Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malina 121

anemia

Polecane posty

Gość pijaczkibe
o i jeszcze retikulocyty powinnaś zbadać a keidy były robione te wyniki z 11,4?

Gość malina 121
te wyniki były robione jak miałam 16 lat czyli jakies 3 lata temu

Gość pijaczkibe
aaaaaaa zrób dodatkowo te badania co ci napisałam i wtedy można coś myśleć a może taka Twoja uroda, w końcu jakaś poprawa jest, bo myślałam, ze więcej razy ta anemia wracała

Gość malina 121
pierwsze wyniki robione 3 lata temu to własnie 11.4 nastepne 11.9robione jakies pół roku temu po pierwszym zazywaniu leków wynik poprawił sie do 12.3 a po nastepnym do 12.6

Gość pijaczkibe
no a te 11,9 to z kiedy, bo już się pogubilam

Gość malina 121
podejżewam ze jesli teraz zrobie wyniki bedzie to samo a wolałabym juz miec z tym spokój

Gość pijaczkibe
zrób wszystko to co Ci napisałam i będzie wiadomo czy jest źle, czy ok

Gość malina 121
te 11.9 to sa ostatnie wyniki potem brałam leki i poszłam na badanie kontrolne które pokazało poprawe 12.6

Gość pijaczkibe
no to luzik zrób teraz i zobaczymy a tą białaczką się nie przejmuj, nie masz jej w 100%

Gość malina 121
a mogę wiedziec skąd posiadasz tak obszerną wiedze na ten temat :)

Gość malina 121
i wielkie dzieki za porady :)

Gość pijaczkibe
no cóż, lekarzem nie jestem, ale na doświadczeniach z moim dzieckiem dużo się nauczyłam, łącznie z pobytem na hematologii w szpitalu dla dzieci

Dziewczyny!!! Ostatnio bardzo słabo się czułam, podejrzewałam niedobór żelaza. Potwierdził to lekarz i zaproponował, abym zaopatrzyła się w żelazo. Martwi mnie tylko fakt, że moja znajoma z pracy po stosowaniu takiej "kuracji" bardzo źle się czuła ( nudności, biegunka... ) . Czy znacie może jakiś suplement, który nie powoduje takich "atrakcji" ??

Gość alusia27
Jeśli rzeczywiście tak jest to powinna udac sie ponownie do lekarza i powiedziec jaka jest sytuacja. Żelazo to witaminy wiec nie powinna się tak czuc chyba ze laki zostały źle dobrane...

krista33, biegunki zdarzają się gdy żelazo ma kłopot z przyswojeniem go przez organizm, dlatego żelazo trzeba przyjmować w kompleksie z witaminami! Polecam chelaferr forte, ja dodatkowo rozpuszczam je w soku pomarańczowym

słyszałam własnie o tym żelazie, tylko czym ono różni się od pozostałych suplementów tego typu i co to są te chelaty???

Witam serdecznie. Chelat aminokwasowy danego minerału jest to taki związek, w którym jon minerału otaczają pierścienie aminokwasu. Minerał jest więc maskowany przez aminokwasy i w ten sposób przemycany do organizmu - organizm przyswaja więcej minerału, ponieważ myśli, że przyswaja aminokwas. Wymieniony w dyskusji preparat CHELA-FERR zawiera żelazo w formie chelatów, dlatego też jest najlepiej przyswajalnym suplementem żelaza dostępnym na rynku. Poza tym, CHELA-FERR wyróżnia także sposób dawkowania - kapsułka dziennie ( podczas gdy inne suplementy wymagają przyjmowania nawet do 6 razy dziennie). Chętnie rozwinę swoją wypowiedź, odpowiadając na Państwa pytania.

Witam serdecznie. Chelat aminokwasowy danego minerału jest to taki związek, w którym jon minerału otaczają pierścienie aminokwasu. Minerał jest więc maskowany przez aminokwasy i w ten sposób przemycany do organizmu - organizm przyswaja więcej minerału, ponieważ myśli, że przyswaja aminokwas. Wymieniony w dyskusji preparat CHELA-FERR zawiera żelazo w formie chelatów, dlatego też jest najlepiej przyswajalnym suplementem żelaza dostępnym na rynku. Poza tym, CHELA-FERR wyróżnia także sposób dawkowania - kapsułka dziennie ( podczas gdy inne suplementy wymagają przyjmowania nawet do 6 razy dziennie). Chętnie rozwinę swoją wypowiedź, odpowiadając na Państwa pytania.

Gość henk1
Nie czytam bo wiem.Weż minerały i anemia zniknie.

Gość karolimaaa
@malina121 a zbadaliz jakiego powodu masz anemia? bo niedokrwistość to EFEKT a nie choroba sama z siebie... coś powoduje u ciebie te niedokrwostoc. u mnie to jest celiakia. przez jedzenie glutenu mam zniszczone jelito cienkie i nie przyswajam calkowicie zelaza i wit b i mimoze nie mialam typowych objawow celiakii to po zrobieniu badan dna wyszlo ze jestem chora., zaczelam diete bezglutenowa u dietetyczki co ma mi pomoc odbudowac uszkodzone jelito tu ci to lepiej wyjasnia :) https://www.youtube.com/watch?v=P5scdpHEYzE

Gość gość
Anemia to skutek innej choroby - celiakii. Nieleczona celiakia powoduje anemie. dlatego możesz mieć "nawracającą" anemie https://www.youtube.com/watch?v=P5scdpHEYzE Dlategot ylko skuteczne leczenie celiakii poskutkuje wyleczeniem anemii