Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama mama .....

mój synek ciągle chce pić!!

Polecane posty

Gość mama mama .....

witam mój synek ma 14 miesiecy i co minute płacze i pokazuje na szafke bo tam jest jego kubeczek , napije sie dosc duzo odloze i za minute jest to samo, pije cały czas , kupiłam mu wode taka co moga pic male dzieci bo od soczków słyszałam ze pruchnica , ale niechciał pic i dalej płakał wiec nalalm soczku i znowu pił normalnie... cały dzien woła o picie , daje mu zawsze kiedy zapłacze , nie bede mu zalowac picia ale czy to normalne ze tak cały czas chce to picie? pozdrawiam:)

Gość sasassanka
moze on woła bo to słodkie? akażde dziecko jak pozna ten smak to za nim przepada-dajesz mu jakies owoce ?

Gość Moja cora ma rok
ile bym jej nie dala to wypije- ale tylko soczek, herbatke itp. Jak woda to juz nie pije az tak. No i nie oszukujmy sie po slodkim zawsze chce sie pic. ja tak mam to i dziecko. Dawaj wode, rozcienczaj. Ja tak robie. A ze placze no trudno/ Poplacze i przestanie toz nie bedziesz dziecka poic non stop soczkami.

Gość mama mama .....
je owoce , dostanie tez jakies kruche ciasteczko , nie za duzo ale dostanie:)

Gość juuuuuuuuuuj
pewnie ma cukrzyce

Gość mama mama .....
moze to byc cukrzyca?

Gość aaaaaaarwena
swoj chlop, od razu widac ze polak

Przy cukrzycy piłby również wodę,więc myślę że po prostu bardzo mu soczki zasmakowały,bo są słodkie,ale dla uspokojenia możesz zrobić badanie na cukier,choć wątpię żeby coś wyszło:)

Gość mama mama .....
ok dzieki pojde zrobic mu badania :)

A co mówi pediatra? I jeszcze jedno... po przebudzeniu powąchaj oddech dziecka- to nie żart.

Gość mama mama .....
tez mam nadzieje ze to nie to ale dla spokoju zrobie badania:)

Gość mama mama .....
a co ma oddech do tego?

Gość ??????????/
moj synek tez caly czas chce pic, ale jest chyba tak przyzwyczajony. Teraz ma juz 8 lat i w nocy budzi sie i popija wode. Dziwne jest to ze duzo nie sika :o

Gość aaaaaaaabghy
moja też ciągle pije. dzieci tak mają. Roczniak powinien wypijac ok. 100 ml na każdy z pierwzsych 10 kilogramów i po 50 na pozostałe. Przy 11 kg dziecko powinno wypijac ok. 1l i 50 ml płynu dziennie. To ile kubeczków niekapków? :) :) :)

cukrzyca ? hehe dzieck ochce ciagle pic bo jest tego nauczone,gdyby kazde wyciagniecie rak do kubka nie kojarzylo mu sie z tym ze mu dajesz odrazu to by nie wyciagal ;) ja tez kiedys zrobilam ten błąd-schowałam wszelkie kubki,butelki i biodony syna,dawalam pic po posilku,zabawie i ew po drzemce i skonczylo sie ciagłe pokazywanie i przynoszenie kubkow/bidonow itp

Ja bym na jakiś czas definitywnie odstawiła soki i proponowała tylko wodę.Jeżeli naprawdę odczuwa pragnienie,wierz mi,napije się wody,choć z początku będzie baaaardzo niezadowolony,musisz się z tym liczyć

A!Mój 12 letni syn mógłby hektolitrami pić colę,a jak jest w domu tylko woda,podaż na płyny gwałtownie spada,he,he..

Gość Goya 35,.,.
Nadmierne pragnienie moze byc oczywiscie objawem cukrzycy jednak wowczas dziecko inaczej sie zachowuje-jest smutne,płaczliwe, ospałe,ma złe samopoczucie. Jeśli poza nadmiernym pragnieniem dziecko zachowuje sie "normalnie' sądze ,ze nie ma powodu do obaw. Zalecam jednak obserwacje dziecka.