Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilianka123

Do mam które podają mleko Enfamil

Polecane posty

Gość lilianka123

Dziewczyny czy dokładnie przestrzegacie tego aby po upływie godziny od przygotowania nie podawac juz mleka? Pytam bo sama niewiem czy minimalnie wydłuzyc czas np o 5-10 minut i przeważnie jak minie godzine a juz mały nie wypije to poprostu je wylewam:(

Nie rozsmieszaj mnie :D Ja dawalm starszemu synowi to mleko. Jest ono cholernie drogie i w zyciu go nie wylewalam tylko wstawialam do lodowki i jak nie wypil to dopijal przy nastepnym karmieniu.

Gość lilianka123
widze że cie ubawiłam:) dlatego własnie się pytam jak robia inne mamy bo ja nie wiem czy mozna czy nie wydłuzyc ten czas. A to jest moje pierwsze dziecko i bałam się aby przez to nie bolał je brzuch...

Lilianka ja nie karmilam tym mlekiem tzn manie ale krotko bo i tak wylądowala na nutramigenie, ale moze to co napisze w jakiś sposób ci pomoze. Podany czas na opakowaniu nie odnosi sie do przygotowanego mleka. Takie moze stać i kilka godzin i w zasadzie nic mu nie bedzie. Tu chodzi o mleko któe już bylo pite przez dziecko. Ma ono kontakt ze śliną i namnazają się w nim liczne bakterie ktore moga spowodowac bol brzuszka. Im dluzej stoi tym bakterii wiecej. Myślę ze 10 czy 20 minut nie zrobi wielkiej rożnicy. Ważne zebyś nie podawala tego mleka po dlugim czasie np kilku- kilkunastu godzinach bo moze spowodowac rozwolnienie czy ból brzucha. Trzymanie w lodówce niewiele pomoze bo bakterie mnożą się też w lodówkowej temp. Trzeba by bylo zamrozić a potem zagotowac, a wiadomo ze tego z mm nie mozna robić. Ale to jest tak ze jednemu dziecko zaszkodzi, a inne jest tak silne że zupelnie nie bedzie reakcji. na każdym mleku m. jest napisane ze trzeba je zlużyć w ciagu godziny, ale myślę, ze wlasnie chodzi o taki "nadpite" mleko a nie o świeżą mieszankę przygotowana i przechowywaną w wyparzonej, zamknietej butelce w lodówce. Wtedy takie mleczko można trzymac nawet 48 godzin.

Gość lilianka123
wiosenna mama - dzięki:) no własnie w tym jest problem że nieraz zrobie małemu spora ilość dam a on wypije dwa łyczki i zaciska usta i koniec z dalszym piciem i co wtedy z tym mlekiem jesli jeszcze przez to nieszczęsną godzine dalej nie chce pić?

Ja swoje wylewam. Trzymam tak z godzinę czasem 1,5 a potem do zlewu. Nie wiem jak by mala zareagowała a po co mi jakieś biegunki czy bóle brzucha? Po co ją męczyć. O kilka zł nie warto. Bez różnicy jakie mleko dawałam (a przeszłam chyba wszystkie dostępne :P) to zawsze wylewałam. Dziecko ważniejsze niż resztka mleka. No i tez zalezy ile dziecko ma bo jak to taki calkiem maluszek to nawet bym sie nie zastanawiała tylko zlew! Jeśli to spory szkrab z 10 miesiecy albo wiecej to bym mogla ręką machnąć no bo w końcu takie dziecko już dluzej żyje i coś tam ten organizm powykształcał i nauczyl się bronić.

Ja kupiłam to mleko ale nie smakuje mojemu Bartkowi i chyba bedę musiała wyrzucic cale opakowanie. Ale niezaleznie jakie mleko dostawal, to wylewalam nawet jesli nie minela godzina a bylo ono nadpite. Ale ja głównie karmię piersia, Bartek tylko na noc dostaje modyfikowane.