Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kejsi

palmienia od 3 dni i lekkie skurcze???

Polecane posty

Gość kejsi

Hey dziewczyny mam problem w piatek podnioslam swojego synka na rece i po tym zdarzeniu zaczelam plamic, bylam na pogotowiu ae oni sie nie przejmuja tak wczesna ciaza kazali wrocic jak zaczne mocno krwawic, dzis jest niedziela a ja dalej plamie i do tego doszly dziwne bole brzucha, Mieszkam w londynie i nie mam tu tak bezposrednej opieki jak w polsce.. martwie sie strasznie , mozecie cos mi poradzic?

A masz no-spe? Przykro mi ale u nas to byś musiała iść do lekarza i to migiem:(

Gość kejsi
nie mam nospy i nie chce brac jestem we wczesnej ciazy 10 tydzien , martwia mnie te skurcze brzucha nie sa silne ale odczuwalne

co znaczy nie chcę brać? Ja radzę, jak poprzedniczka wziąć no-spę i leżeć. W UK Ci nie pomogą w inny sposób

Gość ghfgh
nospa magnez i nie podnosic sie z lozka !

Gość kejsi
nospa nie zaszkodzi ??? tu mi kazali brac tylko paracetamol ..

no-spa działą na mięśnie. Rozkurczowo. Ja bym paracetamolu nie brała :( Absolutnie :( Co to za konowały? Tylko nie wiem czy tam kupisz no-spę musisz mieć chyba z Polski.

Gość kejsi
mam na szczescie a te konowaly dawali i paracetamol moze to przez to te krwawienia

Gość ghfgh
o jeny paracetamol w ciazy ?

Gość kejsi
dali mi na pogotowiu

Widać że tam jest inna opieka. U nas nie podaje się paracetamolu przez pierwsze 3 m-ce.

Gość ghfgh
ja w ciazy to nawt apap balam sie wziac ;o

ja mieszkam w Pl i paracetamol jest dozwolony w ciąży. Chorowałam w I trymestrze i tylko tym można zbijać gorączkę

Gość kejsi
czy ktoras z was plamila w ciazy , to sa male plamienia jak leze t nic sie nie dzieje po wstaniu leca miale plamki a wczoraj byly duze uplawy koloru brazowego , martwie sie strasznie

Gość ghfgh
no moze i tak no to walnelam gafe heh sorki :) ale ogolenie ja w ciazy nie bralam zadnych takich lekow tylko wlasnie nospe, zelazo, magnez no i witaminy a jak czulam,ze mnie bierze jakies przeziebienie czy cos to zaraz sobie robilam herbate z miodem albo wode z cytryna i tak sobie pilam i mi przechodzilo :) no ale apap czyli ten paracetamol:) jest dozwolony w ciazy tylko czemu dali autorce na plamienia ?

w UK dają na wszystko paracetamol. Oni z plamieniami nic nie zrobią, bo dla nich do 12tygodnia jest naturalna selekcja :( ciąży się nie ratuje

Gość ghfgh
ja tak mialam i dlatego dla dobra Twojego i Twojej dzidzi lez naprawde uwierz mi bo pozniej mozesz zalowac.

Gość ghfgh
OMG.. przeciez 12 tygodni to juz sporo ..

Gość ghfgh
a tam luteina..znaczy pewnie tez dobra ale ja radze lezec lezec i jeszcze raz lezec

masakra to co piszesz jest okropne przecież 12 tydzień to dużo leż z nogami do góry i jak masz możliwość to łykaj luteine nie zaszkodzisz a tylko pomoże! ja poroniłam w 11 i sztrasznie to przeżyłam a jak zaczełąm plamić to od razu na oddział mnie przyjeli to jakaś paranoja że Cie do domu wysłali z paracetamolem tylko!!!

Gość kejsi
nie wiem dlaczego daja tu paracetamol , czlowiek wiezy lekarzom niz sobie i tak wychodzi . czy ktoras z was miala plamienia w ciaz?

Gość kejsi
a ten lek lutelina to pomoze w czyms? nie wiem czy tu dostane ten lek, dzwonilam do polskich lekarzy i powiedzieli mi ze powinnam dostac lek na podtrzymanie ciazy bo w szpitalu mi nie dadza a polscy ginekolodzy przyjma mnie dopiero we czwartek przy dobrym wietrze , jutro ide na usg zobacyc czy nic sie nie wydarzylo

luteina to naturalny progesteron więc nie zaszkodzi pomoże podtrzymać ciąże mżesz ją brać pod język 2 razy dziennie do 16 tyg lub dopochwowo

luteina to naturalny progesteron więc nie zaszkodzi pomoże podtrzymać ciąże mżesz ją brać pod język 2 razy dziennie do 16 tyg lub dopochwowo

Gość kejsi
a czy ja ja dostane tu w angli?

Gość kejsi
raczej nie , sama nie wiem boje sie strasznie i te czekanie mnie dobija , mam nadzieje ze to nic powaznego bo tak naprawde nie krwawie silnie tylko troszke plamie na brazowo

tego niestety nie wiem musisz sprawdzić..ale podejrzewam że tak gdyż luteina często występuje jako suplement diety gdyż pomaga na poprawę wzroku (widzenie o zmroku) zapytaj