Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stomatoloszka z powołania

DLACZEGO TAK NIENAWIDZICIE LEKARZY I LEKARZY-DENTYSTÓW?

Polecane posty

do dentystów nic nie mam, bo chodzę prywatnie, więc dentysta jest miły, ale ci z nfz to jest jakaś porażka totalna. Mówię wam, byłam u takiego chama alergologa na nfz i on się prawie wogóle na tej wizycie(wizytach) nie odzywał, nawet jak go o coś pytałam. A jak raz byłam u niego prywatnie( jak dzwoniłam żeby umówić wizytę to przyjmował w przychodni i 'rozmawiał' z pacjentem i ze mną) to normalnie nagle sie kuźwa interesować zaczął i nie był chamski! co ta kasa z ludźmi robi...

Gość nnnmmjjnnanna
tamaraa ja też miałam takie zajęcia a nie jestem lekarzem, ale mniejsza o to doczytałaś co napisałam dalej? z resztą stomatologia to kierunek który można zrobić zaocznie, świadczy to o czymś trzaśnij sie w łeb, a pozniej zabieraj głos w dyskusj:O stoma podobnie jak lekarski moze byc realizowana w formie niestacjonarnej ( a nie zaocznej ) co w praktyce oznacza tylko tyle, ze ci ze stódiów niestacjonarnych bulą cieżkie pieniadze za mozliwosc studiowania ponadt to tytuł lekarza przysluguje osobom które skoczyły : stoamtologie i weterynarię A co do tematu : ja ich bardzo lubię :)

każdy ustala samodzielnie ceny. Tak jak w sklepie. A pacjent ma prawo wyboru. Prawo wolnego rynku

stomatoloszka... Ty chyba pchasz się na dentystę jak rodzice, bo gadasz tak dziwnie i mam to gdzieś ile kosztuje gabinet, jakby się im to nie opłacało to by tego nie otwierali " Im większe koszty, tym większa cena. A to zdaje się na zarobki się bulwersujecie? Ze niby za dużo? To zastanów się może że połowę trzeba oddać i dużo władować w sprzęt. Strasznie prostacko myślisz

też mnie to ciekawi. Co 4 lekarz pada ofiarą przemocy fizycznej ze strony pacjenta

Gość panna zielonooka anna
Ja tam bardzo lubię mojego stomatologa :) jest miły i megaprzystojny, bardzo kulturalny. Wiele kasy nie bierze w porównaniu do innych dentystów, a przyjmuje tylko prywatnie i ma świetnie wyposażony gabinet. Higienistka też przemiła. Generalnie to trzeba dobrze trafić. Raz z moim stomatologiem przegałam mase czasu jak tłumcazył mi sposoby leczenia schorzeń o które pytałam. Wchodząc do niego do gabinetu czuje sie jak u kumpla ;] pozdrawiam

cieszę się że trafiłaś na takiego lekarza ;) zadowolonego pacjenta leczy się skuteczniej

Gość cudenko27
"z resztą stomatologia to kierunek który można zrobić zaocznie, świadczy to o czymś " Większej bzdury dawno nie czytałam. Ktoś już to w między czasie objaśnił. A swoją drogą chyba nie ma w Polsce kierunku, którego nie można studiować zaocznie. Durna baba :D :D:D

no durna ;)

Gość 8782738
ja znam kilku stomatologów - co prawda pracuja sporo, maja zarobki ok. 30 tys. na czysto. Gabinet przeciez mozna miec w dwie albo więcej osób. Moim zdaniem lekarze są najb. przepłacaną grupą zawodową. Większosc osób co ma specjalizację, jak się dobrze postara to zarabia 10 tys. Jak im się chce jezdzic na weekend do Niemiec to paredziesiąt tys. wyciągają. Dl amnie to kosmiczna kasa. Porównaj sobie to z zarobkami nauczycieli co mają np.w moim miescie na początku 1400, potem 1800...

porównaj sobie ile pracują nauczyciele i zobacz, o ile większy jest trud zostania lekarzem. Poza tym, w te 30 tys nie wierzę. Jestem pewna że to tylko Twoje oszacowanie. Kilkadziesiąt w Niemczech, jak się jeździ w weekend? Chyba śnisz. Coś Ci się pomyliło. Zarobki, pracując CAŁY MIESIĄC w Norwegii to ok 7000 euro

Gość 8782738
"z tego co wiem ty za terapie" mają inny sprzęt, lepszy, a wtedy koszty jego amortyzacji są wyższe, proste raczej na odwrót, im sprzęt lepszy, tym koszty tańsze, kochana. Nie wierzę, zeby gabinet tyle kosztował, moze z jakimiś mega wypasami, to tak. Tam gdzie chodze to fotel się kiwa i kafelki odpadają ze scian...

nie, pół miliona to koszt średniego standardu. ŚREDNIEGO. Jak nie wierzysz, Twoja sprawa, spróbuj założyć ;p

Gość 8782738
Poza tym, w te 30 tys nie wierzę. Jestem pewna że to tylko Twoje oszacowanie. to gratulacje, tu na kafe też pisze czasem stomatolog własnie tyle zarabia. Ten do którego chodze też jest w moim miescie b. popularny, ma mase klientów, przytjmuje oczywiscie tylko prywatnie. Chodze często do niego i obserwuję, w godzinę potrafi nieraz przyjąc z 5 osób, od kazdej średnio bierze stówkę, policz sobie. Kilkaset zł na godzinę zarabia. Ale jest rzeczywiscie dobry.

Gość 8782738
no to tak samo kosztuje np. mieszkanie, i co z tego? Najczęściej stomatologami sa rodziny, syn bierze gabinet po ojcu, itp. Jaki problem miec gabinet w dwie osoby, albo nawet więcej? I wszystko mozna dostac też nie nowe, z drugiej ręki , jak np. inna osoba likwiduje, itp

jedno głupie lusterko kosztuje 30 zł. A zobacz sobie ile takiego drobnego sprzętu jest. Kilkaset elementów. Unit to koszt ok 70 000, dodaj radiowizjografię, termodezynfektor, autoklaw, lampę, asystorki, radiografię, i tysiąc innych rzeczy i podlicz. W mniej niż pół miliona się nie zamkniesz.

w godzinę 5 pacjentów? 100 zł kosztuje wypełnienie (leczenie "dziur") więc nie mów mi, że średnio 12 minut robi jedno, bo pęknę ze śmiechu!!!

Gość 8782738
boże , no jasne, jedną plombę nieraz w 5 minut zrobi... Jest tez laryngologiem i przyjmuje na raz. Jak kogoś np. znieczula i trzeba czekac aż zacznie działac to robi druga osobę.

Gość 8782738
100 zł kosztuje wypełnienie (leczenie "dziur") więc nie mów mi, że średnio 12 minut robi jedno, bo pęknę ze śmiechu!!! co ma koszt do czasu? U niego akurat jest po 80 plomba

plombę w 5 min? sorry, tak to nawet chuck norris nie umiałby. Nie jestem niedowiarkiem, tylko głupoty piszecie. Może pomyliło wam się z czymś innym.

Gość 8782738
a ty w ile robisz plombę??? Jak nie ma kanałowego, to trochę powierci się i jest... co tu wiele do robienia?

JA tam nie ma nic do lekarzy, lubie ich, maja rozne metody nie zawsze mi to odpowiada, ale zawod jak kazdy inny, i za malo zarabiaja to fakt. A do dentystow nic nie mam, nawet powiem ,ze w Pl sa lepsi niz w innych krajach

o słodka niewiedzo! plomby nie robi się na czas, ale zrobienie jej porządnie z dobrą obróbką, żeby wyglądało estetycznie to czas ok 20-25-30 min, czasami także dłużej w zależności od głębokości ubytku.

Gość 8782738
ja kiedyś chodziłam na NFz i baba mi robiła jedną plombe amalgamatową w 45 minut. Bolało że szok, ładna nie była. A ten gosc robi dosłwnie w mig. Tyle, że ma dwa fotele w gabinecie, i np. w czasie jak jeden pacjent czeka aż zacznie działac znieczulenie to zajmuje sie drugim. Jak przyjmuje ok. dwie godziny np. między 18 a 20, to kilkanście- 20 osób potrafi przyjąć lekko. Możeo niektóre plomby robi dużo dłuzej, ale inne osoby b. szybko, np. wyrywanie to przecież chwila...

plomby amalgamatowe zawsze się dłużej robi, a ich urok... wątpliwej jakości. Dalej w te 5 min nie wierzę. Poza tym "obsługiwać" na raz to można klientów w Biedronce, a nie pacjenta. Mało etyczny lekarz

stomatoloszka rozumiem Cię doskonale, też w ty siedze. nie wiem dlaczego w tym miejscu wypowiadają się ludzie z zerowymi kompetencjami...

Gość 8782738
nie wiem czy etyczny, ważne że dobry. Dlatego ludzie walą do niego drzwiami i oknami. Robi bardzo szybko, bardzo delikatnie. to że szybko to dla bojącego się pacjenta też ogromny plus, stres trwa krócej. Gosc ma wprawę po prostu...

widzisz, zapytałaś o prostą rzecz a wszyscy wyjeżdzają z kasą vel mamoną...takie społeczeństwo mamy