Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iiiiiiiiiiiiiioooooooooooo

chce schudnac

Polecane posty

jestem załamana, mam 153 cm wzrostu i waze 53 kg, nie moge na siebie patrzec:( mam wielki brzuch :( wydaje misie, ze duzo nie jem ale niestety zeby zrzucic kilogram musze wykonac mordercze treningi przez pol miesiaca :(

Gość Mi też też
Nie bądź śmieszna.Idź lepiej do psychologa skoro siebie nie akceptujesz.

dlaczego smieszna? przy moim wzroscie taka waga to wcale nie tak mało :(((

moze ktos mi pomoze?

jak myslicie? jesli sie bardzo zmobilizuje to ile czasu wystarczy mi, zeby osiagnac wage 48 kg?

Gość misiu nie pierdol
ja mam jeszcze gorzej:( mam 172 cm a ważę 28,5 kg wyobrażasz sobie!!!!!!!!!!! wyglądam tak grubo że od miesięcy w lustro nie patrzę😭

jak wam sie wydaje? ile czasu na to potzrebuje? uda mi sie np do koinca tego roku?

jedz mniej a częściej ( 5 razy dziennie) pij wode, i ćwicz(np. basen, rower) ogranicz słodycze i tłuste jedzenie

chce chodzic 3 razy w tygodniu na godzinny aerobik (step, hi-lo, cwiczenia na pilkach) ponadto kazdego dnia pol godz hula hop oraz w pozostale dni tygodnia (gdy nie bede szla na aerobik - cwiczenia z internetu 3 razy 8 min , czyli 24 minuty). Poza tym chce ostatni posilek jesc o 17.30. Moje sniadanie wyglada tak : - pol grahamki + pomidor pokrojony w kostke z lyzeczka oliwy z oliwe + 2 plasterki poledwicy - obiad - lyzka zupy (nie gotuje tlusto, wiec chudej ) + np ziemniak z kawalkiem miesa - a pozniej to juz jakies owoce np jablko, winogrona. + ewentualnie kawa z ciastkiem (chodzi mi o jakies ciasteczko zbozowe, nie o ptysia czy napoleonke) ewentualnie jakis twarozek, lub pol grahamki z serkiem brie... no i tyle.....

jak myslicie? uda mi sie do konca tego roku zrzucic 5 kg przy takich postanowieniach ??

moze jeszcze ktos sie wypowie?

Gość kjsdjcbnjk
jak chcesz schudnąć to rusz dooopę sprzed kompa i idż poćwiczyć

Gość prik.
kochana ja waze 53 przy wzorscie 160 i tez wlasnie przymierzam sie do odchudzania! slyszalas o diecie turbo? na niej z 4kg mozna schudnac ja wlasnie chce ja zaczac moja kolezanka na niej za pierwszym razem 3kg schudla. nie jest to ciezka dieta a moze skuteczna? :P

24 minuty to za mało, bo dopiero po 20 minutach ćwiczeń organizm zaczyna spalać tłuszcz i jest prawidłowo rozgrzany a do spalania tłuszczu potrzebna jest temperatura. Po za tym dużo niegazowanej wody (2-3 l dziennie) wypłukuje tłuszcz podskórny. Może jeszcze tabletki z kofeiną albo inne termogeniki, żeby trzymać temperaturę ciała.

chcialam cwiczyc najpierw na hula hopie pol godz a potem te 24 minuty cwiczen

Gość 3423423
Moje sniadanie wyglada tak : - pol grahamki + pomidor pokrojony w kostke z lyzeczka oliwy z oliwe + 2 plasterki poledwicy - obiad - lyzka zupy (nie gotuje tlusto, wiec chudej ) + np ziemniak z kawalkiem miesa - a pozniej to juz jakies owoce np jablko, winogrona. + ewentualnie kawa z ciastkiem (chodzi mi o jakies ciasteczko zbozowe, nie o ptysia czy napoleonke) ewentualnie jakis twarozek, lub pol grahamki z serkiem brie... no i tyle. poczytaj dziecko coś innego niż kolorowe gazetki, bo nie maz bladego pojecia o odchudzaniu... Za chwile żarżniesz kompletnie metabolizm i będzie jo-j0

no to jak powinnam sie odzywiac? nie czytam kolorowych gazetek, przepraszam, ale czego brakuje w moim zywieniu?

Gość 3423423
kalorii brakuje. Powinno się jesc ok 15 % poniżej zapotrzebowania energ. BMR czyli na oko ok. 1500 kcal bez świczeń, z cwiczeniami z 1800, 5-6 posiłków rozłozonych równo w czasie, niejedzenie na noc to totalny mit

jakbym jadal bardziej kalorycznie to bym juz wazyla z 60 kg

Gość indonezja 25
potrafisz tylko użalać się nad tuszą? zamiast pisać te banialuki to poskacz na skakance

No właśnie. Na ćwiczenia też trzeba mieć siłę a w nocy organizm się regeneruje i też musi mieć z czego odnowić zapasy energetyczne. Ogranicz tłuszcze ale też nie do zera, bo pewne witaminy rozpuszczają się tylko w nich i ogranicz również szybkie węglowodany.

moglby mi ktos podac jakis przykladowy jadlospis na jeden dzien?

Gość 3423423
jakbym jadal bardziej kalorycznie to bym juz wazyla z 60 kg jedząc poniżej bmr nie da się przytyc. Tyle że teraz jak już skatowałas tak organizm głodową dietą, masz pewnie metabolizm żółwia. Jedyne wyjsice to go przypsieszyc powoli- zacząć jesc choc 200 kcal na tydzień więcej. dojsc do normalnego poziomu, i odchodzac się normalnie. TEraz juz nawet diety 1000 czy 120O kacl odchodza do lamusa. Dietetycy przepisuja 1500 i powyżej.

wiec moze jakis przykladowy jadlospis?

Gość 3423423
jadłospis nie ma zanczenia, tylko na noc wazne zeby jesc białka najlepiej albo owoc, warzwo, wtedy nie ma mozliwosci utycia. Chudnie się od ujemnego bilansu kcal, a nie jadłospisu. Mozna chudąć nawet jedząc niewielkie ilosci słodkiego, sprawdziłam na sobie. powinno się jesc węglowodany, białka i tłuszcze, wszystko co org. potrzebuje, wtedy tez mna mniejsze problemy z e spalaniem. Powinno się wyliczyc bmr jak metabolizm się podreperuje, odjąc te 15% góra 20,. podzielic to na 5-6 posiłkow i jesc. Dobrze zapisywac co się je i mniej więcej liczyc te kalorie, ale bez obsesji.

Gość tak to jest............
ja mam 156 cm i waze 56 kg i wygladam dobrze. Nie jestem otyla. Lepszea taka waga i wyglad kobiety niz to, jak jeszce 5 lat temu wazylam 42-45 kg :D-z tylu wygladalam jak dziewczynka (z przodu lepiej, bo biust mialam zawsze dosc duzy do postury).

Gość Dardanika
A ja przestrzegam. Mam 170 cm wzrostu i ważę 52 kg dziennie jem 400-500kcal. Ciągle wydaję się sobie za gruba. Zastosuj mądrą dietę jeśli naprawdę chcesz schudnąć. Nie wpadnij w tę samą pułapkę co ja. To prawdziwe piekło