Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piesssssss

PIES

Polecane posty

Gość piesssssss

Buldog Francuski czy Angielski>??? Jaka rase wybrac?

Gość absolutnie francuski
Kochanszy, piekniejszy, mniejszy, mniej sie slini, ladniej wyglada- jak gizmo!

Gość piesssssss
Chodzi o psa dla calej rodziny.Wybralismy te 2 rasy i ciezko nam sie zdecydowac:)

a nie mozecie po prostu wziąć jakiegoś pieska ze schroniska albo fundacji? Może być w typie buldoga, wybór jest dość spory, szczeniaka też byście znaleźli gdyby dobrze poszukać. Po co Wam pies z rodowodem?

Gość piesssssss
Tu nie chodzi o to skad wziasc psa.Wybralismy te 2 rasy cala rodzina przegladajac wszystkie mozliwe oferty.Chodzi mi o oodpowiedzi ludzi ktorzy sa posiadaczmi tych 2 ras,chce poznac ich opinie na ten temat.

No ale nie rozumiem.. po co brac psa z rodowodem skoro ma to byc pies dla rodziny zamiast wziac jakiegos psa ze schroniska nie skazujac go tym samym na los zycia w klatce schroniskowej (w boksie) mozecie tam dostac pieska w typie rasy bez rodowodu i bedzie wygladal tak samo czy podobnie jak ten rasowy. I zamiast wydawac na niego 2000zlotych wydacie pewnie z 50zl :)

aa jesli chcesz wiedziec konkrety to mam kolezanke z dawnych dzieciecych jeszcze lat ktora prowadzi hodowle buldogow angielskich i jej psy sa cudowne. Sa lagodne, przyjacielskie, uwielbiaja dzieci i moga sie godzinami z nimi wydurniac. Nie sa szczekliwe ani tez nie ma ona z nimi problemow wychowawczych ale to tez zalezy od doswiadczenia i podejscia do wychowywania przez wlasciciela. Problemy to sa ich oczy tam skore sie chyba naciera jakim olejkiem czy czyms zeby nie podrazniala oczu czy cos. Moglabym jej spytac dokladnie o co chodzi.

Gość majtoguma
nie znam się na tej rasie, ale zawsze podobały mi się francuski :)

Gość majtoguma
gdybym tylko mogła to bym sobie takiego francuska kupiła, ale nasza córcia ma uczulenie na sierść no i jest york w domu, cichy, grzeczny i bardzo mądry, a mówią że to głupie psy z czym się nie zgadzam

Gość majtoguma
problemy są ze skórą trzeba w miejsca gdzie skóra jest złuszczona w tych szczelinkach :) nacierac olejkami bo robią się odparzenia

Gość majtoguma
ale i tak są cudne :P

Gość piesssssss
**Mychol porosze Cibie o wszystkie moliwe informacje.Moze Twoja kolezanka spodziewa sie miotu?

Gość majtoguma
ale to bardziej u angielskiego ma więcej "zmarszczek"

Pewnie, skontaktuje się z nią i porozmawiam, zapytam i mogę się wtedy do Ciebie odezwać czy akurat się miotu spodziewa czy nie. Jeśli masz jakieś inne, konkretne pytania odnośnie jej hodowli to pisz a ja wszystkiego się dowiem :)

majtoguma u obu tych ras występują kłopoty z oczami i nosem. U psów bez rodowodów, tych w typie jest większe zagrożenie na cofniętą kufę co prowadzi do problemów z oddychaniem, zdarza się i astma.

Gość piesssssss
I nie ma glupich psow sa Tylko glupi wlasciciele.Kazdy pies jest kochany i ten rasowy i ten ze schroniska.Wszystko zalezy od nas jak je wychowamy.

Gość piesssssss
**Mychol jestem bardzo zainteresowana.Jak tylko zdobedziesz jakies info to pisz.Poprosze:)

Gość piesssssss
Dziekuje:)

nie ma za co :) napisz tylko czego chcialabys sie dowiedziec o tej hodowli :) ja juz teraz moge zagwarantowac, ze to nie fabryczka do produkowania szczeniat, oni wiedza co robia.

Gość piesssssss
**Mychol dowiedziales sie czy kolezanka spodziewa sie miotu?

Kolezanka się nie odezwala ale jesli mam dobre informacje (aktualne) to maja jednego pieska do sprzedania ktory urodzil sie pod koniec czerwca. Nie chce tutaj rzucać nazwiskami i przydomkami ze względu na to że zaraz jakieś osoby mogą do nich pisać głupoty dlatego jeśli byś mogła podaj mi meila i wyślę Ci dokładny kontakt do nich :)

MIALAM ANGIELSKIEGO, BYL PO PROSTU KOCHANY, NIE PRZEWPADA ZA dlugimi spacerami, idealny do bloku, chrapie, żre co popadnie, wiecznie glodny, nie mozna przekarmiac, leniwy, spokojny