Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość +Toksyczna matka+

Toksyczna matka

Polecane posty

Gość +Toksyczna matka+

Moja matka wychowała mnie i moich braci bez ojca zmarł gdy byłam mała. Niedawno skończyłam szkole i odkąd przebywam ciągle w domu z matka to mam ochotę coś "sobie zrobić".szukam pracy nie mogę nic znaleźć mieszkam na wsi nie daleko małego miasteczka więc z praca u nas jest cienko. A matka chodzi za mną i krzyczy czego jeszcze nie mam pracy jakoś moja koleżanka potrafiła sobie cos znaleźć. Nie wie że mi bardzo zależy i boli mnie to gdy tak mówi.gdy czegoś nie zrobię wyzywa mnie od suk szmat. Uważa się za ideał człowieka a swoje dzieci za lenie i gówna. Gdy była za granicą przez msc,głupio to zabrzmi ale nie tęskniłam choć cały dom był na mojej głowie.

Gość +Toksyczna matka+
Uważa że jestem do niczego. Nie wytrzymam z nią dłużej. Gdy trzeba coś zrobić nie powie zrób to i to tylko nic się nie odezwie a później chodzi za moim bratem i jęczy że nie zrobione. Dostaje nerwicy jak sobie coś przypomnę będę dopisywac

Gość Indywidualiszta l 44
Znajdź se faceta albo zarob na wyjazd jako dama do towarzystwa i pojedź do pracy za granicę albo poderwij jakiegoś dyrektora

Gość +Toksyczna matka+
Bardzo chętnie bym tak zrobiła ale niemam nikogo. Są jakieś znajome ale to na studiach i same się pewnie u kogoś cisną.

Niektórzy po prostu nie nadaję się do bycia rodzicem...

Gość Indywidualiszta l 44
Do otulona snem są osoby do których źadne argumenty nie trafiają czują się najwazniejsze najlepsze idealne i z nikim nie dyskutują

Gość +Toksyczna matka+
Nie potrafiłabym ciągnąć kasy od faceta . Otulona snem z moja mama się tak nie da ona jest inna. Na wszystkie moje argumenty odpowie że jestem leniem i wymyślam i będzie mi mówic o córce swojej koleżanki która jest ideałem. A następnie powie że zawracan jej d** i wyjdzie. Znam już to z autopsji nie jest matka która wysłucha i przytuli

Gość +Toksyczna matka+
Lubelszczyzna

Gość +Toksyczna matka+
Ona mnie wyśmieje, albo pokaże połowie wsi ciotkom sąsiadkom i powie że coś wymyślam bo mi się robić nie chce. Znam ja aż za dobrze. Zazdroszczę tym którzy mają dobre kontakty z rodzicami

Gość +Toksyczna matka+
Krasnystaw, Chełm

Gość +Toksyczna matka+
Będę starać się szukać tu pracy żeby coś odłożyć gdybym chciała wyjechać za granicę lub do jakiegoś większego miasta.pisze tak rano bo zbudzila mnie kłótnia matki z bratem, ona nas wszystkich pomału wykończy. Czasem mam wrażenie że czepia się bo ja i brat mamy charakter ojca i jesteśmy do siebie podobni do nas się głównie czepia a drugiego brata już mniej bo są już bardziej podobni charakterem i nawet wyglądem

Gość +Toksyczna matka+
List to ja do niej napisze jak będę stąd uciekać

Gość alebaba
W Twojej sytuacji nie ma możliwości, aby zaszła jakaś pozytywna zmiana, reakcja Mamy- w moim odczuciu- "blokuje" Cię psychicznie i faktycznie utrudnia spełnienie oczekiwań Mamy, masz takie odczucie, że MUSISZ znaleźć pracę BO MAMA TEGO CHCE. Nie umiesz żyć dla siebie, ta wieczna presja, rozumiem Cię, to koszmar. A przecież Twoje życie- to tylko TWOJE życie. Nic nie musisz! Oczywiście, powinnaś znaleźć pracę. Ale dlatego, że chcesz Ty, nie dlatego, że masz spełnić czyjekolwiek(np. Mamy) oczekiwania. Trzymaj się.

Gość +Toksyczna matka+
Rozumiem co masz na myśli ale nie chce żeby mi wypominała że jem za jej pieniądze. Gdy chodziłam do szkoły to renta była na mnie i na mamę teraz jest tylko na nią. Chce znaleźć pracę żeby nie mogła mi wypominac kromki chleba..