Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łukasz17

Zakażona krew

Polecane posty

Gość Łukasz17

hej... czesc Wam. Moja sprawa brzmi nastepujaca... otoz martwie sie o mojego dobrego znajomego... przeszedl jeden zawal... po zawale mial operacje na serce... na szczescie sie udala :) Ale...ale..... jak zawsze lekarze musieli cos spie#dolic... Dzisiaj kumpel dowiedzial sie, ze ktoras z igiel, ktora szyl lekarz jakas tam rane, po operacji, byla zakazona. I kumpel ma zakazona krew. Nie wiem, czy to cos pomoze... kumpel jest pelnoletni. Co moze go uratowac? Chloapk jest w totalnym dole... zakazona krew to juz nie jest taka "prosta sprawa"... Dzieki za info. Po prostu, chce kumplowi pomoc.

Gość heeeehhhhe
jakie zioło palisz? podziel się, dobre musi być :d

CHodzi Ci o sepse? Moj znajomy z niej wyszedł, ale ledwo. Nie wnikam głęboko w działanie sepsy, obila mi sie o uszy i wiem, ze to ponoc zakazenie krwi. W tym przypadku mu nie pomozesz, czas i czekanie. Powodzenia

Gość Łukasz17
Ten od palenia ziola... przezuc sie na amfe, bo chyba ci juz ladnie odpierdala. Nie sepsa... po prostu... igla, ktora "szyli" przyjaciela byla skazona, nie umyta... o tak po prostu. Nie wiem, jaka bakteria. Wiem tyle, ze powazna sprawa, bo jutro musi znowu leciec do szpitala. Szkoda chlopa, bo jak zawsze, maja problemy Ci - najbardziej wporzadku.

Gość heeeehhhhe
jakby to była poważna sprawa to do szpitala by leciał w 10 sekund i na sygnale, i nie mówił bzdur o "zakażonej krwi" tylko podawał diagnozę (wzw, gronkowiec etc.): http://pl.wikipedia.org/wiki/Zaka%C5%BCenie_szpitalne