Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zla corka

Darowizna-pomozcie

Polecane posty

Gość zla corka

matka podarowala mi mieszkanie notarialnie.Ingeruje w moje zycie osobiste,wymusza Jest tu zameldowana ale wpada kiedy chce bo ma klucze i przesiaduje tygodniami.powiedziala,ze zamyka jeden pokoj,ktory rzekomo ma zapisany Mam akt prze soba i "corka wyraza zgode na dozywotne nieodplatne zamieszkiwanie w lokalu nr10 przez matke" Mam dosc Moje pytanie 1.czy moze zamknac ten jeden pokoj dla siebie 2.czy moge sprzedac mieszkanie wraz z matka-jest zameldowana 3.jezeli ktos kupi czy ten fakt bedzie razaca niewdziecznoscia i moze zostac cofnieta darowizna Ludzie pomozcie

Gość Ewaaaaaaaa
"czy moge sprzedac mieszkanie wraz z matka-jest zameldowana" 8-o

Gość Emmett Fitz-Hume
:D Najlepiej sprzedaj matkę na organy albo wietnamcom na mięso :D

Gość sfeter
Dobrym rozwiązaniem byłby zastrzyk pavulonu dla matki. Może też być cyanide kalii, ale wykryją smród migdałów, to trzeba zrobić pod samobójstwo.

Gość zla corka
pytam powaznie

Gość Ewaaaaaaaa
No a czy ktoś odpowiedział Ci nie poważnie?

odpowiadam 1.tak 2nie- musisz założyć jej sprawę o wymeldowanie 3.nie wiem tak to jest jak się coś dostanie

Gość Ewaaaaaaaa
Moralność jest Ci obca, więc padły jak najbardziej dopasowane odpowiedzi :)

Gość Emmett Fitz-Hume
Toranga, głupoty piszesz. 1.czy moze zamknac ten jeden pokoj dla siebie Może 2.czy moge sprzedac mieszkanie wraz z matka-jest zameldowana Możesz ale matka i tak będzie mogła mieszkać bo ma ustanowione ograniczone prawo żeczowe- dożywocie. 3.jezeli ktos kupi czy ten fakt bedzie razaca niewdziecznoscia i moze zostac cofnieta darowizna Nie. Ale nikt nie kupi mieszkania z zamieszkującą tam Twoją matką. :)

Gość zla corka
emett wlasnie tak tezmyslalam odnosnie pkt 1 skad wiadomo ktory pokoj nas jest3 zaznaczam,ze matka tu nie mieszka bo nie musi ale przesiaduje,robi naloty

Gość sfeter
Też mówię, zastrzyk, albo popełnij jej samobójstwo, może zjeść jeszcze sublimat, arszenik, tal. Można zrobić, żeby wyglądało na wypadek też.

Gość zla corka
chodzio to,ze sa 2 pokoje nas jest 3 i matka,ktora mieszka z mezem

Gość zla corka
ale ja jest nic robic nie chce mam dosc wszelkie proby porozumienia czy splaty nie dochodza do skutku mowi,ze nam pokaze my to mieszkanie utrzymujemy 10 lat zrobilismy remont za 50tys wiec nie zamierzam sie wyprowadzac bo kafelek nie wyrwe ze sciany

Gość Emmett Fitz-Hume
No to odnośnie do zamknięcia pokoju źle zrozumiałem. Darczyńczyni ;) ma prawo mieszkać w lokalu nr 10. Jak mniemam to oznaczenie darowanego mieszkania w budynku wielorodzinnym.

Gość zla corka
lokal nr 10 w bloku;) pokoje sa 2 duzy z balkonem,swiezo wyremontowany,20 m kw,sa zamowione piekne meble na zamowienie,na dniach zamontuja i ona wlasnie ten pokoj sobie zamyka mowi,ze tak ma zapisane bo kiedys byl jej a ja mialam tamten maly pokoik-ale wtedy bylam dzieckiem

Gość zla corka
ale napisalam chodzilo mi o to,ze zrobilismy generalny remont wszystko-oczywiscie pod dyktando mamuski meble pod nia,zeby w pokoju miala szafe na wiszace ciuchy a nie tylko komondy Lozko skladane a nie sypialnia

Gość zla corka
musi byc jakies wyjscie bo chyba zwariuje

Gość Emmett Fitz-Hume
Nie ma sposobu aby legalnie pozbyć się mamuśki z tego mieszkania.

Gość zla corka
ale moze wybrac sobie sama pokoj?czy musi to sad rozstrzygnac? proponowalsmy kase-100tys to mowi,ze ja obrazam:O ale jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze

Kup sobie,albo wynajmij, inne mieszkanie. To będzie Twoje, tak naprawdę, po smierci Mamy. A darowizna ma Ci tak po prostu- zaoszczędzić kłopotów spadkowych, w założeniu Twej Mamy. Chyba mało ze sobą rozmawiacie, albo nie o tym, co trzeba.

Gość Emmett Fitz-Hume
Skoro są dwa pokoje, to sąd przyzna jej wybrany przez nią pokój i wspólne użytkowanie przedpokoju, kuchni, łazienki... Więc tak czy inaczej może wybrać sobie sama...

Gość zla corka
akcja kupilabym ale za duzo wsadzilam w to mieszkanie jak mi odda to cofne ta darowizne dzisiaj dzwonilam do niej dokladnie 8razy ale chyba nie miala woli rozmowy

Gość zla corka
Emett zapytalam prawnika i sad wyznaczy miejsce dla mojej matki niekoniecznie caly pokoj-moze to byc maly pokoj z wnukiem teraz to ja jestem wlascicielka tego mieszkania a moja matka jest tylko zameldowana:)