Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o obdukcje

pytanie o obdukcję

Polecane posty

Gość pytanie o obdukcje

moj maz przegial, mam na ramieniu ogromnego filetowow rozwego siniaka. Mam pytanie, czy jesli zrobie obdukcje lekarz z automatu powiadomi sąd/policje/jakas instancje? czytalam ze grozi za to kara grzywny lub nawet pozbawienia wolnosci

Gość Emmett Fitz-Hume
Powinnaś pójść na policję, dostaniesz skierowanie na obdukcję i z tym skierowaniem pójdziesz do wyznaczonego lekarza. Opinię lekarz wyśle policji i zostanie wszczęte dochodzenie.

Gość pytanie o obdukcje
a jesli chialabym bez udzialu policji? Chcialabym miec tylko papier na przyszlosc, tyle?

Gość simian raticus
Rozwiedź się z nim! Silny jak policjant jest Twój ukochany!

Gość Emmett Fitz-Hume
To lekarz nikogo nie zawiadomi bo "lekkie pobicie" nie jest ścigane z urzędu.

Gość e tam z chłopami
jeśli lekarz stwierdzi ze twój mąż przegiął to może wezwać policję tak było w moim przypadku...

Gość Emmett Fitz-Hume
Do jednego fioletowego siniaka na ramieniu lekarz nie będzie wzywał policji :D Bez przesady :)

Gość e tam z chłopami
tylko ze ja miałam kilkadzięsiąt siniaków ślady po duszeniu i krwiaka w oku już nie wspomnę o pękniętym nosie...

Gość Emmett Fitz-Hume
No właśnie :)

Gość pytanie o obdukcje
u mnie to jest ogromny siniak, prawie na cale ramie. Do tego na drugiej odcisk reki, taki siniak, boli mnie posladek i wszystkie miesnie, siniak jest jeszcze na lokciu i kolanie

Gość Emmett Fitz-Hume
To i tak rozstrój zdrowia trwający nie dłużej niż 7 dni więc przestępstwo (z art. 157 par. 2 kk) prywatnoskargowe (art. 157 par. 4 kk).

Gość prywatnie mozesz isc
kosztuje okolo 50 zl zalezy od miasta do zakladu medycyny sadowej tam robia

Gość pytanie o obdukcje
nie wiem czy mi to potrzebne, jak sobie mysle ze mam komus mowic co sie wydarzylo to mnie skręca :(

Gość Emmett Fitz-Hume
Lekarzowi będziesz musiała powiedzieć bo pod kątem tych zdarzeń będzie oceniał odniesione obrażenia. Możesz też po prostu pójść na izbę przyjęć żeby jakikolwiek ślad po pobiciu w papierach pozostał. Zależy po co Ci obdukcja ;)

Gość pytanie o obdukcje
od jakiegos czasu znalazl sobie przyjaciolke, trwa to juz rok, smsmy o tresci tesknie, brakuje mi ciebie, mowi ze jestem nienormalna podejzewajac cokolwiek, ze to przyjazn. Przy rodzicach wylacza telefon, ukrywa. Powiedzialam im jak jest naprawde. Wyparl sie. Maja mnie za wariatke i histeryczke. Zachowuje sie fatalnie, przeklina, kazal mi wypierdalac, wczoraj mowil suko, pizdo itp... zabronil mi wyjsc, zabral mi telefon i klucze od domu... wlasnie dlatego zastanawiam sie nad obdukcja

Gość Emmett Fitz-Hume
To zrób sobie obdukcję jak najprędzej a później pomyślisz co zrobić z tym kwitem ;)