Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ja juz nic nie rozumiem...

Prowadzenie ciąży w UK i wyjazd do Polski na dłużej..

Polecane posty

Czy któraś tak miała, może znajoma? Że ciąża prowadzona w UK ( dosc wczesna) i nagły wyjazd do Polski na jakiś czas- czy potem juz nie beda kontynuowac mi prowadzenia ciazy jak omine pare spotkan? A jakbym wrocila na sam poród ale w PL miala udokumentowane kontynuowanie prowadzenia ciazy?

dodam, że ginekolog w UK jest Senegalczykiem i dysponuje całkiem potężną pałką

Gość D.BillI
to chyba raczej kwestia ubezpieczenia - jeśli je masz to w kazdym momencie możesz się zapisać do GP i przydzielą Ci położną i szpital, ale nie wiem jak to jest z długa przerwą

oczywiscie druga wypowiedz znudzonego zyciem czlowieka;) D.Bill sama nie wiem.. niby przyjezdzaja tu czasem do partnerow w pozniejszczej ciazy np. i sie zapisuja.. i wlasnie to mnie zastanawia, czy od nowa trzeba sie zapisac..co z badaniami co byly dotychczas i tymi co tu w tym czasie sie nie odbyly, a w polsce tak..

Gość D.BillI
poinformuj lekarza i położną, że musisz wyjechać i na jak długo, żeby Ci zaproszeń na skany nie słali i po problemie, a dokumentację zabierz z Polski jak będziesz wracać-jeśli będą jakieś uwagi czy wskazania to je przekażesz położnej- może trzeba będzie jakiś papier przetłumaczyć...to chyba najmniejszy problem - na pewno nie odmówią opieki, ale co z ubezpieczeniem to naprawdę nie wiem:( ja jechałam na urlop na 3 tyg. tylko to mi przesunęli badania i wizytę bez problemu, no, ale to w sumie krótko