Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurczak po tajsku

Jaki telefon robi dobre zdjęcia???

Polecane posty

Gość kurczak po tajsku

Zastanawiam się nad kupnem telefonu,chciałabym taki ktory robi niezle jakosciowo zdjęcia. Co polecacie?

Gość icpanfhui
ten który ma więcej Mpx 🖐️

Gość kurczak po tajsku
Dziękuję bardzo za odpowiedź :)

Gość kurczak po tajsku
Obecnie mam nokię z aparatem 5mpx ale zdjęcia powalające nie wychodzą.

Gość Dobrawka88
LG KF750

Gość ko637dfbcnme
Za Galaxy S II to dostanie lustrzankę :D

Gość nokią n8 dobrze wychodzą
i można nową ale z drugiej ręki dużo poniżej tysiaka kupić :)

Gość vmbnoytiup
Ilość pixeli nijak się ma do jakości zdjęć. Więcej pixeli, to tylko większa rozdzielczość. Lepsza jakość, to przede wszystkim większa matryca i lepsze szkło. Zapamiętajcie sobie to, kiedy znowu was wydymają w sklepie, naiwne dzieciaczki :D

Gość kwardrat
Więc z całą pewnością polecam Nokie-E52,jest to smartfon z dobrym apartaem i lampą błyskową...model E51 to lipa ,jeśli chodzi o robienie fotek.Nara !

Gość niestety musisz się z nią
ja mam Nokię C3 i robi dobre zdjęcia w pomieszczeniach zamkniętych, w pokoju, w domu,. a stary mój ma Samsunga Wave 533, ten znów dobre zdjecia robi na dworze, kwiaty z bliska, cholera wie na czym to polega, Ta w ogóle, to dopiero można się przekonać jakie są zdjęcia, jak sie wrzuci do komputera na duży ekran.

Gość vmbnoytiup
"jak sądzisz jak ma się większa matryca do ilości pixeli???" Ano tak, że jesteś głąbem. Jak się dokształcisz w temacie, to wróć i wtedy podyskutujemy. "Matryce z 10Mpix i więcej można znaleźć również w lustrzankach, ale one są znacznie większe od matryc w aparatach kompaktowych. Przykładowo matryca APS-C z lustrzanki Canona 350d typu CMOS (lepsza od CCD) ma wymiary 22.2 x 14.8mm. W niektórych drogich lustrzankach, jak np. Canon 5D występują już pełnoklatkowe matryce odpowiadające rozmiarem klatce filmu małoobrazkowego (standardowy film). Taka matryca ma wymiary 36 x 24mm. Dla porównania matryca 1/2.5" ma wymiary 5.76 x 4.29mm." Lektura dla głąba: http://www.fotografia.kopernet.org/aparaty.html

"ten który ma więcej Mpx" bzdura. mpix to tylko rozmiar zdjęcia, nie ma przełożenia na jego jakość, bardzo dobre zdjęcia robią nokie z optyką carl zeiss

Gość nokią n8 dobrze wychodzą
wydaje mi się, że w tej wypowiedzi z wielkością matrycy chodziło o jej rozmiary a nie Mpiksele rzeczywiście większa przy tej samej rozdzielczości daje najczęściej lepszy efekt

Gość SE serii C
ja mam c 903 i zdjęcia bajera nikt ni wierzy, ze to telefonem

nie patrz na magię megapixeli bo to chwyt marketingowy.... 3Mpix na matrycy wielkości paznokcia to i tak sporo. sugeruj się bardziej obecnością autofocusa, bo choćbyś i miała 12Mpix to i tak w więksozści przypadków zdjęcie wyjdzie nieostre 🖐️ stary SE K800 robił całkiem przyzwoite jak na telefon zdjęcia i szukałbym czegoś podobnego

Gość MICHALWR
XPERIA X8 nawet jest nie zla

Gość vmbnoytiup
Dareios, wierzysz, że to plastikowe gówienko z napisem Carl Zeiss wyszło kiedykolwiek z tej firmy? Nie bądź naiwny.

sądzę, że jakby nokia bezprawnie użyła nazwy Carl Zeiss to by była mega afera. Fakt jest taki że nokie robią bardzo dobre zdjęcia, miałem N73 i zdjęcia to była jej największa zaleta. a to że 233MHz na starym symbianie nie dawało rady to swoją drogą. dobre zdjęcia robi też podobno Nokia N8. nie polecam androidowego badziewia, nie ze względu na aparat bo z tym jest różnie, ale ze względu na wyjątkowo upierdliwy system

co do systemu to akurat indywidualna kwestia... jeden lubi Symbiana, drugi Bada a znajdzie się taki co nie lubi wcale OS w telefonie a zwykły interface na Javie ;)

Gość vmbnoytiup
"jakby nokia bezprawnie użyła nazwy Carl Zeiss to by była mega afera" Nikt nie twierdzi, że Nokia nie ma prawa do używania nazwiska Zeiss. Nokia za to po prostu zapłaciła i tyle. Jak powyżej inni napisali, zobacz jakie zdjęcia robił K800... bez Zeiss-a ;-)