Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Merlenka

Co robić? Mężczyzna starszy o 29 lat... ?

Polecane posty

Gość nie jestem typem
"Moja matka sama ma męża starszego o 22 lata" - czy nabyła go gdy miała lat 19? Czy może "sponiewierana życiem" czterdziestolatka, samotnie wychowująca dziecko, dała się przytulić facetowi, który okres "durny i chmurny" miał już dawno za sobą? Dla niej była to "ostatnia szansa". Dlaczego ty, zaledwie na starcie dorosłego życia, chwytasz się brzytwy?

Gość Merlenka
nie jestem typem : nie, nie związała się z nim kiedy miała 40 lat. PrzemierzamPolaLasy: kocham tego mojego "dziadka"

Gość dramaturgija
Co za urodzaj na związki czy też pseudozwiązki z emerytami.... Może coś jest w powietrzu?:)

Gość listonosz zwany donosicielem
W powietrzu wisi zaradność młodych ludzi. Taki supermen nie musi się martwić o pracę. Regularnie w określony dzień, miesiąc w miesiąc listonosz donosi mu kasę.

Masz 19 lat, jeszcze niejedna miłość przed Tobą. To zrozumiałe, że imponuje Ci dojrzały mężczyzna, bo ma coś, czego próżno szukać wśród rówieśników. Jeśli w ciągu dwóch lat Twoja miłość nie pryśnie jak bańka mydlana i nie przytłoczy Cię codzienność, to wychodź za mąż;).

myślę, że to momentalne zauroczenie;) jesteś młoda i bardzo niedojrzała mimo iż pewnei wydaję Ci się, że ejsteś już dojrzała emocjonalnie i psychicznie

Gość starsza od młodszego
mamusia ma męża o 22 lat a tobie nie wolno ? no wybacz, po drugie facet rozwodnik ale nie z jego winy ? akurat,i ty w to wierzysz ? ktos napisał powyżej "różnica do 15 lat" jeszcze do przeskoczenia ale 29 to już zalatuje patologią,

Witam, ja zakochałem się w dziewczynie w wieku 24 lat, jestem ponad 30 lat starszy. Wiem, że z nią nie będę, ale nie przeżyłbym jakbym nie miał jej jeszcze zobaczyć i nie pokochać się z nią bo jest niesamowita... Zazdroszczę Ci poniekąd odwagi. Mi jej brak

Gość zapach pomarańczy...
Pożądanie cielesne nazywa się zauroczeniem, a nie zakochaniem. Jak masz dużo kasy, to może jeszcze skorzystasz 50-latku. Głupota nie boli, najwyżej uszczupli twoje fundusze, a laska pośmieje się ze starego naiwnego zgreda. Na dyskotekę z nie pójdziesz, bo dostaniesz zadyszki. Muzyki typu techno z nią nie posłuchasz, bo będzie ci drażniła przytępiony słuch. Rozmowa, tylko o jędrnym jej ciele i o twoich chorobach. Ale kasy twojej będzie potrzebowała na pewno, taka inwestycja przyda się jej w zdobyciu normalnego faceta stosownego do jej wieku. Z czasem poczujesz się, jak gówno, które przyczepiło się okrętu i mówi, że razem płyniemy.

niestety taka jest brutalna prawda myślę , że młode laski kręci sex ze starszym chcą prze.żyć taką przygodę albo chcą bardzo czułej opieki

Gość z czasem, kiedy dojrzejesz
i zaczniesz mieć własne zdanie, on się stanie bardziej zazdrosny, bo będziesz mu się wymykać, on będzie tracił kontrolę. Coraz mniej będzie Was łączyć , bo takie są prawa natury. Mówisz, że teraz on wygląda i zachowuje się jak 30 latek. Wiesz dlaczego? bo poluje. Niemal każdy dojrzały facet marzy o jednym, żeby zdobyć w końcu kobietę, która mu stworzy bezpieczny i miły kąt, a on sam będzie mógł w końcu przestać się krygować i usiąść sobie w fotelu w kapciach. tego chcesz? zazdrosnego dziadygę?

Gość i tak go stracisz
i to za niedługo. Policzmy Jeżeli masz x lat to twój facet ma x + 29 mężczyźni żyją krócej od kobiet a masowo zaczynają umierać po 65 roku życia. wiec. jak będziesz miała 40 to on będzie miał 69 i w najlepszym razie 10 lat życia przed sobą. Mając 50 będziesz wdową z 30 latami życia w samotności. Kochajcie starszych facetów tak szybko odchodzą :classic_cool:

Gość Merlenka
Kiedy czytam Wasze wypowiedzi, to coraz bardziej jestem przekonana, że mój wybór jest dobry. Wolę spędzić te kilka lat naprawdę szczęśliwie i mieć wspaniałe wspomnienia, niż zrezygnować z tego co mam teraz. A znalazłam naprawdę dużo szczęścia. :-)

Jest takie powiedzenie ,że młoda dla starego to jak książka dla ślepego wszyscy czytają tylko nie on.

Gość ja się zgadzam, ze to nie ma
sensu. sama byłam w takim związku, facet starszy o 30 lat. na początku euforia, wszystko pięknie, cód, miód i orzeszki. skończyło się na tym, że skapcaniał doszczętnie, a ja przed30stką byłam kucharką, sprzątaczką i siostrą miłosierdzia. on sam dla mnie nie robił nic, liczyło się tylko jego hobby i podstarzali kumple. zostawiłam dziada. NIGDY WIĘCEJ

Gość Merlenka
Przykro mi, że tak wyszło. No ale takie są wybory. A mi wcale nie przeszkadza takie życie.

Między moimi rodzicami jest 20 lat róznicy i się kochają a co najważniejsze są w związku na odległość. ale widują się bardzo często Ona Kraków On Warszawa. Uwielbiam ich za to i szanuje;) Oczywiście wiek tez jest ważny, ale autorko możesz żałować, że nie spróbowałaś;) Nie warto przejmować sie opinią innych ludzi... Tym bardziej rodziny boo z mojej str rodzina odsunęła się w bok jak zobaczyli moich rodziców i ich różnicę wieku, są zazdrośni że im się powodzi ze są szcześliwi, że tak się kochają...;) Poza tym twoj partner jest dojrzały to dobrze;))

Marlenka czytam już długo twoje posty i myślę,że naprawdę jesteś mądrą kobietą.. Ona powinna być dla was żywym przykładem, że istnieją takie związki... Nie oceniajmy z góry jak będzie.... Ja również jak Marlena wolałabym spędzić kilka lat szczęśliwie nic przeżyć całe życie z dupkiem, którego nie kocham...;) ale rozumiem każdy ma swoje zdanie;)) a jeśli to nie zauroczenie?? co wtedy??

Gość Merlenka
Dzięki Paula :-) A ja... sobie po prostu czekam. Mój przekonuje mnie, żebym sobie poczekała i dopiero jak będę w 100% pewna, nie będę miała żadnych obaw, nic, to dopiero wtedy zwiążemy się na stałe :-)

nie wiem dlaczego ale chyba to dziedziczymy w genach;) haha znam to ciągnie się od mojej prababci i chyba na mnie się nie skończy;) autorka sama mówi ze jej mama jest 15 lat młodsza ją tez interesują starsi znam wiele takich przykładów;))

o jej przepraszam nie zauważyłam, że to ty jesteś autorką haha;DDD wiesz tak czytam to wszystko o twoim partnerze to jakbym czytała o swoim ojcu kondycja 20 latka dba o siebie jest swietnym ojcem haha;)) Kocham go ;)) pomyśl ze wasze dzieci tez mogą kiedyś pisać tak o nim;)) Choć często mylą go z moim dziadkiem zawsze się z tego śmiejemy;))

Gość bukaaa
jestem młodsza od twojego faceta, ale dla mnie dziewiętnastolatka to smarkula, która nie ma pojęcia o zyciu. To jest róznica jednego pokolenia. Dla mnie zawsze faceci, którzy łapią się za dziewczyny mlodsze od swoich córek, wydają się nie tegos. Co was może łączyć? Może wspólne zainteresowania, ale więcej was dzieli. Jesteś teraz zauroczona tym facetem, jego doświadczeniem życiowym, jego dorobkiem materialnym. Ale to minie. Nie pisz, ze jest w lepszej kondycji niż dwudziestolatek, bo to nieprawda. Może tylko zewnętrznie dobrze się trzymać, ale dwudziestolatkiem był on dawno temu i tego faktu nie zmienisz. jasne, teraz ci się wydaje, ze lepiej przeżyc kilka lat cudownie niż potem żałować. Ja mam inny scenariusz - jeżeli teraz spróbujesz, to istnieje duża szansa, że w wieku 30 lat obudzisz się z ręką w nocniku u boku podstarzałego faceta i do dyspozycji będziesz mieć rozwodników lub innych przegrańców. Popatrz na swoich rówiesników, jacy sa młodzi i sprawni, mają takie same życiowe doświadczenia, podobne poglądy. Zastanów się uczciwie, czy normalny facet szuka za towarzyszkę życia mlodziutka dziewczynę, od której oddziela go przepaść. Teraz wydaje ci się, że jestes dorosła, dojrzała i doświadczona, ale jak spojrzysz na siebie z perspektywy lat, zrozumiesz, ze nie masz pojęcia o życiu i dobrze. Bo to taki piękny wiek, szkoda go zmarnować na przyspieszone dojrzewanie. To twoje zycie, zrobisz z nim co chesz, ale może warto jednak pewne sprawy przemyśleć.

Zadałaś pytanie co robić puknąć się w głowę i obudzić się bo faktycznie karierę zrobiłaś za granicą ,dorwałaś starego dupka ze skłonnościami pedofila.Facet który szuka partnerki w wieku dzieci to niestety pedofil.Kobieto jaki to drań i debil co zostawia 2 letnie dziecko ,w tym wieku i zero rozumu wykastrować takiego a nie myśleć o dzieciach które tak potraktuje jak tamte.Jesteś pełnoletnia i to Twoje życie ,już na starcie je marnujesz zadając się z starym ramolem a i zapytaj co obiecywał poprzednim kobietom ,sory ale jesteś głupia i naiwna.

Gość jak ktoś napisze coś co
diagnoza jest prosta i zrozumiała, tragiczne zatrucie starymi jajami.