Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę dziecka!!!!

TO WCALE NIE TAKIE PROSTE;(

Polecane posty

Gość chcę dziecka!!!!

może ktoś mi pomoże odpowiedzią albo naprowadzi... chodzi o to że tydz. temu skończył mi sie okres 17,09,2011 od tego czasu z męzem codziennie uprawiamy sex... na dzień dzisiejszy piesi bola mnie tak jak przed okresem i mam dziwne bóle podbrzusza i bola mnie wargi sromowe... ( to akurat pewno jakas infekcja) dodam ze moje cylke sa nie regularne raz 30 raz 36 raz 32 i akurat z płodymi ciężko obliczyc... penie sama sie nakrecam ze mogę być w ciazy ale ten ból piersi tak szybko ?? nigdy tak nie miałam.... może któraś ma lub miała podobnie....???

Gość eeeeeeefrddgfg
lepiej się zastanów 2 razy zanim postanowisz miec dziecko, jestes na to przygotowana ?

który masz dzień cyklu? Skoro w zeszłym tygodniu skończyła Ci się @, to zapewne jesteś w okolicach owulacji, więc o ciąży nie ma mowy. Dni płodnych nie oblicza się, a wyznacza za pomocą obserwacji: temperatura, śluz. Można to zrobić nawet przy nieregularnych cyklach.

na takie oznaki jeszcze na pewno za wczesnie ! wiem ze to nie takie latwe, u nas bylo podobnie, staralismy sie przez poltora roku i nie wychodzilo. Kochalismy sie tez codziennie. W koncu dalismy sobie przerwy kilka dni (tak podobno lepiej!) i obserwowalam swoje cialo, zeby wyliczyc owulacje. Tez mialam nierowne cykle . W dni plodne masz sluz przypominajacy kurze białko. I akurat tego dnia sie kochalismy i sie udalo ! :) Jesli podoba Ci sie zdjecie mojej coreczki, prosimy o glos w konkursie http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3871 :) Dziekuje :)

Gość chcę dziecka!!!!
wychowałam 3 dzieci mojej siostry... dzieci mnie uwielbiaja :) i mam 26 lat wiec czas najwyższy( według mnie) wiec tak chcę dziecka!!!!!

Gość eeeeeeefrddgfg
no i tak trzymać !!! wierze że już ci w brzuszku rośnie takie cudowne maleństwo... :) powodzenia !

Gość Eeerrr...
Nie chodzi o to kiedy okres sie skonczyl tylko kiedy sie zaczal. Nawet jesli nie umiesz obliczyc swoich dni plodnych to powinnas mniej wiecej wiedziec kiedy je masz obserwujac swoje cialo. Bol piersi moze towarzyszyc jajeczkowaniu. Troche to przerazajace, ze osoba z takim tokiem myslenia powaznie mysli o dziecku. To chyba bardziej kaprys niz swiadome macierzynstwo...

Gość chcę dziecka!!!!
13 dzień cyklu... wiem ze na takie objawy za predko,,, :( sama sie nakrecam chyba ale cycki bola i to takie dziwne heh... a co badania tem. obserwcja śluzu to własnie nie wiem jak to dokładnie sie robi???

Gość słonecznikówka
wiesz, skoro masz tak nieregularne cykle, to zajście może nie być takie proste? Byłaś u lekarza? Małe szanse, że tydzień po okresie jesteś w ciąży...

Gość chcę dziecka!!!!
Eeerrr... żaden kaprys... nie jestem jakąś młoda dziewczynka która sobie cos wymyśliła..... wiem kiedy mniej wiecej mam jajeczkowanie i włąsnie mam te dni... chciałam tylko usłyszeć inne opienie

Gość do Eeerrr...
Dziewczyno brak wiedzy w pewnej dziedzinie nie oznacza braku dojrzałości do macierzyństwa!!! To raczej ty powinnaś więcej popracować nad wiedzą o ludziach.

Gość Eeerrr...
To nie jest brak wiedzy w "pewnej dziedzinie". Jesli ktos mysli, ze po tygodniu od rzekomego zajscia w ciaze (ktore mialo nastapic kilka dni po okresie) to jest to brak wiedzy zyciowej. Fakt, ze taka osoba ma lat 26 sprawia, ze brzmi to nawet gorzej. Nie wspomne juz o tym, ze autorka nie ma pojecia o zmianach konsystencji i wygladzie sluzu...

Gość chcę dziecka!!!!
no no nie pisałam ze jestem w ciąży przecież ... no nie!!!!! wiedze mam a że pytam na forum to nie oznacza że jestem mało poinformowana ... pytałam czy ktoś miał podbnie!! i przykładowo jak tak ci trudno uwierzyć ze po okresie można zajść w ciąże to pragnę cie poinformować ze równiez tak moża przykładem jest moja chrzśniaczka moja siostra zaszła w ciże w tydz po skończonym okresie!!!!!! jeśli chodzi o temperaure i badnie śłuzu to nie każy akurat w tej sferze musi być ekspertem ... nie każdy stosuje kalendarzyk.... a ty co pani idealna???

Gość chcę dziecka!!!!
mama_michaliny mała śliczna , głosik oddany:)

Masz 26 lat a juz wychowałas 3 dzieci ???? Wybacz ale ja mam 29 i dopiero drugie zaczynam wychowywac, pierwsze ma 3 a proces wychowania nadal trwa i nie wiem kiedy się zakończy ... chyba nieprędko :) Owulację masz między 16 a 22 dniem cyklu, patrzac na nieregularnosc cykli, wiec teraz to co najwyzej jestes w ciąży urojonej.