Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość greenteaaaaa

Komisja wyborcza

Polecane posty

Gość greenteaaaaa

9 pażdziernika będę w komisji wyborczej, na drugi dzień mam szkołę czy jest możliwość otrzymania jakiegoś zwolnienia/usprawiedliwienia, żeby w poniedziałek bez konsekwencji nie iść na zajęcia? Wydaje mi się, że nie, ale wolę się upewnić :) Ile trwa spotkanie organizacyjne przed wyborami?

wydaje mi się, że to cie nie usprawiedliwia.. jak jestes taka dorosła, to naucz się dzielic szkołe z praca.. a co do spotkania to nie wiem.. a z ciekawości... z jakiej partii jesteś??

Gość mieszkania komunalne
nie trzeba być z żadnej partii, ja też będę w komisji, z ramienia partii są tylko tzw. mężowie zaufania ale oni są darmowo

Gość greenteaaaaa
Tak myślałam i jakoś dam radę, tylko wiadomo, że jakby była taka możliwość to zawsze wygodniej :) Z Polskiej Partii Pracy, ale poszłam, bo koleżanka mi załatwiła, więc jakoś szczególnie się z tą partią nie utożsamiam.

trzeba byc z partii, bezpartyjnych osób jest bardzo mało.. moi koledzy i kolezanki jak chcieli byc w komisji, to tez musieli się do jakiejś partii zapisac.

Gość greenteaaaaa
Ja się nie zapisywałam do partii... I nie słyszałam o takim czymś, a znam kilka osób co siedziały w komisji.

ja się zgłosiłem w Urzędzie Miasta, zadzwonili że potrzebują do komisji i jest mniej osób chętnych niż potrzeba, Warszawa, z żadnej partii nie jestem

Gość greenteaaaaa
Dokładnie :) Ja idę pierwszy raz i akurat w tym roku studia zaczynam, wiec się trochę nie łapię jak to na zajęciach jest z nieobecnościami np. na ćwiczeniach. Bo wykłady to wiadomo, że niekoniecznie trzeba być, a jeszcze trochę niewygodnie z dojazem mam. Ale jakoś będzie :)

poza tym: osoby pracujące w komisjach wyborczych nie są z żadnych partii, dostają 160 zł za to. Z partii są mężowie zaufania, którzy są z ramienia partii i przyglądają się poprawności wyborów, robią to społecznie

no to ja nie wiem, ja nigdy sie tym nie interesowałam, bo zwykle mi sie wydawało, że trzeba własnie się do partii jakiejś zapisać.. a mi żadna partia nie odpowiada..

Gość greenteaaaaa
160 zł? A nie 130? :)

a w moim miescie było ogłoszenie, ze szukają osób do komisji wyborczych z ramienia partii palikota, ze są jeszcze wolne miejsca i 160zł za to.. więc jak to jest?? mój tato był kilkanascie razy na róznych wyborach, poczatkowo był z jakiejś tam partii, a potem już jako bezpartyjny, ale mówił, że większość zawsze była zapisana do jakiejś tam partii.

mnie powiedziano 160 ale mniejsza o to, nie robię tego dla pieniędzy, rezygnuję z dnia w pracy żeby tam być, więc wyjdzie mi na jedno. Miałem propozycję iść na męża zaufania (wzniośle się to zwie ale sprowadza się do patrzenia na ręce komisji) z Gazety polskiej (PiS) ale w rezultacie zadzwonili z Urzędu Miasta

Gość greenteaaaaa
To wszystko pic na wodę, nie znaczy, że jak idziesz do komisji z Partii Palikota to jesteś zapisana do partii, po prostu chcą mieć niby swojego przedstawiciela w komisji. Tak samo jak nikt Cię nie zmusi żeby głosować na kogoś. Też za bardzo nie jestem w tym obeznana, ale tak mi się wydaje.

Gość greenteaaaaa
Na studiach? :P Nie no dam radę i bez zwolnienia, tak z ciekawości pytałam :)