Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulis86

POBUDKA CO GODZINĘ albo i częściej

Polecane posty

Gość paulis86

Witam Od jakiegos miesiąca mam z moim półrocznym synkiem taki problem: budzi się w nocy co godzinę albo i częściej Zasypia około 21 pierwsza pobudka o 22 i tak całą noc Nie muszę chyba pisać że się nie wysypiam No ale mniejsza o to Pytanie czy on się wysypia?Co może być przyczyną tak częstego wstawania? Pilnuję wieczornych rytuałów, kładę go spać gdy jest najedzony, smaruję mu dziąsła żeby nie bolały (bo ząbki mu idą) i nic W dzień spi całkiem dobrze Zazwyczaj 2 razy dziennie po 2-3 godziny bez wybudzania! To czemu takie "jaja" odstawia w nocy?!

miałam tak przez miesiąc po skończeniu 6miesiąca. Pediatra mówiła, że zęby, ale okazało się, że to skok rozwojowy prawdopodobnie. Z dnia na dzień przestał się wybudzać\, a zęby i tak nie wyszły

mysle ze za duzo godzin spi w dzien 6 godzin w dzien snu to za wiele ! ja tez tak mialam zmiejszylam godziny snu i spal spokojnie w nocy

Gość paulis86
Czekam z utesknieniem kiedy wreszcie się wyśpię Sama zajmuję się małym więc nie ma mowy o spaniu w dzień Narzekałam jak był mniejszy i wstawał 3-4 razy To teraz mam Dziś np. co 30minut się budził I sam zasnąć nie chciał Potrzebna była cyca do przytulenia albo noszenie MASAKRA

Gość paulis86
agata a twoje dziecko nie chciało spać w dzień?CZy jakos je przetrzymywałaś?

Gość paulis86
No a mój chce i nawet nie ma mowy o przetrzymaniu Będzie marudził, biadolił, płakał aż go uśpie A jak juz zaśnie to spi i śpi:P Wiele razy probowałam go przetrzymac ale szkoda mi patrzec jak spi na siedzaco:P

Też tak miałam, może jednak zęby? Najgorsze że od tego czasu mały ciągle się w nocy budzi a ma już rok. Tyle że teraz tak raz dwa w nocy.

u mnie zależność jest inna niż u agaty. Jak syn nie pośpi porządnie w dzień, to w nocy się budzi. Teraz ma 2 drzemki po około 2godz. i śpi ładnie całą noc. Jak zdarzy się, że np. mamy gości i opuści jedną drzemkę, czy skróci, to noc jest koszmarna, kilka pobudek

Gość paulis86
Patrzę co bobas to inne przyzwyczajenie:P Zazdroszczę tym mamom co mogą sobie pospać w nocy Ja potem chodzę jak mumia:P Ma to jednak swoje plusy bo tak schudłam że wogóle nie widać że kidykolwiek w ciąży byłam:P

moja córcia też tak ma od ok 2 tygodni, tylko ze ona tak o końca sie nie wybudza tylko strasznie się kręci i gada sobie coś po swojemu przez sen i musze wstawać co godzine lub co 30 min zeby ją obrócić na bok lub na brzuszek. mam wrażenie ze to skok rozwojowy ehhh mam nadzieje ze jej to minie :) dodam ze też ma 6 miesięcy

Gość paulis86
może naprawde to ten skok rozwojowy?Skoro dotyczy głównie maluchów w 6 miesiącu?:P

moj tez tak mial wlasnie od polowy 5 miesiaca. Teraz ma prawie 8 i noce sa w kratke czasami bywa jak u Ciebie (pobudki o 23, 1, 3, 4,5,6 )a czasami ze 2 pobudki na jedzenie i spi dalej. Od 2 nocy oduczam go karmienia nocnego mysle ze sie przyzwyczail i lubi sobie przy piersi polezec troszke pojesc, mam juz dosc tych pobudek i moze jak przestanie jesc w nocy to przespi spokojnie. wczoraj jadl tylko raz o 3 a dzis wytrzymal do 5 budzil sie pare razy i maudzil ale krotko i usypialam go i spal dalej. Kolacje zjada porzadna wiec napewno mu wystarcza do rana.