Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona 22

Nie wiem co dalej...

Polecane posty

Gość zrozpaczona 22

Trochę ponad tydzień temu okazało się, że jestem w ciąży. Mój chłopak każe mi "pozbyć się problemu", w przeciwnym razie mnie rzuci, bo nie chce mieć "bachora". Co mam zrobić?? Proszę o jakieś rozsądne rady... chciałabym mieć dziecko, choć obawiam się, że nie sprawdzę się w roli matki, poza tym ... co jeśli on mnie rzuci? Jestem załamana, nie wiem co robić, mam mętlik w głowie...

Gość zajebistego masz chłopaka
:classic_cool:

Gość klarrciia
Absolutnie nie usuwaj ciąży. Zobaczysz, że będziesz szczęśliwa z dzieckiem. Co do chłopaka-nieodpowiedzialny gnojek !

Gość zrozpaczona 22
ehhh ... przykro mi to stwierdzić, ale masz racje ;/ sama się czasem zastanawiam za co ja go kocham ...

Myślę, że powinnaś utrzymać ciążę, a chłopak jeśli rzuci jest draniem, niewartym niczego.Żaden z niego material na partnera, nie można na niego liczyć , a w życiu jest różnie.Lepiej samemu wychowywać więc dziecko.

Gość gfdgfdrt
superr

Gość zrozpaczona 22
klarrciia Bardzo chce mieć dziecko, ale boje się, że jeśli on mnie zostawi dziecko wychowa się bez ojca, a ja sama nie będę w stanie dobrze sie nim zając :(((

Gość klarrciia
A ile masz lat ?

Gość zrozpaczona 22
Zmyślna Ewa ---> dziękuję za wypowiedź Chyba nie mam w sobie dość odwagi by zostać sama z dzieckiem, z drugiej strony nie wyobrażam sobie jak mogłabym usunąć te ciąże ;((

Gość blaaaabla
jeśli Twoje dziecko ma mieć ojca frajera to lepiej sobie go odpuść! A dzieciątko napewno wszystko Ci wynagrodzi, wiem coś o tym:)

Gość zrozpaczona 22
Mam prawie 23 lata.

Gość klarrciia
Wiadomo, że masz lęki i obaawy. Ale uwierz jak usuniesz swoje dziecko, to będziesz o tym mysleć już do końca życia. I nawet jak kiedyś bedziesz miala inne dzieci, to będziesz sobie wyobrażać jakby wygladało TO własnie.

Gość klarrciia
Będziesz miała jakieś wsparcie w swojej rodzinie ?

Gość blaaaabla
głowa do góry! rodzice napewno Cie nie zostawią! nawet jak im sięnie będzie to na początku podobało to oszaleją na punkcie wnuczka/ki, mój ojciec teżbył "anty" a teraz chwali się wnuczka na prawo i lewo:)

Gość zrozpaczona 22
klarrciia ---> masz racje, znam takie przypadki. Na prawde chce tego dziecka. Ale ... boje się, że skrzywdzę to dziecko, nigdy nie będzie miec ojca ;/ Mój chłopak ... to porażka, zaraz znajdzie sobie taką bez dziecka i na nowo ułoży sobie życie. Poza tym z moim szczęściem do facetów... to dziecko nigdy nie będzie mieć taty ;/

Gość zrozpaczona 22
Mój ojciec zmarł jak byłam mała, moja mama na pewno udzieli mi wsparcia, z tym, że jeszcze jej o ciąży nie poinformowałam.

Gość ttttttttttttyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Mialam to samo. Usunelam. Twoj chlopak nie jest nic warty, zobaczysz to z czasem. Ja niby to wiedzialam wtedy ale nastepne 2 lata potwierdzily moja opinie o nim-klamca, flirciarz, itd.

Gość blaaaabla
co Ty mówisz... Znam mnóstwo dziewczyn któr ułożyły sobie życie mając dziecko z innym...

Gość zrozpaczona 22
blaaaabla --> dziękuję Ci za słowa otuchy, na prawde wiele to dla mnie teraz znaczy.

Gość alexiz
chlopaka kopnij w zad, bo nic nie warty:O A ciazy nie usuwaj, bo bedziesz miala wyrzuty do konca zycia. Chyba, ze jestes pewna, ze nie chcesz dziecka i nie bedziesz zalowac tej decyzji. Rodzina na pewno Ci pomoze.

Gość blaaaabla
właśnie masz mame a na nią zawsze możesz liczyć, głowa do góry teraz liczy się maleństwo:)!

Gość rosa*
nie usuwaj ciązy-usuń tego dupka ze swego życia dasz sobie rade,zapewniam,ja zaszłam w ciąże w wieku 19 lat,dziecko wychowywałam samotnie,bo ojciec dziecka jak tylko dowiedziałsie o ciąży zwinął manatki i wyjechał z polski-slad po nim zaginął dzisiaj moja córka ma 12 lat i jest moim największym szczęsciem jakie mnie mogło w zyciu spotkac:)

Gość zrozpaczona 22
tttttttttttttyyyyyyyyyyyyyyy --> szkoda, że tylu facetów na tym świecie to zwykli wyrachowani egoistyczni kretyni :(((((

Gość blaaaabla
A słyszałaś powiedzenie ; "facet jest jak autobus, będzie nastęny":)? i tak będzie przekonasz się za jakiś czas

Gość klarrciia
To po co Ci taki gnojek - kopnij go w du..ę, a dziecko wychowaj sama. I uwierz mi, to bedzie najwieksze szczęście w Twoim zyciu, a Twoja mama z czassem na pewno będzie bardzo bardzo szczęsliwa. Jestem starsza od Ciebie , mam 40 lat i dwoje dzieci.

Gość zrozpaczona 22
Macie racje! Żałowałabym tego do końca życia ... bardzo chce zostać mamą, a chłopak ... nie raz już przekonałam się jak "mogę na niego liczyć" ... dziękuję Wam wszystkim za wypowiedzi, za rady i słowa otuchy, od razu lepiej i pewniej się czuje ... jesteście aniołami :) ;*

Gość klarrciia
Popatrz , tak wiele kobiet pisze Ci to samo :)

Masz prawie 23 lata , a z Twoich wypowiedzi myslalam ze masz z 15. Jestes dorosla!! Nie potrzebujesz chyba tego idioty do szczescia??? A moze usuniesz dziecko dla niego? A on i tak i tak Cie kiedys zostawi. Jak by mi facet cos takiego powiedzial, to nawet nie zastanawialanbym sie ani sekundy co dalej robic. Pierwsze dostalby w pysk ! Napewno bym walczyla o jak najwyzsze alimenty!

Popędż kretyna jeszcze dziś, oczywiście nie spuszczaj go z oczu, bo będzie Ci potrzebny- jak urodzisz pociągniesz go o alimenty.On jako kandydat na partnera dla innej kobiety nie będzie już wtedy żadną atrakcja. Jesteś młoda i ułożysz sobie życie, znam facetów nawet ciepłych takich , którzy myślę, że przyjęliby dziewczynę z dzieckiem, chętniej niż rozwódkę.Poza tym Twój chłopak jest egoistą....to Ciebie chce obarczyć usunięciem ciąży, a sam pewnie niebawem i tak się ulotni.Według mnie facet naprawdę kochający swoją dziewczynę w takiej sytuacji wziąłby na siebie odpowiedzialność. Wic wiesz , co masz zrobić....inaczej tego nie widzę.

Gość zrozpaczona 22
Dori 30 ---> masz całkowita racje... chyba po prostu ten cios był dla mnie za duży i musiałam sobie przewartościować pewne rzeczy i stwierdzić co tak na prawdę jest dla mnie ważne. I prawdą jest to co mówisz - nad takimi rzeczami nie powinnam się nawet zastanawiać...