Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedząca:(

ostatni dzień okresu ???

Polecane posty

Gość niewiedząca:(

może już było ale nie znalazłam :( proszę o pomoc .mam problem może głupi ale sama już nie wiem :( powiedzcie mi jak mam to rozumieć przypuśćmy że miałam okres który zazwyczaj trwa ok 4-5 dni .okres się skończył i teraz mój facet mówi że można uprawiać sex nawet 2 dni po okresie.i tu mam problem kiedy rozumiecie słowo koniec okresu?? 1) uznajecie że jest to dzień krwawienia "prawie" normalnego?? 2) czy bierzecie za ostatni dzień okresu, dzień w którym ostatni raz zobaczyłyście plamienie na np.wkładce?? wiem że to głupie pytanie ale naprawdę nie wiem :(

Niech się Twój facet dokształci. Po okresie są dni PRAWDOPODOBNIE niepłodne, a ile ich jest to już zależy od długości cyklu danej kobiety. A są jedynie prawdopodobnie niepłodne, bo nigdy nie ma się pewności kiedy pojawi się owulacja. O dniach niepłodnych można mówić z większym procentem pewności po owulacji, w momencie gdy mamy pewność, że na pewno wystąpiła (na podstawie obserwacji śluzu, szyjki macicy, pomiarów temperatury, innych objawów np. kłucia jajników). Jeżeli już chcecie bazować na tej metodzie to się dokształćcie i pamiętajcie, że przy jej stosowaniu potrzebna jest regularność i skrupulatność.