Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam jak w temacie

kiedy zauwazalnie przybralyscie na wadze?

Polecane posty

Gość pytam jak w temacie

Ciekawa jestem, kiedy moge sie spodziewac najwiekszego przyrostu brzuszka (tak, wiem, to kwestia osobnicza) tak statystycznie? Jestem w 22 tc i brzuszek jest, ale taki jakbym sie po prostu najadla przed chwila. Waga tez niewiele skoczyla. Jak bylo u Was?

Ja wcale nie zauważyłam. Do końca 3 m-ca schudłam 7 kg (mdłości i wymioty silne) a potem przez pół roku przytyłam 8 kg :D

Gość mama zaraz dwojeczki
Uuu to dopiero polowa u ciebie, wszystko wiec przed toba ;) Ja w obu ciazach w 3 trymestrze, a najwiecej 8 i teraz w 9 miesiacu (37 tc). I w pierwszej i teraz w drugiej ciazy mam wrazenie, ze w 9 mc brzuch robi sie z dnia na dzien coraz wiekszy :)

Gość pytam jak w temacie
Ech, czyli faktycznie cala "przyjemnosc" przede mna. I znow obawa,ze przytyje 30 kg bedzie mi spedzac sen z powiek ;)

Gość qwedcxsaz
ja jestem w 22 tc i w chwili obecnej jest +5 kg ale przytylam pod koniec 4 miesiąca :)

Gość tylko recznie i bez wirowania
ja najbardziej przytyłam, zarówno kilogramowo jak i w obwodach w 6 miesiącu... ok. 5 kg

ja jakoś w 6miesiącu tyłam 1kg/tydzień, a później już normalnie 1kg/miesiąc aż do porodu. Nie miałam większego przyrostu wagi w 8,9 miesiącu

Gość nestea....
jestem dopiero w 11 tyg a juz przytylam z 3-4 kg :( brzuch juz tez troche mi urosl i juz chodze w odpietych spodniach. strach sie bac co bedzie potem...

u mnie dopiero ok 8 miesiąca zaczęło być widać że jestem w ciąży :P przez wcześniejsze miesiące przybierałam na całym ciele

Ja do 6 miesiąca przytyłam 13 kg a teraz to na miesiąc 2 kg mi przybyło czyli prawidłowo 0,5 kg na tydzień ale brzuszek teraz rośnie z dnia na dzień :) i mam bardzo duże piersi, doktorka na oko wyliczyła że waża ze 4 kg :/

ja do 4 m-ca c schudłam 1 kg, a potem przez resztę ciąży przytyłam 16 kg. a brzuch mi wyskoczył dopiero w 6 tym m-cu :)

Gość stokroteczka242222
Ja tez jestem w 22 tc i przytylam ok 1kg, od jakis dwoch tygodni mam takie 2 dni w tygodniu ze jem na maxa bo mam takie zachcianki a w reszte dni jem normalnie i cwicze codziennie ok godziny. Brzuszek juz sie pojawil maly. Jestem ciekawa ile przytyje do konca. A i musze zapanowac nad tymi dwoma dniami obzarstwa bo jeszcze do 20 kg dojde heheheheh/

Gość dorosła panna
Ja już od 4 miesiąca tyłam, w 4 miesiącu już miałam 6 kilo więcej, może dlatego że nie wymiotowałam w 1 trymestrze. W sumie średnio tyłam na miesiąc jakieś 3,-3,5 kilo. Na koniec przed porodem miałam 25 kilo więcej, ale nie było po mnie widać, wygladałam szczupło, może dlatego, że z natury jestem szczupła,a te dodatkowe kilogramy to była w dużej mierze opuchlizna i zebrana woda.

Gość kklarkka
35 tydzień, jakieś 9 kilo do przodu, mały brzuszek. najwięcej przytyłam w ostatnim miesiącu

Ja zaczęłam mocno przybierac na wadze w okolicach 7 miesiąca. Na koniec było prawie 20 kg na plusie! Na szczęście okazało się że spora częśc tych kg to była opuchlizna. Trzy miesiące po porodzie miałam 5 kg na plusie a w chwili obecnej (10 m-cy po) ważę 1,5 kg mniej niż przed ciążą. Dodam że obyło się bez diety. Wystarczyło ograniczyc słodycze i często spacerowac z wózkiem ;-) Od pewnego czasu cwiczę brzuch bo niestety jest trochę zwiotczały, ale chyba uda mi się to naprawic.

Gość 4mc
ja jestem w 15tyg, przed ciaza wazylam 56,5kg w chwili obecnej 60kg. brzuszek wiekszy ale nie wyglada na ciazowy jeszcze, bardziej jakbym tlusciutka byla i miala oponke ale juz musze zakupic spodnie ciazowe bo w tych sprzed ciazy mi nie wygodnie bardzo

Gość Lady Mia
No to ja już mam doła! :( Jestem dopiero w 7tygodniu, a więc na samym początku, a ja już mam 2kg do przodu! :( Mam mdłości, ale i apetyt taki normalny, jak zawsze. Tylko mniej się ruszam, bo nie pracuję (za ciężka praca), a poza tym przez te mdłości i ogólne jakieś osłabienie tylko leżę. Chciałabym ćwiczyć coś, ale nie wiem, jakie ćwiczenia są dozwolone. Może ktoś coś może poradzić??

Gość stokroteczka242222
ja codziennie cwicze na rowerku stacjonarnym ;) lekarz sam polecil mi ruch w ciazy a jestem osoba szczupla (58kg i 177cm) troche wcinam i moze dzieki temu wlasnie ze cwicze przybralam dopiero ok 1kg a jak wspomnialam jestem w 22 tygodniu ;)

Gość nestea.....
ja tez sie zle czulam do tej pory, ale czuje ze powoli sily wracaja to mam w planach co najmniej te 20 min spaceru dziennie i jak lekarz pozwoli to od II trymestru basen.

Gość Lady Mia
wiesz co, ja to już sama nie wiem! własnie od początku ciąży z tym miałam problem. bo najpierw lekarz do mnie: ostrożnie, nie wolno dźwigać itp, ale wszędzie się trąbi, że ruch wskazany. no owszem, chciałabym się trochę poruszać, bo widzę, że szybko przybieram, ale tak mi trochę głupio, bo chcę zwolnienie z pracy (non stop dźwiganie, nawet 20-30kg- i to się spotyka z krytyką), ale z drugiej strony chciałabym uprawiać jakąś gimnastykę czy cokolwiek...

Gość swieczkaaromatyzowana
Najpierw +2 (piersi). potem -6. Piersi bez zmian, nadal duże. Podejrzewam, że to przez to, iż odrzuca mnie od słodyczy i jem jak ptaszek, bo w pewnym momencie, jak u dziecka, włącza się blokada: nie! Nie chcę więcej. Nie wcisne w siebie. Ale wałki tłuszczu zniknęły, celulit też :) Jak tak pójdzie dalej, to po ciąży wrócę do wagi sprzed pigułek.

Gość swieczkaaromatyzowana
aa - 12 tydzień :)

Gość nestea.....
mnie sie wydaje, ze jak ciaza nie jest zagrozona to nalezy sie ruszac bo to pomoze tez potem przy porodzie. spacer czy jazda na rowerze stacjonarnym jest w pelni bezpieczna. jak chce tez niedlugo pocwiczyc troche tance, bo mam na plycie takie rozne cwiczenia wiec wybiore te lzejsze i troche pokrece tylkiem :D bo nie chce sie spasc jak swinia..

Gość Lady Mia
-6?? juz się nie mogę doczekać, kiedy znowu zacznie ubywać.....

Gość stokroteczka242222
ja dzisiaj juz rano jechalam na rowerku godzinke i planuje jeszcze wieczorem z godzine bo wczoraj na serio przegielam z kaloriami i musze sie ich pozbyc ;P Cwiczcie dziewczyny, wiele o tym pisza i mozecie poczytac o korzysciach plynacych z uprawiania sportu w ciazy;)))))))))))) nie mowie zeby sie zameczac, bo np dla mnie godzinka na rowerku to jest nic bo przed ciaza tez cwiczylam no i jakos mam duuuuzo energii bo przed ciaza raczej leniuch bylam ;p

Gość Lady Mia
ja zawsze jestem leniuch, a poza tym nie mam pomysłu na sport. przed ciążą moim sportem była praca, potem brałam coś w rodzaju dopalaczy i mogłam jeszcze ćwiczyć, do tego prawie nic nie jeść....... teraz musi być wszystko racjonalnie, zdrowo i mądrze..i zgłupiałam..