Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomooooceeeeeeeeeeeeeee

jak doleciec samolotem bezposrednio na majorke?

Polecane posty

najlepiej z warszawy, ale jak sie nie da to z jakiegos innego miasta w PL. przesiadka nie wchodzi w gre, bo nie znam jezyka i sobie zwyczajnie nie poradzę. lot musi byc bezposredni, najlepiej z warszawy. wiem, ze zaraz powiecie zeby szukac na stronach itp, ale uwierzcie mi probowalam i tego nie ogarniam, jedyny taki lot znalazlam za pare dni, a ja chcialabym sprawdzic np jakiej na listopad i pozniej, reszta lotow jest z przesiadkami w zurychu itp!! pomozecie? przynajmniej jakas wskazowka. bardzo prosze. i dziekuje

jaka wskazowka? przeciez z Warszawy sa loty bezposrednie na jedyne lotnisko na Mojorce w Palmie......

na lotnisku nie potrzebujesz znajomosci jezyka..........wystarczy jesli wiesz dokad lecisz i potrafisz obslugiwac zegarek......

to powiedz mi gdzie, na jakiej stronie moge sobie przejrzec mozliwe loty z wawy na mojorke, czyli uzyskac info za ile, jakimi liniami itp. tego znalezc nie moge, a w wyszukiwarkach wyswietlaja mi sie wyniki wylacznie z przeiadkami

ze strony: http://www.fru.pl/bilety-lotnicze-majorka.html "Loty Warszawy do Palma de Mallorca * W soboty i niedziele loty do Palma de Mallorca oferują linie lotnicze LOT Charters (lot trwa ok. 3 godz. 25 min) * We wtorki i piątki loty z Warszawy do Palma de Mallorca oferują tanie linie lotnicze Norwegian (lot trwa ok. 3h 10min) * Na pozostałe terminy tańszą alternatywa dla lotów bezpośrednich są często loty z Warszawy do Palma de Mallorca przez Barcelonę (liniami LOT i Spainair), Madryt (liniami Iberia), Kolonię (liniami Germanwings) i Kopenhagę (linami SAS) * Loty z Katowic do Palma de Mallorca * W soboty loty z Katowic do Palma de Mallorca oferują linie lotnicze LOT Charters (lot trwa 2 godz. 55 min) * Na pozostałe terminy tańszą alternatywa dla lotów bezpośrednich są często loty z Katowic do Palma de Mallorca przez Frankfurt (liniami Lufthansa) Loty z Poznania do Palma de Mallorca * W soboty loty z Poznania do Palma de Mallorca oferują linie lotnicze LOT Charters (lot trwa 3 godz. 25 min) * Na pozostałe terminy tańszą alternatywa dla lotów bezpośrednich są często loty z Poznania do Palma de Mallorca przez Frankfurt (liniami Lufthansa)

jezeli zdecydujesz sie na lot z przesiadka, to naprawde nie ma sie czego obawiac. Na lotnisku, tak jak pisalam, na tablicach bedzie wylacznie informacja o nr lotu, miejscu docelowym i godzinie. Nie potrzeba do tego znajomosci jezykow obcych.

na podanej przez Ciebie stronie juz bylam i przeczytalam i wszystko ladnie i pieknie, natomiast jesli wyszukasz przykladowe polaczenie w tabeli obok, z data ktora jest podana badz inna, wyswietlaja sie wylacznie loty z przesiadkami. sprawdzales?

Gość bukle
nie ma lotów z Polski bezpośrednio niestety. Nie martw się, na lotnisku się nie zgubisz ;D na tablicy wyświetli się twój numer lotu i bramka, wypisz sobie parę angielskich lotniskowych słów typu odloty, przyloty, odprawa, opóźnienie i dasz radę :)

dziekuje natomiast nadal obawiam sie chociazby tego jak poradze sobie z przejciem pomiedzy terminalami, odebraniem bagazu tu i oddaniem na nastepny lot nie znajac jezyka. nie latam, wiec nie znam procedur, nie wiem co i jak, a w obcym jezyku sie nie dogadam

podane loty trwaja do 3.5 dodziny. To sa loty bezposrednie. Jezeli nie potrafisz sie poslugiwac wyszukiwarka to nic ci na to nie pomoge. 2 tygodnie temu wrocilam z Majorki, lecialam z Warszawy liniami NORWEGIAN AIR SHUTTLE bez przesiadki.

wiesz co, ja ci bardzo dziekuje za odpowiedz, ale jak masz byc nie mila to nie pisz w ogole. moze i jestem glupia, ale wyobraz sobie, ze jakbym wiedziala co i jak to bym tu zwyczajnie nie pisala, a jak nie chcesz pomoc to nie pisz jak juz wczesniej pisalam jest jeden lot za pare dni i wczesniejsze bezposrednio na majorke, natomiast podejrzewam ze sa to loty okresowe typowo na czas wakacji, bo sporo osob wyjezdza. a np na listopad, a uwierz mi wpisalam wszystkie dni listopadowe (co nie jest trudne) wyszukiwarka nie odnalazla zadnego lotu bezposredniego. wiec jak jestes taka madra, uzyj madrze wyszukiwarki i wklej wynik z lotem bezposrednim. nie sprobowalas to prosze nie obrazaj mnie

Na lotnisku nie musisz znac jezyka, po raz kolejny pisze! Wystarczy ze znasz numer lotu i miejsce do ktorego lecisz. Na lotniskowych ekranach pojawiaja sie wylacznie te informacje. A jak jestes max nie kumata, to jak wysiadziesz z samolotu to po prostu podazaj za innymi z twojego lotu do tasmy z twoja walizka. Pozniej wychodzisz z hali i szukasz tablicy (ktorych jest conajmniej kilka na terenie lotniska). A tam masz napisane DEPARTURES i szukasz na liscie numeru swojego lotu. ot, cala filozofia.

Gość bukle
ale naprawdę, nic nie musisz mówić na lotnisku. Po lądowaniu idziesz za tłumem, bagaż wyjeżdża na ruchomej taśmie i sam sobie bierzesz swój. W hali po prostu szukasz na tablicy DEPARTURES (czyli odloty) numer swojego lotu, godzinę - to będziesz miał na bilecie przecież. No a odprawa - to jak latałam tanimi liniami to podchodziło się do stanowiska operatora, np Wizzair nad którym też był numer lotu. Dajesz bilet, kładziesz walizkę, ona sprawdza, jeśli wszystko jest ok-czyli walizka nie za ciężka to oddaje bilet i mówi thank you. No a ty idziesz dalej, potem jest kontrola przy bramkach i tyle. Przechodzisz przez nie, kładziesz podręczny na taśmie i koniec. To będziesz miała w Polsce najpierw więc zobaczysz co i jak. I o nic nie pytają, to rutynowe czynności. Ja na lotniskach ani razu nie gadałam :)

nie jestem nie mila. Jesli obawiasz sie problemow jezykowych podczas przesiadki, to tak samo powinnas sie obawiac problemow podczas lotu bezposredniego, bo to sie niczym nie rozni, poza tym, ze zamiast jednej problemowej sytuacji, jest druga, identyczna. Identyczne informacje sa podawane na kazdym lotnisku, tak samo w Polsce jak i w kazdym innym miejscu na swiecie. Zawsze jest w jezyku danego kraju i po angielsku. DEPARTURES = odloty, ARRIVALS = przyloty. Dokladnie takie same informacje znajdziesz na lotnisku polkkim jak i na kazdym innym. A jesli nie potrafisz tego opanowac, to lepiej stawiaj na krajowe wakacje.

dziekuje bukle rozjasnilas mi sprawe i odpowiedzialas na pytanie :D teraz przynajmniej wiem jak to mneij wiecej wyglada juz na miejscu. powinnam jeszcze cos wiedziec czy reszte potrzebnych inf znajde w standardowych informacjach o bagazu itp? plote, nie bede sie z toba klocic bo i nie ma o co. przyszlam tu po pomoc. nie chcesz nie pisz nic, bo robisz ze mnie glupia, moze i taka jestem, ale sama jednoczesnie nie odpowiadasz na konkretne pytania. jestes alfa i omega, nigdy nic nie bylo dla ciebie nowoscia, nie robilas/les czegos pierwszego razu i nie mialas/les z tym zwiazanych watpliwosci czy lekow. Gratuluje. pozdrawiam i dziekuje

obawiam sie latania, a wiedza ze np podczas lotu bedzie ktos kto mowi w moim jezyku jak i znajomosc procedur zwyczajnie mnie uspokaja. nie mam kontroli nad czym, wiec nadrobic musze innym, ot i wszystko. glupie, ale moje i chyba nie robie tym nikom krzywdy,na majorke lece do kogos dziekuje za info

nie jestem alfa i omega. Napisalam ci jak jest na lotnisku oraz to, ze lecialam bezposrednio w Warszawy na Majorke, to znaczy ze sie da. A ty, zamiast przyjac wskazowki (podalam ci nawet nazwe linni lotniczych), upierasz sie ze nie dasz rady, mimo tego ze inni tez pisali ci, ze na lotnisku nie musisz znac jezyka. Jak masz taka traume i mimo tego, ze prosisz o pomoc, (ktora dostajesz, )odrzucasz ja to jedz na Mazury i tyle.

a ja juz ci pisalam, ze: 1 odnalazlam jeden lot bezposredni, nie pamietam jakimi to bylo liniami, ktory bedzie za pare dni i wiem, ze w okresie wakacyjnym takie loty sa, natomiast nie odnalazlam juz ta sama droga lotow na pozniejsze terminy. sprawdz to sie przekonasz. chyba, ze znalalas to zwracam honor, ale jak na razie nie pisales, ze cos masz, wiec watpie 2 wchodzilam na strone norwegian i wyobraz siebie, ze w ich wyszukiwarce rowniez nie znalazlam. wejdz i sie przekonaj 3 moja trauma to moja sprawa. zwrocilam sie o pomoc. konkretna. nie potrzeba mi alternatyw

Gość bukle
na stronie przewoźnika są informacje o bagażu, tzn ile można sztuk, jaka waga. Do tego zastosuj się rygorystycznie, żeby nie było kłopotów właśnie. Np, ja miałam wagę walizki 23 kg a limit był 20 i musiałam rzeczy wyrzucać na lotnisku hehe Niektórzy nie pozwalają mieć wiecej niż 1 sztuki przy sobie-czyli albo mała torba, albo torebka. Ale te info na stronie znajdziesz. Wiem, że tanie linie wymagają odprawy on-line. To też w info na danej stronie jest. Uwierz mi, że na prawdę nie ma czym się sterować bo nie wszyscy podróżnicy mówią po angielsku. I na lotnisku w zasadzie nie ma po co używać, chyba że jakieś niespodziewane kłopoty się pojawią, ale to przecież rzadko. A najlepiej podepnij się pod kogoś, kto może też będzie leciał

dziekuje bukle, juz dzisiaj nie mam sily szukac, pozniej zadzwonie po prostu i sie wypytam jaki w takim razie lot z przesiadka bylby najlepszy i w rozsdanej cenie. dziekuje bardzo za info. ide juz spac. pozdrawiam plote Ciebie rowniez pozdrawiam i zycze milej nocy czesc pa :)

Gość majorke
Ja zawsze rezerwuje tanie bilety na stronie http://www.jetradar.pl/?marker=15048 U nich zawsze znajdę loty wszystkich regularnych linii i tanich linii lotniczych, przez co nie muszę sprawdzać wielu stron.