Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kejsi

palmienia od 3 dni i lekkie skurcze???

Polecane posty

ja też tylko trochę plamiłam brązowe krople co jakiś czas... a kiedy znów masz się zgłosić do ginekologa bo ja miałam tak że po unormowaniu plamień puścili mnie do domu i nie robili usg gdy po 8 dniach wróciłam znów z plamieniami okazało się że płód się nie rozwija od ostatniego mojego pobytu i serce nie bije (lekarka swierdziła że pewnie już jak mnie wypuszczali serce nie biło)i dobrze że się zgłosiłam bo ciąża nie chciała się sama ronić i musieli mnie czyścić!

Gość kejsi
a bole brzucha mialas??? sline byly ??? bo ja mam lekkie bole takie podobne do skurczy

Gość Aśka_23
Drugą ciążę przechodziłam w UK i to prawda tam się interesują plamieniami. Dostałam w 12tc plamienia, bóli brzucha jak na @. Nawet nie zrobili mi usg w szpitalu. Akurat lecieliśmy do Pl, więc udałam się tu na IP. Okazało się, że łożysko się odklejało, 2 tygodnie w szpitalu, ledwo utrzymałam tę ciążę. Później podtrzymanie i leżenie do samego końca już w UK pod opieką polskiego lekarza. Luteiny nie dostaniesz, musisz z Pl sprowadzić ewentualnie

Kejsi co mozesz a nawet powinnas wziasc: 6 magnezów/doba, 3-4 no-spa/doba, 3x duphaston lub luteina/doba. I lezec i sie modlic..niestety innego wyjscia nie ma. Pod zadnym pozorem nie wolno Ci nic dzwigac ani brac goracych kąpieli. Dasz rade ta luteine załatwic?

Gość kejsi
nie nie mam z kad i tu nie dostane jestem wsciekla bo jest niedziela i nic nie moge zrobic pojade na pogotowie to mnie odesla z kwitkiem a ja juz nie moge wytrzymac z nerwow tak sie martwie

Gość Pralinamalina
Kejsi połoz sie, najlepiej na lewym boku nie na plecach, bierz nospe 3x1, magnez 3x1. Ja w 8 tyg.brałam duphaston i luteine podjezykowo i pomogło. Miałam małego krwiaka, lezałam w szpitalu. Trzymaj sie, staraj sie uspokoic bo nerwy tu nie pomoga. Bierz nospe i mg, lez, lez, lez. Powodzenia!

Po 1sze Ty juz nigdzie nie lataj. Musisz lezec! Musisz - nie zartuje. Jestem w temacie poniewaz ja 1sza ciaze poroniłam, teraz jestem w 2giej..to już 25 tydzien a byłam od poczatku na podtrzymaniu. Szpital juz kilka razy zaliczyłam. A gdy juz myslalam, ze wkoncu moge sie ruszyc z lózka to dostałam rozowego plamienia wczoraj wiec leze plackiem i jutro jade do swojego gina. Wiem, ze latwo sie mowi bys sie nie denerwowala ale nerwy moga tylko pogorszyc Twoj stan. wiec Kochana lez i wez koniecznie no-spe ona zminimalizuje skurcze i magnez tez koniecznie wez.

I tak jak radzi pralinamailna poloz sie na lewym boku by dobrze dotlenic dzieciatko.

jeśli masz te bóle to może świadczyć albo o tym że ciąża przygotowuje się do ronienia :( ja właśnie nie miałam i dlatego lekarka swierdziła że dobrze że przyszłam bo sama bym jej nie wydaliła a tylko mogłoby zacząć gnić... a nie dasz rady od rodziny z pol poprosić by ci przysłali albo najlepiej wybierz się prywatnie i niech ci usg zrobią

Gość kejsi
chyba nic juz nie moge zrobic tylko czekac na uzg i miec nadzieje ze bedzie dobrze

Gość hshbdjhasb
ta madra od luteiny co sie ja na wzrok bierze:O to sa dwa zupelnie inne leki kobieto gdzie progesteron na oczy czy ty normalna jestes??? http://www.luteina.org/ http://www.doz.pl/leki/p58-Luteina Luteine doataniesz tylko na recepte nawet w pl nie dadza ci bez odpowiednikiem jest jeszcze Duphaston wiec moze uda ci sie od kogos odkupic kto uzywal.

Gość hshbdjhasb
a co do dotleniania nastepne madre :Ow 10 tyg nie ma lozyska wiec jak ma je dotlenic:O o lezeniu na lewym boku mozna myslec pod koniec 2 trymestru ,przestancie szerzyc takie pierdoly!

Kotusiu, ja wylądowałąm w szpitalu w 10 tc i tam polożne mowily by lezec na lewym boku wiec to nie są moje fanaberie.

Gość kejsi
poczatek 11 tygodnia, nosbe i magnez juz wzielam a usg mam za 2 tygodnie ale pojade jutro na pogotowie i beda musieli mi zrobic usg , te plamienia sa skape i brazowe moze to nic groznego sama juz nie wiem

Gość kejsi
leze i to na lewym boku ale mysli mam sto tysiecy...

Gość hshbdjhasb
MYszko mnie na IP lekarka stazystka powiedzialaze od lezenia wydluza sie szyjka :O popatrzylam na nia jak na idiotke i nie skomentowalam bo szkoda slow! jestem w 2 ciazy i pewne rzeczy juz wiem i jedno wiem napewno co czlowiek to opinia.schizujecie sie nawzajem a to gorsze niz lezenie na prawym boku:D

Kurcze, nie znam sie w ogole na zasadach panujących w Anglii. Na USG powinno byc widac czy cos sie oby nie odkleja. A dzis nie masz mozliwosci podjechania na USG do szpitala. Z luteina/duphastonem tez pewnie mozesz miec problem. Jedyne co mozesz to poprostu odkupic. Chyba :/

Gość kejsi
dzis mi nie zrobia usg bo jest niedziela, oni takimi ciazami sie zbytnio nie przejmuja dopiero jutro moge cos dzialac,

Głową muru nie rozbijesz.Spróbuj w spokoju przelezec ten dzien. 3mam kciuki.

Gość kejsi
tak to to juz wzielam , ale bole sie nie zmiejszyly i chyba pojade jednak na pogotowie