokwasy i w ten spos贸b przemycany do organizmu - organizm przyswaja wi臋cej minera艂u, poniewa偶 my艣li, 偶e przyswaja aminokwas. Wymieniony w dyskusji preparat CHELA-FERR zawiera 偶elazo w formie chelat贸w, dlatego te偶 jest najlepiej przyswajalnym suplementem 偶elaza dost臋pnym na rynku. Poza tym, CHELA-FERR wyr贸偶nia tak偶e spos贸b dawkowania - kapsu艂ka dziennie ( podczas gdy inne suplementy wymagaj膮 przyjmowania nawet do 6 razy dziennie). Ch臋tnie rozwin臋 swoj膮 wypowied藕, odpowiadaj膮c na Pa艅stwa pytania.

Udost臋pnij ten post

Witam serdecznie. Chelat aminokwasowy danego minera艂u jest to taki zwi膮zek, w kt贸rym jon minera艂u otaczaj膮 pier艣cienie aminokwasu. Minera艂 jest wi臋c maskowany przez aminokwasy i w ten spos贸b przemycany do organizmu - organizm przyswaja wi臋cej minera艂u, poniewa偶 my艣li, 偶e przyswaja aminokwas. Wymieniony w dyskusji preparat CHELA-FERR zawiera 偶elazo w formie chelat贸w, dlatego te偶 jest najlepiej przyswajalnym suplementem 偶elaza dost臋pnym na rynku. Poza tym, CHELA-FERR wyr贸偶nia tak偶e spos贸b dawkowania - kapsu艂ka dziennie ( podczas gdy inne suplementy wymagaj膮 przyjmowania nawet do 6 razy dziennie). Ch臋tnie rozwin臋 swoj膮 wypowied藕, odpowiadaj膮c na Pa艅stwa pytania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 henk1
Nie czytam bo wiem.We偶 minera艂y i anemia zniknie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 karolimaaa
@malina121 a zbadaliz jakiego powodu masz anemia? bo niedokrwisto艣膰 to EFEKT a nie choroba sama z siebie... co艣 powoduje u ciebie te niedokrwostoc. u mnie to jest celiakia. przez jedzenie glutenu mam zniszczone jelito cienkie i nie przyswajam calkowicie zelaza i wit b i mimoze nie mialam typowych objawow celiakii to po zrobieniu badan dna wyszlo ze jestem chora., zaczelam diete bezglutenowa u dietetyczki co ma mi pomoc odbudowac uszkodzone jelito tu ci to lepiej wyjasnia :) https://www.youtube.com/watch?v=P5scdpHEYzE

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Anemia to skutek innej choroby - celiakii. Nieleczona celiakia powoduje anemie. dlatego mo偶esz mie膰 "nawracaj膮c膮" anemie https://www.youtube.com/watch?v=P5scdpHEYzE Dlategot ylko skuteczne leczenie celiakii poskutkuje wyleczeniem anemii

Udost臋pnij ten post