Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

delfinka2005

czy to ciąża?

Polecane posty

pomóżcie mi dziewczyny zinterpretować fakty. Do lipca tego roku miałam miesiączkę regularnie, zawsze pojawiała się ok 6-7 każdego miesiąca i tak też było w lipcu. Miesiączka była jak zawsze, czas i intensywność nie odbiegała od pozostałych. Kolejną miesiączkę dostałam tego samego miesiąca ok 28.07 była trochę obfitsze niż poprzednie ale trwała mniej więcej tyle samo.Zdziwiłam się że tak szybko bo to ok 2tyg przed czasem, ale stwierdziłam że może jakiś stres spowodował wystąpienie jej. W sierpniu ok 15 dnia zaczęłam się niepokoić brakiem krwawienia, ale pamiętałam że ok 28.07 miałam krwawienia to mnie trochę uspokajało, ( oczywiście z mężem współżyliśmy ale dbaliśmy o zabezpieczanie się) ale dla swojego spokoju zrobiłam test i bez żadnej wątpliwości wyszedł negatywny, pare dni po zrobionym teście wystąpiło krwawienie. wiec było wszystko ok. Dziś mamy już 26.09 i nie mam dalej krwawienia, dodam że od czasu przed ostatnią miesiączką nie współżyliśmy z mężem. Dziś zrobiłam test wyszedł pozytywny, jestem zdrugotana i nie wiem co o tym myśleć, może mi pomożecie

Robisz jutro rano drugi test, najlepiej z innej firmy. A dzisiaj lub jutro idź na betę, nie będziesz miała żadnych wątpliwości.

Gość tak tak dobra
skoro test pozytywny to wygląda na ciażę.

Rzeczywiście wygląda na to,że to ciąża,ale przy niektóych schorzeniach testy też wychodzą pozytywnie..Ja bym radziła pójście do ginekologa..

Gość GFSDArtyk
ja mam podobną sytuacje. Gdy nie dostałam okresu zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywny potem miałam okres przez 1 dzień ale w tedy byliśmy na wczasach więc pomyślałam że to może zamiana klimatu w kolejnym miesiącu nie dostałam wcale okresu więc znowu zrobiłam test i znowu wyszedł negatyw ale okresu nadal nie było wiec zrobiłam kolejny test i wyszła druga kreska tak lekko widoczna. Potem kolejne 5 testów innych firm i wszystkie miały ta druga kreskę taką bladą. Poszłam do gin on stwierdził że nie widać ciąży ale ja potem jeszcze zrobiłam 2 kolejne testy które miały idealne 2 kreski. i CO I JESTEM W CIĄŻY. chociaż SAM NIE WIEM JAK TO MOŻLIWE I KIEDY ZASZŁAM W TĄ CIĄŻE BO ANI NA WCZASACH ANI KILKA DNI PO NIE WSPÓŁŻYLIŚMY

Dzięki dziewczyny za opinie. Nie wiem co byłoby lepsze czy ciąża, czy choroba, mam już dziecko niepełnosprawne, niepełnosprawność ta nie jest powodem obciążenia genetycznego, ale zawsze obawa zostaje. Do gin jestem już umówiona, a jeszcze jutro dla pewności zrobię kolejny test,pozdrowionka