Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stomatoloszka z powołania

DLACZEGO TAK NIENAWIDZICIE LEKARZY I LEKARZY-DENTYSTÓW?

Polecane posty

Jak w pytaniu! Dlaczego nie umiecie docenić ich pracy, wkładu w edukację? Dlaczego nie pojmujecie, jak ciężkie to są studia i jak trudno się na nie dostać? Czy nie widzicie, że duża część z nich (oczywiście nie wszyscy) naprawdę zarabiają grosze (np w przychodniach rejonowych na wsiach)? Poza tym każdy kto pisze "widział kto biednego lekarza" jest zwykłym DEBILEM. No szkoda bardzo, żeby osoba tak dobrze wykształcona miała być biedna!

ja odpowiem, choć być może narażę się na ataki... Dlatego, że lekarz "państwowy" ma pacjenta w d... i olewa go. W mojej obecności pani doktor dzwoniła do koleżanki, że spóźnie się na tę kawę, bo jeszcze pacjentka przyszła ( ja ). Była godzina 13.30 a pani miała pracować do 14. Dopiero jak idziesz prywatnie to zaczynają cię traktowac jak człowieka.

dentysta to nie lekarz kuźwa!! jakim prawem oni mogą wystawiać recepty??? dnoo...

Gość P6or...
Stomatoloszka z powołania Jak w pytaniu! Dlaczego nie umiecie docenić ich pracy, wkładu w edukację? Dlaczego nie pojmujecie, jak ciężkie to są studia i jak trudno się na nie dostać? Czy nie widzicie, że duża część z nich (oczywiście nie wszyscy) naprawdę zarabiają grosze (np w przychodniach rejonowych na wsiach)? Poza tym każdy kto pisze "widział kto biednego lekarza" jest zwykłym DEBILEM. No szkoda bardzo, żeby osoba tak dobrze wykształcona miała być biedna! Po pierwsze nie wiem kto nie lubi stomatologa. Co najwyżej boją się wizyty. Po drugie, nie znam stomatologa co zarabia grosze. Chyba, że jakiś niezaradny, albo kiepski. dobry stomatolog ma terminy na miesiąc na przód i dobrze zarabia.

Gość P6or...
co to kurwa jest stomatoloszka? Jesteś kretynką, co nawet pisać nie umie, a chcesz się na medycynę pchać? dobrze napisała. One wszystki to loszki :P

tylko, że leczenie raka jest kosztowniejsze niż plomba w zębie, ale coś w tym jest dentyści mają kasy jak lodu, a jeszcze płaczą przyjmują prywatnie w gabinetach NFZ-u, idziesz na wizytę prywatną a on spisuje PESEL... mogłabym tak wymieniać bez końca, ale nerwów mi szkoda

Gość z tego co wiem ty za terapie
onkologiczna nie placisz jak masz standardowa, tylko panstwo, a za stomatologa to praktycznie kazdy musi, bo panstwoow to daje nfz tyle co kot naplakal i z bolacym zebem jak bym miala czekac te 2 m-ce jak sa wiyzty to bym chyba sepsy predzej dostala :D

Gość Kaśka18...
Nawet nie wiesz jak kosztowne jest leczenie onkologiczne.

wykształcona stomatoloszka :) po pierwsze jak juz taka wykształcona to może stomatolożka :) po drugie ogólna niechęć do lekarzy wynika głównie z powodu tego w jaki sposób traktują pacjentów, oczywiście nie wszyscy, ale nie wierze, że nigdy nie spotkałaś się z obrażoną panią doktor za to, że tylko zapukałaś do jej gabinetu kiedy ona akurat piła kawę. Następna sprawa to stomatolodzy...tutaj akurat nie spotkałaś się z niechęcią tylko raczej strachem...no cóż przyjemności to wy nie sprawiacie ;) a co do zarobków to już nie przesadzajmy, do jakiegokolwiek dentysty chcę się zapisać to muszę czekać przynajmniej 2 tygodnie i to nie tylko prywatnie, także w przychodniach chyba też tragicznie nie jest )

Kaska, kazdy wie ze jest, nie wiem po co ta uwaga :O

"stomatoloszka", wiem jak sie pisze poprawnie. Aczkolwiek często używamy tej wersji. Dlaczego niby stomatolog nie miałbybyć lekarzem, skoro jest po STUDIACH MEDYCZNYCH i ma wszystkie zajęcia (anatomia, farmakologia, patomorfologia) TAKIE SAME JAK NA KIERUNKU LEKARSKIM!!!

"z tego co wiem ty za terapie" sorry, ale pierdoły gadasz, albo swoich praw nie znasz. Zgodnie z prawem pacjent z bólem MUSI być przyjęty tego samego dnia. Oczywiście jeżeli jest kolejka, będzie czekał nawet kilka godzin, ale na pewno nie 2 miesiące!

ja też miałam takie zajęcia a nie jestem lekarzem, ale mniejsza o to doczytałaś co napisałam dalej? z resztą stomatologia to kierunek który można zrobić zaocznie, świadczy to o czymś

stomatoloszka.... w jakim Ty świecie żyjesz??? czy nie wiesz, że w naszym kraju prawa jest totalne bezprawie na każdym kroku?

Szkoda ze nie wiecie, że wyposażenie gabinetu BEZ LOKALU to minimum PÓŁ MILIONA ZŁ. dotarło? wiecie jakie kredyty trzeba brać żeby założyć gabinet. Wiecie że 50% ceny usługi stomatologicznej to koszty materiałów, sprzętu, dezynfekcji? KOSZTY W STOMATOLOGII SĄ OLBRZYMIE!

stomatooloszka wal sie na ryj :O ja pisze o normalnej wizycie, gdzie sie zapisuje, a nie o ostrym dyzurze :O

taktylko powiedz mi jak to jest, ze jeden gabinet jest w stanie robic zwykla dziure za 80 zl a drugi za to samo chce 150?

tamaraa, "zaocznie" komedia. Po pierwsze studia "niestacjonarne" bo zaocznej stomy nie ma, są takie same jak bezpłatne, bo studenci płatni i bezpłatni są pomieszani. To po pierwsze. Po drugi widziałaś progi na takie płatne studia? 165 PKT! Czyli powyżej 80% z biol i chem z matury!

ja też mówię o zwykłej wizycie, a nie ostrym dyżurze. Każdym gabinecie, który ma podpisany kontrakt z NFZ

"z tego co wiem ty za terapie" mają inny sprzęt, lepszy, a wtedy koszty jego amortyzacji są wyższe, proste

stomatoloszka... Ty chyba pchasz się na dentystę jak rodzice, bo gadasz tak dziwnie i mam to gdzieś ile kosztuje gabinet, jakby się im to nie opłacało to by tego nie otwierali i powiem Ci tylko jedno...DNO!!!

moja droga, a wlasnie nie. tam gdzie ja chodze maja zajebisty sprzet, zajebistych specjalistow, a jednak nie rzna tyle co w klinikach innych, mniejszych, ze zwyklymi stomatologami a nie specjalistami wysokiej klasy (nie znam sie na tych wszystkich stopniach naukowych w stomatologii, nie mniej jednak tam gdzie ja chodze sa wysokiej klasy specjalisci)