Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po czyjej jestes stroniee

co fakt to fakt miażdżąca wiekszosc dziewczynek ubrana jest fa-ta-lnie

Polecane posty

Gość po czyjej jestes stroniee

i nie pisze by wywołac burze ;) ale taka jest prawda w moim nie taki9m małym miescie spotkac super ubraną dziewczynkę to rzadkosc moja prawie zawsze ubrana jest zajebiscie ..ale nie tak jak w tym topiku obok :D wiekszosc dzieci..ubranych jest ostanie wsiury a im bardziej matka sie stara tym gorzej wychodzi tzn bardzie chce swa królewne wystroic dla mnie to normalnie szok ja sie ubieram fajnie to dlaczego moje dziecko mam ubierac bez gustu ? tak tak mysle tylko o ciuchach :D :D ..takie pewno bedą tłumaczenia tych wsiowych mam

Ale o gustach sie nie dyskutuje. To co dla ciebie Fatalnie dla mnie albo kogoś innego moze byc super i odwrotnie. Pewnie jakbyś wkleiła tu fotkę jakiegoś ubranka, które według ciebie jest ekstra to znalazła by sie cala rzesza osob, ktore bez złośliwości i checi dopieczeni tylko w zgodzie z wlasnymi przekonaniami, uznałyby ze to ubranie jest beznadziejne i tyle. Ja tam spotykam dużo fajnie ubranych dziewczynek ;)

Gość mentaI cut
ale o co cho.. ?

Gość ja wole moja ubrac w dresiki
czy getry i tunike a nie, ze potem te wystrojone dzieci w predszkolu nie potrafia sobie same jeansow odpiac i w toalecie ryk.

Gość jedna taka ka
To straszne, łączę się w "bulu" :D

No to fakt że coś jak np jeansy rurki to się za bardzo do przedszkola nie nadaje. Moja by tego nie potrafiła z powrotem na tyłek wcisnąć i jeszcze zapiąć :P Ale sa rzeczy do przedszkola, po domu, do piasku i na wyjścia... tzn u nas są ;)

Gość mentaI cut
super ubrania to takie kopie dorosłych ubrań tylko w malutkich rozmiarach czy o co cho.. ?

Gość jedna taka ka
a jakie to są te niby super ubrania? czekamy na linki.

ja tam tego jakoś nie zauważyłam.. mi się jedynie rzuca w oczy jak dziewczynki ok 5 letnie chodzą na obcasach i 2 sytuacja jak rano zaprowadzam Syna do przedszkola a mamusia przyprowadza dziewczynkę w koszulce na ramiączkach a na to bolerko do połowy pleców a mała przy tym dosłownie "zasmarkana po uszy" :( całej "reszty" jakoś nie widzę :P

Gość dfrtghyui
Ja jakoś nie widzę fatalnie ubranych dziewczynek. Matki z mojego otoczenia nie stroją w jakieś nie wiadomo jakie kreacje ale dziewczynki są normalnie fajnie ubrane. Nie ma rewii mody ale też nie ma tzw. wsiury ;) A jestem z Gdyni

Gość xxxxxxxy
A jak bym sie chetnie dowiedziala, jak sie ubiera 'wsiura'. Bo nie wiem

Gość grgrgr
A ja mieszkam w Gdańsku i tu dziewczynki poubierane są tragicznie. Zastanawiam się czasem skąd aż tyle śmieciowatych ubrań ludzie biorą. W lumpeksach i sklepach markowych można przecież upolować przyzwoite ubrania za nieduże pieniądze a najdroższy jest właśnie szmelc z rynku czy małych butików. Kwiatki, koronki, kolory od sama do lasa. Psrokacizna i tandeta. I te kolczyki... Ostatnio w piaskownicy tylko jedna dziewczynka kolczyków nie miała a chodzi o dzieci od niespełna roku do dwóch lat.

Gość kakakakaka
no właśnie co to znaczy dziecko ubrane wsiowo?????Czyli jak???

Gość grgrgr
A powoli zbliża się kolejny horror. Czapki! Już widziałam na jednym stoisku prawie wyłącznie czapki z doszytymi kwiatkami, wplecionymi srebrnymi nitkami,m napisami i innymi aplikacjami. Często wszystko to naraz można było "podziwiać" na jednej czapce. Dodam że te czapki są najdroższe, po ok.30 złotych. :D

A ja ostatnio widziałam super ubraną dziewczynkę. Miała na sobie brązową bluzeczkę, musztardową prinseskę, rajstopy w paski pod kolor bluzki i sukienki i odgrony kapelusz w grochy brązowy. Wyglądała cudnie:) a co do czapek: http://allegro.pl/cieplutkie-czapeczki-polarowe-zajaczki-od-44-do-56-i1818872187.html :D no tego to bym nie założyła dziecku

Gość mnie ta czapka
sie nie podoba

Gość to ja i jak
mi zapadła w pamiec jedna dziwczynka latem miała sukienke burberry piekny krój i tak pasowała do tej dziewczynki naprawde rzucala sie w oczy

Gość krakrakrakrakrakrakrakraaaaa
a skąd wiedziałaś, że to burberry? bo ja bym nie wiedziała.

Gość to ja i jak
no bo była w tę ich krate od tamtej pory szukam takiej na all ale nie ma a inne mi sie tak nie podobają ta była wprost p[rzepiekna...dosłownie 'zyła' na tej małej :) (tzn mała miała z 5-6 lat)

Gość lkdlodiosdu
Wiecie co dziewczyny, niby o gustach się nie dyskutuje ale jednak mozna odróżnic dziecko ubrane ze smakiem i odwrotnie. Uważam że ktoś kto ma gust i smak, potrafi "wyczarować" świetnie skomponowany zestaw ubioru nie wydając gigantycznych pieniędzy. Mnie osobiście potwornie nie podobają się czapki z doszytymi różami bądź jeszcze innym kwieciem :D ale ja zawsze stawiałam na prostotę i stonowaną kolorystykę. Wiadomo że dziecko to dziecko i ma większe prawo do ekstrawagancji kolorystycznej niż przeciętny dorosły ale tu też nie należy przesadzać i wiedzieć z czym się to je bo jak się tej wiedzy nie ma to wychodzi jedna wielka tandeta za kilka stówek . Mieszkam za granicą i tu jeszcze ta przepiekna moda na czapki "ogród" nie weszła i raczej jej nie było :D. Sama mam 9 miesięczną córkę i kupuję jej ubranka w H&M bo tu zwyczajnie nie są drogie a w miarę dobrej jakości , czyli jak wypiorę je kilkanaście razy (odpowiednio i w delikatnym płynie) to tkanina zachowuje swoją świeżość i kolory. Ostatnio kupiłam jej kilka sweterków bezrękawników takich dłuższych (można ubierać jako tunikę zamiast spodenek czy spódniczki) i wszystko w kolorystyce bordo, wrzos, fiolet a inne to w brązie i beżu z dodatkiem dlikatnego sinego różu oraz kawowe i brązowe rajstopy (grubsze z przeplatanych wzorkiem w tym samym kolorze) i takie skarpety na kostki (bez pięt ) też z kompletu w tej samej kolorystyce . Teraz trzeba by zakupić jakiś kombinezon i widziałam takie w kratkę (róż lub niebieskie) i potwornie mi się to nie podoba choć są modne i chyba kupię jaiś ciemniejszy kolor. Ubiór nie może być przesadzony i zbyt bogaty w dodatki i ozdobniki tak więc jezlei ktoś kupuje jedną z tych kwiecistych czapek to na pewno cała reszta powinna być skromniejsza.

Nie , ta zaba sie do krolika nie umywa, zostaje przy króliku. Ja widzialam kiedys dzidzię z góry na dól zara. Moze miala z 14 miesiecy, nie chodzila sama pewnie tylko za rączke i miala kurteczkę ala skórka czarna, krotką do tego botki, szare rajstopki spod tego fajna spodniczka, apaszka. No jak do zdjeć ubrana. Bosko wyglądała :)

Gość to ja i jak
nie to nie taka sukienka nie ma jej na all i nie było oni musiali za nią chyba pare stów dac