Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość złoooooty cień

Gówiniarz słucha głośno muzyki, jak to załatwić?

Polecane posty

Gość złoooooty cień

Kupiłam sobie mieszkanie, niestety tuż obok mnie rodzicie kupili jakiemuś gnojkowi kawalerkę a ten ciągle napieprza muzyką. Pracuję w domu i w ciągu dnia potrafi słuchać non stop, a ostatnio zdarzało się że wracał późno i np po północy znów włączał. Jak załatwić sprawę, żeby raz na zawsze zrozumiał że to mi przeszkadza i te cholerne basy niosą są po moim mieszkaniu! Nie chcę na razie wzywać policji czy straży miejskiej, ale chyba będę zmuszona :/

Gość morkah
może idź do niego i poproś o ściszenie, bo ci to przeszkadza

Gość złoooooty cień
Byłam i widać bez rezultatu. Gnojek jest rozpuszczony i myśli, że wszystko mu wolno.

O północy to chyba już obowiązuje cisza nocna? Przejdź się do niego i grzecznie wytłumacz, że Ci to przeszkadza. Jeśli nie poskutkuje, to masz pełne prawo wezwać policję.

Gość morkah
to zadzwoń na policję jak będzie słuchał po 22. Ja mam taką gwiazdę 3 piętra wyżej. Słyszę jej muzykę non stop.

bzdura ,zę za dnia można łomotać tak jakby sie mieszkalo na pustyni . Pogadaj z policja , bo będizesz sie z nim przez lata użerać

Gość gdyż ponieważ..
Basy muszą łamać żebra!

nawet za dnia muzyka nie może przeszkadzać sąsiadom . wystarczy tylko policji opytaći jak trzeba złożyć oficjalne zawiadomienie . Czasmi tylko wizyta policji w domu wystarza .

Jesli slucha muzyki przed 22 nic mu nie zrobisz bo ma do tego pelne prawo , a inna sprawa ze ma w dupie innych dokookola. Pewnego dnia jak przyjdzie ci sluchac muzyki w nocy to zajdz do niego powiedz mu ze informujesz ze jesli w tej chwili tego nie sciszy to bedziesz zmuszona zadzwonic na policje , jak nie pomoze , to ciezka meka cie czeka .. Bo Ci gowniarze maja to w dupie . Moja mamcia mieszka w bloku gdzie sa dwie klatki , moi rowniesnicy sie bawia codziennie, sasiedzi zglaszali do administracji , policja codziennie , a oni jak na zlosc jeszcze glosniej To jak walka z wiatrakami ... robisz robisz a efektow brak .. i taki jeszcze moze Ci sie milo odplacic

po 3 interwencjach , poświadczonych protokołem policja kieruje sprawe do dądu grodzkiego , który moze nawet areszt zasądzić za zakłócanie miru domowego i mówię to o zachowaniu za dnia .Najcżęściej jednak kończy sie grzywną .

wprowadziłam sie do domu a sąsiedzi za płotem potrafili drzeć sie w środku tygodnia do 3 w nocy . Ale ja nie mam żadnych objekcji - policja i cisza jak w kośćiele .

nie na każdego , ale jak nie spróbujesz - nie wiesz . Ja jestem za takimi rozwiązaniami . Policja od tego jest i to leży w jej kompetencjach .

Gość Bessondo
Nasza gwiazda dudniąca basami nie dostała grzywny, tylko "roboty społeczne" - sprzątanie schroniska dla zwierząt przez 3 miesiące przez 2 godziny dziennie. :D Prawie połowa sąsiadow była na sprawie.

Gość Bessondo
I zapomniałam dodać - od tej pory gwiazda juz nie dudni basami. ;)

Gość ballaforma
i bardzo dobrze :) to już nie te czasy kiedy każdemu sie wydaje ,ze wszyscy musżą znosić jego styl życia :D ,bo muszą . nie umie się zachować - niech państwo nauczy :)

Gość Shizophonicc
Kup mu w prezencie słuchawki w jakimś prestiżowym saloniku dla audiofili.:)Zapukaj do drzwi i gdy otworzy powiedz-"z uwagi na poszanowanie Pana pasji do muzyki pragnę wręczyć Panu ten o to skromny upominek-wysoka impedancja/pasmo przenoszenia zapewnią Panu niezapomniane doznania słuchowe.I proszę ich używać cały czas. Jeśli nie tak nie będzie to urwę Panu łeb i nasram do środka:) PS a tak na poważnie to chyba nie masz wyboru. Masz wybór- pogadać z nim(pamiętaj aby na początku zawsze być uprzejmym),włożyć stopery w uszy albo w zorganizowanie w dyskretny sposób wizyty Policji jaka go zdyscyplinuje-informując go o skardze na jego zachowanie ze strony "ogółu mieszkańców".