Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misia555

Dermaroller-pytanie zdesperowanej zeberki

Polecane posty

Gość misia555

Poważnie zastanawiam się nad kupnem dermarollera. Chodzi o taki z igłami 1,5 mm, na rozstępy oczywiście. Mój problem polega na tym, że nie wiem gdzie go zakupić. Niby tyle tego jest na allegro, ale nie mam pewności czy to nie są jakieś podróby made in china. Jeżeli nie na allegro, to gdzie? Nie wiem ile kosztuje przesyłka zagraniczna, a fundusze mam dosyć ograniczone(200zł). Można wierzyć wystawcom na allegro? Nie chcę, żeby podczas rollowania zostały igły w skórze brrrr! Albo żeby po 1 użyciu się zlasowały. Proszę o pomoc, na pewno znajdzie się ktoś, kto ową rzecz posiada. Czytałam blog jakiegoś faceta, gdzie pokazuje zdj rozstępów przed i po, no i muszę powiedzieć, że efekty są. Pytam o to wszystkie użytkowniczki dermarollera, nie tylko używające go do rozstępów, ale na zmarszczki itp. Na allegro znalazłam takie: http://allegro.pl/dermaroller-derma-roller-mrs-medical-2-0-mm-fv-i1814662295.html http://allegro.pl/dermaroller-derma-roller-mt-540-igiel-1-5-mm-hit-i1815240346.html http://allegro.pl/dermaroller-derma-roller-540-igiel-0-5-0-7-1-1-5-2-i1821429008.html I jak? Mogą być? Proszę, niech ktoś się znajdzie, tak strasznie mi zależy, że nie mogę ....

Gość misia555
I jest oryginalny tak? nic się nie psuje ani co?

Gość sopelekk
N ie radze podrob kupowac:o Ja sobie narobilam biedy stosujac to badziewie na twarzy, chcialam pozbyc sie blizn a narobilam sobie nowych... Z poczatku bylo wszystko ok. Dezynfekowałam ta rolka po kazdym uzyciu i przed nastepnym uzyciem, i co??? Pewnego razu dostalam strasznej wysypki pelno babli swedzacych cala twarz mialam czerowna. I okazalo sie ze rolka zwyczajnie zardzewiala... jak mocniej nia wstrzasnac to ta rdza az wylatuje. Nie polecam, chociaz rozstepy na jakiejs czesci ciala innej niz twarz to co innego... Ale na twarz odradzam:o

Gość misia555
No właśnie te podróby cholerne.... a gdzie kupiłaś ta swoją, na allegro?

Gość aha ii ach
nic mi sie psuje,m stosuje juz dosć długo. Wyglada na oryginalny, o ile wiemy co jest pod ta nazwą.

Gość aha ii ach
teraz doczytałam, faktycznie raz mi wyskoczyły takie krostki bablowate na nogach, ale to moze za mocno cisnęłam. Nie jest zardzewiały i na pewno nie to było przyczyną krostek.

Gość misia555
kurcze to nie wiem, niby na allegro napisane jest, że ma jakieś certyfikaty i nie wiadomo czy wierzyć allegro czy stronom internetowym. Jak kupię za ponad 100 i zaraz się zepsuje to chyba się załamię. Najbardziej się boję jakiegoś zakażenia, no ale cóż, trzeba być dobrej myśli;/

Gość dfsdf
ja kpilam na allegro za 50pln. tak naprawde wszystko pochodzi z chin...zaczelam stwosowac na uda na rozstepy. widac uu was jaakas poprawe?

Gość misia555
ej no musi ktoś być na forum, kto używał dermarollera! ej no niech ktoś coś napisze!

Gość ?JYT
czy to naprawde dziala>>

Gość wariant a lub b
żadna szanująca się firma nie udostępnia urządzeń tego typu na allegro i tym podobnych serwisach. Profesjonalnych dermarollerów należy szukać na stronach producentów lub u ich autoryzowanych dystrybutorów. W żadnym też wypadku konkretny dermaroller nie będzie kosztował w okolicach 50zł. Proszę wówczas nie wierzyć, że igły wykonane są z najwyższej stali nierdzewnej. Sporo osób wierzy, że przy zakupie dermarollera starczy on na wieki wieków. Otóż przy codziennym zastosowaniu urządzenia jak 0.2mm czy 0.3mm starcza on na 6 miesięcy użytkowania. Sporo osób sięga po komercyjne urządzenia chińskiej produkcji o długości igieł 0.5mm i wzwyż nie mając pojęcia na co się porywają i potem mamy historie tego typu, że ktoś narobił sobie więcej szkód niż miał dotychczas. W swoim postępowaniu należy dostosować się do zaleceń producenta. Rzadko kiedy bowiem producent określa, że 0.5mm jest przeznaczony do użytku domowego. Decydując się na dermaroller 0.5mm i wzwyż oraz tanie rozwiązania jesteśmy sami odpowiedzialni za niepożądane skutki wynikające z użytkowania urządzenia.

Gość misia555
a jakie są te niepożądane skutki? już nie wiem, co mam o tym wszystkim myśleć.....

Misia stosowanie dermarollera nieznanego pochodzenia bez wcześniejszej konsultacji z lekarzem jest co najmniej ryzykowne. Jego używanie może powodować różne skutki uboczne (np. ból, opuchliznę, zaczerwienienie a nawet krwawienie skóry), więc naszym zdaniem nie warto ryzykować. Najlepiej będzie jak pójdziesz do certyfikowanego lekarza medycyny estetycznej. On poleci Ci odpowiedni dla Ciebie zabieg na cellulit, np. mezoterapię.

Gość wariant a lub b
w powyższym wpisie został użyty bardzo dobry zwrot - "dermaroller nieznanego pochodzenia". Najlepiej wybierać takie urządzenia, których firmy zajmują się zagadnieniami dermatologicznymi na szerszą skalę. Mianowicie na przykład posiada zaplecze w postaci profesjonalnych dermokosmetyków. U takich dostawców nie musimy martwić się że igły zardzewieją, że stępią się w mgnieniu oka czy co gorsza igły utkną nam w skórze podczas zabiegu. Jeśli chodzi o niepożądane skutki uboczne są to takie skutki o których nieprawidłowo opisuje forumowicz w powyższym wpisie. Zaczerwienienie, swędzenie, pieczenie, obrzęk wrażliwość na dotyk są jak najbardziej właściwe zaraz po zabiegu. Niepożądane skutki to takie, które nie są spodziewane podczas lub po zabiegu, czyli jak wyżej piszecie o bąblach, krostkach itp. Krwawienie oczywiście ma prawo występować, ALE tylko jeśli wykorzystujemy igły w rozmiarze 1,0mm lub dłuższe. Pamiętajmy, że 1,0 to już urządzenia do użytku medycznego. Przy domowych długościach takich jak 0,2mm czy 0,3mm nie spowoduje żadnego krwawienia.

Gość misia555
Ja już rollowałam ręce, biodra i nogi, czyli w sumie zrobiłam 6 zabiegów. Igły rzeczywiście się troszeczkę powyginały, ale nic nie rdzewieje czy coś takiego. Mam ten złoty roller, co niby ma być trwalszy, a że już się stępiły podejrzewam, że to jednak podróba, chociaż naprawdę wygląda jak oryginał, nawet ma taki znaczek na opakowaniu. Już sama nie wiem co myśleć. Po zabiegu nic mi się nie robiło, miałam typowe objawy czyli czerwone kropki, to te krwawienie(mam 1,5mm), skóra czerwona przez 2 dni, potem ładnie zaczerwienienie schodzi i się łuszczy. Nie miałam żadnych krostek i nic się nie pojawia, czyli może nie powinnam się martwić? Kupiłam go na allegro, wiem, że to nie jest wiarygodne źródło, ale nie każdego stać na drogie zabiegi w gabinetach i rollery za min 200 zł w specjalistycznych sklepach. Ryzyko używania takiego allegrowskiego rollera zawsze jest, ale przypływ gotówki w ciągu najbliższego roku mi nie grozi, więc chyba będę kontynuować zabiegi i czekać na efekty.

Gość wariant a lub b
Proszę Państwa nie dajmy się zwieść różnego rodzaju znaczkom, obrazkom, które na siłę są wizualizowane na styl profesjonalnych firm. Jest to efekt opinii wielu konsumentów w tej sprawie, że o ile urządzenie typu dermaroller znajduje się na allegro to przedmiot nie ma prawa racji bytu. Jeśli chodzi o kwotę min 200zł... hmmm... Panie, Panowie - mamy zbliżające się święta i czas największych promocji. Myślę, że wpisanie hasła "dermaroller" i przeszukanie kilku stron z profesjonalnymi produktami uszczęśliwi nie jednego pod względem finansowym.

Gość wariant a lub b
Hurtownia sprzedająca dermarollery na allegro... czyli pomysł na biznes. Szybko, łatwo i wygodnie. 159zł to taka średnia cena tego urządzenia na rynku - przecież jakąś musieli dać. A ile z tego trafia do ich portfeli to się już nie dowiemy. Pewnie sporo... Ja bym nie kupowała niczego od tzw "biznesmenów" nawet jeśli coś jest z 159zł. Dermaroller to urządzenie inwazyjne, które MUSI być oferowane przez profesjonalistę w dziedzinie. Taka firma wówczas opiekuje się swoim klientem oferując jemu np preparaty wykańczające taki zabieg, pełną metodykę wykonania takiego zabiegu w języku polskim itd. Jednym słowem full serwis:) Przy zakupie dermarollera sprawdzajmy jaka jest otoczka tego urządzenia. Czy firma trudni się wyłącznie w sprzedaży rolek 1001 producentów, bo jeśli tak to gorąco nie polecam takiego sprzedawcy.

Gość wariant a lub b
Proszę Państwa jeszcze troszkę słowem różnego rodzaju znaczkom, obrazkom, które na siłę są wizualizowane na styl profesjonalnych firm. W w swojej korespondencji otrzymałam wiadomość od internautki, że: roller: http://allegro.pl/derma-roller-dermaroller-0-5-mm-zmarszczki-tanio-i1958503304.html to jest to samo co: http://www.medikan.pl/dermaroller_ktory.php Nie, to nie jest to samo. Tak jak piszę wyżej tzw podróbki zaczynają przypominać oryginały. Jeśli jednak miałabym wybrać rolkę z allegro za 159zł to zdecydowanie wolę dopłacić 40zł i kupić ten drugi z podanych linków. O dermarollerach za 39zł nie ma mowy, bo u takiego producenta w ilości hurtowej kosztują ok 8 zł.

Gość hekkkkata
Nie wiem co to za rollery za 8zł.Na pewno nie jest to nic profesjonalnego a na pewno tak jak w przypadku tego rollera http://sklep.beautymed.pl/rollery/roller-fraxpeel nie posiada igieł stali chirurgicznych powlekanych złotem. Chyba unikałabym takich rollerów,bo moze mozna sobie bardziej zaszkodzić niż pomóc.

Gość misia555
Znacie w takim razie jakieś sprawdzone strony, z których można zamówić roller i mieć pewność, że jest oryginalny? Tylko polskie, zagraniczne odpadają.

Gość wariant a lub b
Droga Pani, daleko nie szukać. Wystarczy odwołać się do drugiego linku w moim poprzednim poście. Zdaje się medikan.pl . Odwiedziłam sobie tę stronkę i mają bardzo ciekawe preparaty. Obecnie szukam jednego specyfiku, więc jakiś czas temu także dzwoniłam do nich i są to ludzie którzy mają pojęcie czym się zajmują. Ponadto nie udostępniają tysiąca produktów różnych producentów tylko są czymś w rodzaju Environ. Dla wszystkich, którzy szukają czegoś konkretnego oni właśnie mają taką ofertę.

Gość misia555
No właśnie 200 zł...i igły tylko 0.2 i 0.3 mm to za mało, zdecydowanie. Wiem, że allegro jest złe, ale to wystawia sklep medyczny, więc może jednak jest oryginał? wariant a lub b widzę, że naprawdę się znasz, może po wyglądzie ocenisz czy to fake czy jednak może nie http://allegro.pl/dermaroller-derma-roller-mt-540-igiel-1-0-mm-roler-i1980155536.html

Gość wariant a lub b
Ma Pani rację - 0.2mm lub 0.3mm są to możliwie najmniejsze rozmiary, które dostosowane są do użytku domowego. Jednak stanowią idealne narzędzie do zwiększenia sorpcji i aktywności substancji czynnych jakiegoś bogatego w witaminy serum oraz preparatów aptecznych np na zmniejszenie widoczności blizn czy rozstępów. Jednak ten rozmiar igieł (0.2/0.3mm) to też najbardziej korzystna długość w stosunku leczenia przebarwień lub odbarwień. Proszę odnieść się do tabeli u dołu strony: http://www.wellcare.otwarte24.pl/167,DermaRoller-Derma-Roller-MT-540-igiel-mm-HIT-Bezbolesny Tabela zawiera duże nieprawidłowości. Np zaznaczone jest, że do leczenia przebarwień należy stosować długość igieł 0.5 i 1.0mm. To jakaś paranoja. Przede wszystkim przebarwienia to stan powierzchniowy skóry. Melanocyty odpowiedzialne za produkcję barwnika skóry i znajdują się w warstwie podstawowej naskórka. Jeżeli ten sklep zaleca by stosować igły 0.5 i 1.0mm to gratuluję twórczości. No... chyba że mówimy o przebarwieniach na dłoniach, gdzie grubość naskórka to ok 1mm. W stosunku do przebarwień należy się odwołać maksymalnie do 0.3mm. Mało tego sklep sprzedaje MT Dermaroller a zamieszcza informacje pochodzące z MRS Dermaroller. Zdjęcia się również różnią :(((( Nawiązując do Pani prośby z góry piszę (żeby nie było niespodzianek), że roller do którego dołączyła link został wyprodukowany w Chinach i jest rozpowszechniany na skalę masową na cały świat. Cena dystrybutorów jest powalająco niska. Jako sklep medyczny nie posiadają wysokich aspiracji w stosunku do jakości dermarollerów.

Gość dobrze sie znasz
placa ci za reklame?

Gość wariant a lub b
i to słono... domyślam się, że głos w sprawie zajął miłośnik "chińszczyzny"

Gość dobrze sie znasz
to sie zle domyslasz raczej milosnik uczciwosci i mam prosbe do ciebie, polec tez inne sklepy , twoim zdaniem profesjonalne, nie tylko jeden

Gość wariant a lub b
Prawda taka, że nikogo nie faworyzuję. Równie dobrze mogłabym polecić Enirona, ale ich cena zabija potencjalnych zainteresowanych. Jednak zamiast polecać sklepy wolę podać listę dostępnych urządzeń, które pochodzą z dalekiego wschodu i są tzw podróbkami. Nie powiem, postaram się też podać kilka sklepów, które mają porządny produkt oraz te, które nie mają pojęcia co sprzedają.