Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Myszka5502

Chetne mamy ktore mi pomoga.

Polecane posty

Gość Myszka5502

Witam Dziewczyny pisze w sprawie pomocy jestem w 34 tyg ciazy jestem samotna matka mam juz syna 4 letniego :-) wynajmujemy mala kawalerke zyjemy z alimetow do 30tyg pracowalam ale teraz nie dala bym rady. Jest jakas mama ktora ma nie potrzebne spioszki kaftaniki , przewijak , to co wam sie juz nie przyda moge te rzeczy od kupic za male pieniadze gdyz naprawde nie stac mnie na nowe. Dzienkuje z gory.

Gość skąd jesteś?
Ja mam wanienkę. Moglabym Ci oddac ale wysylać się jej nie oplaca bo koszt większy niż kupno nowej.

Dzienkuje ci wanienke dostalam. Potrzebuje ciuszkow , przewijaka , wozka , przesylki biore na siebie.

Gość smieszny nawet bardzo
a później tylko czekać aż wystawisz na allegro

Podaj e-mail,to się jakoś dogadamy.Mam trochę ciuszków,kombinezon taki malutki na 56 cm i inne,wprawdzie używane,bo też dostałam,ale myślę,że się przydadzą...Z tym,że koszt wysyłki musisz ty pokryć,bo u mnie też się raczej nie przelewa...

Gość ej ej..........
Pracowalas do 30 tc wiec jestes na L4 i masz kase. Do tego alimenty. Zamaist kupic, nawet uzywane rzeczy po prostu chcesz je bezczelnie wycyganic od innych. Samotna matka ale dziecko mialas z kim machnac? Jak rozumiem, inny tatus dla kazdego dziecka. Moim zdaniem to jakies naciagactwo. Dlaczego nie pojdziesz na jakies forum pomocowe? Ja ci odpowiem - bo wiesz, ze tam nikt na lzawe historyjki sie nie nabiera i trzeba udowodnic prawdomownosc. A ty klamiesz!

Gość ej ej..........
To idz na forum pomocowe :O Tam dziewczyny w dodatku pokieruja cie co dodatkowo ci sie nalezy z MOPSu w twojej sytuacji. Ale nie, lepeij wyzebrac na kafe bo tu tlumoki siedza i wysla ci bez sprawdzania, prawda? :D:D:D:D

Gość ej ej..........
A masz jakas pomoc z MOPSu, masz dodatke mieszkaniowy? No i co zamierzasz pozniej, po urodzeniu dziecka? Dziecko z ubranek szybko wyrosnie, skad wezmiesz nastepne? Znow zbiorke publiczna w necie wymyslisz? :O

Gość do ej ej
wypierdalaj i zostaw ja w spokoju

Gość ej ej..........
Uhm :D Jak jest uczciwa i taka biedna to niech idzie na forum pomocowe. Dlaczego sie boi? Bo tam ja sprawdza i szybko rozgryza :D Znam takie, oj znam :O

Tak mam dodatek mieszkaniowy. Inaczej nie dala bym sobie rady. Przepraszam ze tu napisalam. Pozdrawiam .

Gość zielony kwiatek
do ej ej..........Autorka nie pyta się jak ma dalej żyć po urodzeniu drugiego dziecka! Jest jej potrzebna pomoc w tej chwili! Jak nie możesz Jej pomóc to po co raczysz forum tymi swoimi pesymistycznymi opiniami?

Gość ej ej..........
Myszka jak masz naprawde ciezka sytuacje to juz ci poradzilam - wejdz na forum pomocowe (chociazby na pomocne e mamy na gazecie). Tu jest mnostwo naciagaczy i tu nikt ode mnie pomocy nie uzyska. Na pomocnych jest mozliwosc weryfikacji, pomocy rzeczowej jak i rad w sprawie pomocy z mopsu itd. Jezeli nie klamiesz, nie naciagasz to nie masz sie czego bac!

Gość do ej ej
jak nie masznic innego do powiedzenia jedna z druga to won. Mądre bo macie mezow. Gdybyscie byly w sytuacji autorki tez wszedzie byscie sukaly poocy.

Odezwę się wieczorem na maila,bo teraz rodzina głodna :)pozdrawiam!

Gość ej ej..........
zielony kwiatek do ej ej..........Autorka nie pyta się jak ma dalej żyć po urodzeniu drugiego dziecka! Ona sie nie pyta ale ja sie pytam. Jezeli mam komus pomoc to chce wiedziec jak ta pomoc bedzie wykorzystana. Pomoc to nie znaczy wziac druga osobe i jej dzieci na utrzymanie :O A niemowle z ciuszkow wyrasta momentalnie. Co dalej? :O Czasami aby pomoc trzeba tez dac malego kopa niektorym.

Gość zielony kwiatek
uki32 A Ty rozkładasz, a efektów brak? A może nie masz przed kim rozłożyć? Dziewczyno kultury trochę!!!

Gość ej ej..........
do ej ej jak nie masznic innego do powiedzenia jedna z druga to won. Mądre bo macie mezow. Gdybyscie byly w sytuacji autorki tez wszedzie byscie sukaly poocy. Co ma maz do rzeczy? Zgadza sie, gdynym byla w ciezkiej sytuacji szukalabym pomocy. Dlatego radze forum pomocowe, gdzie organizowana jest pomoc nawet przez kilka miesiecy - ta rzeczowa. Tu nawet jak ktos jej wysle kilka ciuszkow to nie zalatwi to sprawy, prawda?

Gość zielony kwiatek
ej ej..........Nawet gdy Autorka dostanie od kogoś kilka śpioszków i kaftaników, to się na tym i tak nie wzbogaci, gdyby chciała je wystawić na Allegro. Ale w lokalnej gazecie może dać takie ogłoszenie, wtedy będzie ono bardziej wiarygodne, bo gazeta zapozna się z Jej sytuacją.

Gość zielony kwiatek
uki32 mam dwoje dzieci i o trzecie się nie staram...,ale Tobie życzę owocnych rozkładań...

Gość jsnaj
Ja tam mogę pomóc ale nie ukrywam, że irytuje mnie i zastanawia jak można będąc samotną matką w trudnej sytuacji zajść w ciążę i być podwójną samotną matką. Nie pojmuję.

Gość ej ej..........
zielony kwiatek ej ej..........Nawet gdy Autorka dostanie od kogoś kilka śpioszków i kaftaników, to się na tym i tak nie wzbogaci, gdyby chciała je wystawić na Allegro. Pokaz mi, gdzie ja napisalam chociazby slowo o allegro :O Jezeli potrzebuje pomocy to kilka spioszkow z kafe jej nie uratuje. A wiecej tu nie otrzyma. Natomiast na forach pomocowych gdzie organizuje sie pomoc rzeczowa, porady, pomoc w sprawie napisania pism do urzedow itd mozna wiele zyskac. Jeden problem - trzeba udokumentowac moderatorce swoja sytuacje :D

Gość uki32
ja rozkładam już od ponad dwóch lat :-( Dla dobra sprawy zmieniam partnerów i nadal nic :-( Zazdroszczę Myszka5502, bo ona rozłożyła i ma i to dwa, a ja nic!!!!! To niesprawiedliwe!!!!

Gość jsnaj
Ten, kto myśli, że światjest sprawiedliwy jest źle poinfrmowany.

To nie jest tak. Synek byl wpatka w wieku 20lat. Ale tata spotyka sie z nim placi alimenty. Z drugim partnerem bylam 2lata. Nie planowalismy ale coz stalo sie nie mialam sumienia usunac partner mnie zostawil w 24 tyg. Radze sobie ale nie szastam pieniedzmi zyje skromnie dlatego napisalam ze jezeli ktoras z was mam nie potrzebne rzeczy moge je odkupic . Niechce nikogo naciagnac! Moge sama oddac ubrania buty po moim synku. Teraz bede miala corke.

Gość jsnaj
Współczuję Ci ale niestety nie uczysz się na błedach. Ja na Twoim miejscu zabezpieczałabym się tak by do tego nie doszło. No ale ludzie są różni.