Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 15tc u mnie

OPRYSZCZKA NA USTACH w ciąży. Leczy się ją? JAK?

Polecane posty

Gość 15tc u mnie

Chyba zrobiło mi się to paskudztwo, a jestem w 15 tc:( Czy któraś z Was wie co robić w tej sytuacji?

Gość u mnie na usg
w pierwszej ciąży używałam Zoviraxu za zgodą lekarza gin. Teraz w drugiej znalazłam informację o naturalnym sposobie leczenia czyli czosnku. I powiem szczerze że szybciej mi ten czosnek pomógł niż te wszystkie kremy apteczne jakie stosowałam przed ciążą. Zrobiłam sobie okład z małych kawałków czosnku i mimo że początkowo piekło to potem ładnie zasuszyło wypryski i szybko się zagoiło.

Gość u mnie na usg
pasta do zębów mi nie pomogła -tylko zaklejała opryszczkę ale nic nie poprawiał się stan.

Gość u mnie na usg
opryszczka to dzieło wirusa który raz zainfekował organizm lubi nawracać w chwilach osłabienia organizmu. A w ciąży to już szczególnie -wystarczy małe przeziębienie i już się robi. O ile nie jest to pierwsze pojawienie się opryszczki w życiu to nie ma się czym martwić.

Gość 15tc u mnie
Witamin chyba mi nie brakuje, bo wydaje mi się, że zdrowo się odżywiam i przyjmuję codziennie Femibion Natal 2. Właściwie to nie jestem pewna czy to opryszczka, bo przedwczoraj jak głupia oblizywałam kubek po jogurcie i przecięłam sobie w kąciku wargę, a teraz na tym miejscu jest jakby bąbel. Czy to jest opryszczka?

Gość zapytaj lekarza , kiedys
czytalam ,ze nie za dobrze jak jest opryszcza w ciazy , chyba ze sie myle .

opryszczka w ciąży jest bardzo niebezpieczna, ale tylko jeśli jest to zakażenie pierwotne (występuje po raz pierwszy), bądź obejmuje narządy płciowe. Opryszczka wargowa, jeżeli już kiedyś się ją miało, to w organizmie występują przeciwciała , nie stanowi zagrożenia dla dziecka.

Gość ticketpro
ja jestem w 27 tyg od poczatku ciazy mialam opryszczke dwa razy (normalne u mnie,zawsze mam to swinstwo pare razy w roku) stosowalam specjalne plastry ktore mozna kupic w aptece,naprawde pomaga i jest to bardzo higieniczne bo nigdzie sie to nie rozprzestrzenia!! plastry sie nazywaja compeed i chyba kosztuja ok.20zl za paczke naprawde warto

Gość Madlen
jeśli chodzi o opryszczkę na ustach to podczas ciąży nie wolno stosować żadnych leków przeciwwirusowych - do tego zalicza się również plastry compeed. mój lekarz ginekolog zaleca tylko czosnek.

Ja mam ją już 3 raz podczas mojej drugiej ciąży a jestem w 14tc, lekarz polecił mi ERAZABAN to jest jedyny krem który można używać w ciąży i podczas karmienia piersią, jest bezpieczny. A podczas mojej pierwszej ciąży opryszczkę też miałam co miesiąc!!! Ale opryszczka na ustach nie szkodzi dziecku w żaden sposób!! Więc sie nie martwcie kobietki!! tylko smarujcie od razu jak tylko pojawią się pęcherze :) Pozdrawiam cieplutko!!

Gość Hahaha padłam
Opryszka to brak witamin?hahahaha

Gość mama sama.....
ja miałam przy porodzie nie robiłam nic znikał sama tylko pamiętałam by synka nie całować.

Gość gaetheth
to jest w ciazy niebezpieczne, dziecko moze sie zarazic przy porodzie wirusem, jak tego nie wyleczysz

Gość gość
Mi pomógł sudocrem. W ogóle uważam, że to świetny krem. Ale gdyby ktoś miał taki problem i nie mógł sobie poradzić to mogę dać namiar do mojego lekarza dermatologa w http://www.ultramedic.com.pl/ - może zrobić maść na zamówienie.

Gość gość20
Można używać naturalny kolagen wysusza i po paru dniach przechodzi jak szybko zaczynasz smarować to nawet ropa ci nie leci . Polecam jestem w 20 tyg a już 2 razy miałam opryszczke i pomaga . Naturalny kolagen nie jest szkodliwy dla dziecka .

Gość gość
A czy dentosept szkodzi dziecku? Przypalalam sobie opryszczke na ustach przez 3 dni na zmianę z amolem

Gość gość
Dziewczyny opryszczka w miejscu intymnym jest niebezpieczna tylko przez to dziecko się może zarazić! Jeżeli macie opryszczke na ustach nie ma co się martwić. Opryszczka się robi wtedy kiedy miałyście temperaturę w czasie ciąży i za szybko ja zbilyscie :) Proszę nie róbcie paniki innym dziewczyna :)

Gość gość
Mnie w czasie ciąży lekarz na opryszczkę zalecił stosowanie kremu endvir. Miałam 3 razy dziennie smarować przez 3-4 dni. Już praktycznie trzeciego dnia moje usta były zdrowe

Gość gość
też mogę powiedzieć, że ten endvir jest bardzo dobry. Mnie już 3 dnia zaczęła znikać opryszczka, a 4 już malowałam usta :)

Gość gośćaaa
Jestem w 18 tyg.ciazy i na ustach wyskoczyla mi opryszczka czym moge ja wyleczyc ?