Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Camie

Jak rzeczywiście wygląda profil humanistyczny???

Polecane posty

Gość Camie
Aha noi jeszcze mam takie pytanie bo zauważyłam że wypowiada się tu dużo sensownych ludzi (za co Wam bardzo dziękuję). A mianowicie zastanawiam się nad wyborem profilu humanistycznego albo hiszpańsko-historycznego (i wtedy oczywiście dodatkowe lekcje z wosu i polskiego)-jaki wybrać??

Gość Camie
I czy naprawdę ta matma jest taka niezbędna? Znaczy... mam na mysli że wiadomo że trzeba sobą coś pod tym względem reprezentować ale czy trzeba być w tym naprawdę dobrym???

Gość Camie
I jak myślicie (zakładając że dostanę się do lo na humana) to czy olewać biologię i chemię i fizykę???? (przepraszam biologiczno-chemicznych ;))

Co do liceum : -hiszpańsko-historyczne wydaje się ok - zrób angielski i hiszpański, zwłaszcza terminologię prawniczą... jeśli oczywiście uważasz, że dasz radę. -biologia, fizyka... OLEWAJ! To nie ma znaczenia co masz z PO czy PP - niech 2 cię zadowola. Liczą się inne przedmioty. Gdy pomyślę, ile czasu zmarnowałem na przedmioty śmieciowe... A i do matury zacznij się uczyć w wakacje po II klasie. Maksymalizujesz swoje szanse. Sprawdź jakie kryteria mają uczelnie. Mi angol nie był potrzebny, a gdzie indziej nie jest potrzebny polski.

Gość Camie
Dzięki za odp Brovar ;) ale na tym hiszp-hist w tym lo jest mega wymagająca babka z biol i chemii

Gość papierowa
Nie zakladam ze nie bedziesz. Badz, prosze bardzo. Nie jestem pewna czy to wystarczy, o to mi chodzilo. Lepszy ten profil z hiszpanskim.

Gość Camie
a noi fizy ;( ale jeśli dostałabym sie do kiepskiego lo załamywac się bardzo czy tylko trochę (bo mam szanse spełnić marzenie)????

No to będziesz musiała się pouczyć z biologii, ale na samo 2. I tyle. Tzn. ja ci proponuję przemyśleć sprawę tak : Przedmioty, które są ci niepotrzebne zaliczaj na samym początku. idź do odpiewiedzi, złap 4 i oddaj zeszyt za 4. I masz ok. Biologia w liceum jest trudniejsza niż w gimnazjum. Na początku może być ciężko, daj sobie I klasę na klimatyzację. Nie przejmuj się tym, że będą ci wmawiać, że jesteś słaba. Mi tak powtarzali i większość napisała maturę gorzej ode mnie.

Zawsze masz szansę, w kiepskim LO pewnie będzie mniej wymagane i będziesz mogła uczyć się sama.

Gość Camie
No masz rację. Noo trzeba się przyzwyczaić że w lo średnia spada. Ale podobno biologia jest z dyrekktorką także... ale chyba popieram ten plan działania ;) ale czy w lo można dac sobie radę??? Noi jak często i kto mówił że jesteś cieńki???

Ze mną było tak - komisyjnie olewałem większość przedmiotów, które mnie nie interesowały. Mówiono, że mam potencjał ale go marnuję, że jestem głupi. Ale wyszło na moje. ja nie mówię - nie chodź na lekcje, nie oddawaj projektów - rób wszystko co musisz, ale w stopniu minimum. Ja się potrafiłem nauczyć na kartkówkę, odpowiedź - i miałem zdawanie w kieszeni to olewałem. Średnia nic nie znaczy.

Gość Camie
A na studia średnia sie nie liczy??? (wiem nic nie wiem ;)) Noi jak oceniasz studia prawnicze trudność i ilośc w skali od 1 do 10???

Gość gość
Jaka jest matematyka na tym profilu?

Gość gosc

prawo jest dobrym kierunkiem jest duzo nauki ale jak ktos jest madry to da sobie radę.

i mowienie ze nie ma pieniedzy po tym to bzdura za jedno pismo jest pare tysiece polskich pieniedzy