Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość feeefee

Co najlepsze na gorączkę dla roczniaka? o CZOPKACH nie ma mowy

Polecane posty

Gość feeefee

Zresztą jak podawałam czopki paracetamol to dopiero po 3h od podania temperatura spadała. Mały gorączkuje od zębów, temperatura nie skacze wysoko, ale mały źle ją znosi i do spania mam zbijać

Gość ksiazeczka rymowanka
U nas super sprawdza się Nurofen Forte dla dzieci (dajesz o połowę mniejszą dawkę niż przy Ibufenie), ma truskawkowy smak.

Gość witaminki
a może za słąba dawkę dawałaś w czopkach, do 10 miesiecy stosuje sie 80 mg, a powyżej juz można 150 mg poza tym czopki są bezpieczne dla żołądka

Gość feeefee
Mały waży 11,5kg, a podawałam 125mg łamiąc :/ więc około 80mg tego wyszło

Gość witaminki
no to raczej za mało ja też popełniłam ten sam błąd i pediatra mnie uświadomiła o co chodzi

Gość mamamaaaaaaaninyy
ibum

Gość feeefee
CZyli jak mam np. nurofen w czopkach 125mg i byłoby ok ... ?

Przy wysokiej gorączce dawałam nawet 320 mg a na pewno 250 mg. Mówię o 12 kg. Tak mi poradził lekarz z oddziału dziecięcego jak dzwoniłam do niego z rykiem, że gorączka nie spada - dałam tylko 125tkę. Możesz na zmianę dawać paracetamol z ibuprofenem. Spróbuj Nurofen Forte, wg mnie warto. Jak dłużej podawałam czopki, miałam problem ze zmianą pampersa u dzieci, bo się po prostu bały.

Gość feeefee
O czopkach niby nie ma mowy, ale jak go zagadam zabawkami to jakoś zaaplikuje, a syropy to jeszcze gorzej mu idą... wymiotuje mi tym :o

Gość feeefee
ok :) dziękuję dziewczyny :)))

Gość witaminki
no to daj mu czopek, daj to co masz, ale lepiej juz teraz zaopatrzeć sie w 150 mg, powinno do tej wagi wystarczyć

U mnie było rzyganie po Ibufenie, nie dość, że niby pomarańczowy smak - ale obleśny, to jeszcze całe 5 ml trzeba dać. Pół godziny podawania i na końcu rzyg. Nurofen daję połowę mniej, smakuje truskawką i nie ma tego pudrowego, obleśnego posmaku. Taką małą dawkę można spokojnie wymieszać z czymś i dziecko nie zauważy, że coś dostaje.

Gość gość
U nas najlepiej na gorączkę sprawdza się ibufen w syropie. Pomaga nawet przy wysokiej gorączce i działa naprawdę szybko. Do tego smakowo dzieciakom odpowiada.